Ασύμμετρη απειλή

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007
Αναρωτιέμαι ειλικρινά για πόσο ηλίθιους θέλουν να μας θεωρούν. Βγήκε κάποιος θλιβερός υπουργίσκος και μίλησε για 'ασύμμετρη απειλή' στο θέμα των πυρκαγιών. (Αυτό το ανθρωπάριο βρίσκεται εκεί με τις ευλογίες του προϊσταμένου του, ενός ανθρώπου εξίσου ασήμαντου και επικίνδυνου).

Έτσι είναι. Τα κάνουμε σαν τα μούτρα μας και για να σώσουμε το τομάρι μας, βρίσκουμε τον αόρατο εχθρό. Έτσι έκανε και στην Ισπανία το 2004 ο τότε πρωθυπουργός Αθνάρ (και ομοϊδεάτης του Έλληνα πρωθυπουργού). Επιθέσεις με 101 νεκρούς στα τρένα, και εκείνος για να σώσει το τομάρι του τα έριξε στη «βολικότατη» βασκική ΕΤΑ. Και λίγες μέρες αργότερα, έφαγε μαύρο. Και από τότε δεν τολμάει να βγει ούτε από το σπίτι του. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

Έτσι και τούτοι εδώ. Κάψανε τον κόσμο, μηδέν μέτρα για πυρασφάλεια, για πυροσβεστική, για πολιτική προστασία, ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των πολιτών, για ευαισθητοποίηση ακόμα και της γιαγιάκας στο βουνό που θα κάτσει η μαύρη να βάλει το φούρνο με το φαί και έξω θα έχει 9 μποφόρ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Και τώρα φταίνε οι "ασύμμετρες απειλές". Και ρίξανε από κοντά και τα κουτσαβάκια τους δημάρχους τους, που ΞΑΦΝΙΚΑ ανακάλυψαν μπιτόνια με βενζίνη στα δάση των δήμων τους, τα οποία δάση ποτέ δεν καθάρισαν οι ίδιοι. Για να μην αναφερθώ στα έτερα κυβερνητικά κουτσαβάκια, της Δικαιοσύνης, που με τις δήθεν επείγουσες προκαταρκτικές έρευνες για τρομοκρατία πίσω από τους εμπρησμούς συντηρούν το "κλίμα".

Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει μεγαλύτερη 'ασύμμετρη απειλή' για την Ελλάδα από τον Νεοέλληνα. Την καταστροφή που έχει κάνει ο Νεοέλληνας δεν την έκανε ούτε Οθωμανός, ούτε Φράγκος (κουτόφραγκος, κατά τον Νεοέλληνα), ούτε Γερμανός.

Οφείλω να εξαιρέσω από το "Νεοέλληνας", μία κατηγορία: τον ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ. Αυτό τον ΗΡΩΑ που τα δίνει όλα ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΩ.



Δεν νομίζω ότι έχω δει κάτι πιο σκληρό στη ζωή μου από ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι να σώσουν το σπίτι τους, τη γιαγιά τους, τα πρόβατα και τις κατσίκες τους.

Η εικόνα αυτή ισοπεδώνει τα πάντα. Με κάνει να τρομάζω, επειδή συνειδητοποιώ ότι είναι πολύ απλό να βρεθώ στη θέση τους. Και να χάσω τα πάντα και να ψάχνω τον υπεύθυνο. Και να ακούω τους άχρηστους στην ΤV να μου μοιράζουν ευρώ ως οικονομική στήριξη.

Κρατήστε τα ευρώ σας, κορίτσια. Έτσι κι αλλιώς, εσείς τα έχετε περισσότερη ανάγκη.

0 έδειξαν τα νύχια τους: