Παιδί ή τέρας;

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007
Το συγκεκριμένο post είχε στόχο να αναφερθεί στην πρωτοβουλία του www.in.gr σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στο αφιέρωμα για τις γιορτές του 2007, στην δεξιά στήλη, υπάρχει χώρος για διαφημίσεις. Εκεί, όποιος κάνει κλικ, «αναγκάζει» τον διαφημιζόμενο να πληρώσει ένα ποσό στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Ιδού το Link για να μην βασανίζεστε: http://www.in.gr/review2007/.
Έμαθα δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και μία ακόμα πρωτοβουλία. Μπορούμε μέχρι τις 20/12/2007 να δώσουμε παιχνίδια στο ΤΡΑΜ, και αυτό με την σειρά του θα τα δώσει στα παιδιά στο ΠΙΚΠΑ! Μπορούμε να αφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια για παιδιά νοητικής ηλικίας μέχρι και 6 ετών στα εκδοτήρια του τραμ ( στάσεις ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ, ΑΧΙΛΛΕΩΣ, ΣΕΦ, ΠΛ. ΚΑΤΡΑΚΗ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ). Ενδεικτικά μάλιστα προτείνονται κούκλες, αρκουδάκια, αυτοκινητάκια, μαρκαδόροι και μπλοκ ζωγραφικής, επιτραπέζια και κατασκευές. Ιδού το Link: http://www.tramsa.gr/html/gr/grafeio_typou.php?id=60.
Νομίζω ότι το post αποκτά μεγαλύτερη αξία μετά και από την πρόσφατη ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Ίλιον...
Ειλικρινά, δεν θέλω να γράψω εδώ τη γνώμη μου για το τι θα έπρεπε να κάνουν σε όσους κακοποιούν παιδιά, γιατί θα χάσετε και την όποια εκτίμηση μου έχετε. Την κρατώ για τον εαυτό μου.
Λυπάμαι όμως για την εικόνα που είδα στις ειδήσεις σχετικά με αυτή την υπόθεση: άνθρωποι να χειροκροτούν τον παπά που κατηγορείται! Δεν λέω, υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας. Αναρωτιέμαι όμως για αυτούς τους ανθρώπους: δεν υπήρξαν ποτέ παιδιά; δεν έχουν παιδιά; δεν κράτησαν μία επιφύλαξη προτού βγουν φόρα παρτίδα στην τηλεόραση να μας πουν πόσο καταπληκτικός άνθρωπος ήταν αυτός ο παπάς; Έκαναν λέει και ολονυχτία για πάρτη του. Προφανώς δεν πήραν πρέφα, αλλά με τη στάση τους, βίασαν για μια ακόμα φορά το καημένο το κοριτσάκι...
Λοιπόν, επειδή έχω αρχίσει να τα παίρνω στο κρανίο, ας πάω να κάνω κανά κλικ για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Θα σας εξομολογηθώ κάτι: Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν σε όσους κακοποιούν παιδιά (και το οποίο κρατώ για τον εαυτό μου, για να με αγαπάτε) πρέπει να επεκταθεί και σε όσους έχουν ξεχάσει ότι κάποτε υπήρξαν παιδιά.

0 έδειξαν τα νύχια τους: