Ute Lemper, Ο απόλυτος άγγελος

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Την Ute Lemper την άκουσα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2005 στη Νίσυρο (άκου τώρα κάτι πράγματα ...). Κάτι είχε πάρει το αυτί μου παλαιότερα για συμμετοχή της σε μιούζικαλ του Andrew Lloyd Weber και κάτι ταινίες. Γενικά δεν ήξερα πολλά πράγματα.

Την άκουσα, όμως, εκείνο το καλοκαίρι και μαγεύτηκα. Και όταν η «Ρομίλντα» δέησε να με φέρει πίσω στο σπίτι μου, έψαξα, αγόρασα CD, άκουσα μετά μανίας και μαγεύτηκα ακόμα περισσότερο.

Έτσι δεν θα μπορούσα να μην πάω στο Μέγαρο για να την ακούσω: Απίστευτη ομορφιά, νάζι, κέφι, χιούμορ, μάθημα ιστορίας και τρόπων, φοβερές ερμηνείες. Είχε και λίγο τον αξεκόλλητο από τη σκηνή, αλλά αυτό εμένα μου αρέσει.

Για να μην σας κουράζω: Angels Over Berlin And Paris το πρόγραμμα, εστιάζοντας στο γερμανικό και γαλλικό καμπαρέ με τραγούδια των Edith Piaf, Mαρλέν Ντίτριχ, Κουρτ Βάιλ, Ζακ Μπρελ και πολλών άλλων.

Danke, αγαπητή Ute. Πέρασα μια μαγική βραδιά μαζί σου.

* Μια παρατήρηση: οι κυρίες με λάχανο μαλλί πρέπει να απαγορευθούν από το Μέγαρο. Εκτός και αν βρεθεί ένας τρόπος το μαλλί να μένει στο βεστιάριο μαζί με το πανωφόρι.

0 έδειξαν τα νύχια τους: