Η βίζα και το τρίπατο στη Σουβάλα

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008
Διαβάζω για τις διαπραγματεύσεις διαφόρων χωρών της ΕΕ με τις ΗΠΑ για να βγουν από την υποχρέωση βίζας (visa waiver) που αφορά σε όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Γίνεται πολύς θόρυβος για το πώς ορισμένες χώρες τα δίνουν όλα για να γλιτώσουν τη βίζα, παραβιάζοντας τις κοινοτικές συνθήκες.
Έχω πάει δύο φορές στις ΗΠΑ, επειδή έχω οικογένεια εκεί. Και στις δύο περιπτώσεις έβγαλα βίζα: στην πρώτη ήμουν φοιτητής με all star παπούτσια και η βίζα έληξε σε 3 μήνες. Στη δεύτερη ήμουν εργαζόμενος με all star παπούτσια και η βίζα έληξε σε 12 μήνες. Η όλη διαδικασία ήταν γρήγορη, αλλά ομολογώ ότι με ενόχλησε. Ένιωθα σαν παράνομος οικονομικός μετανάστης που περιμένει στην ουρά να μπει στο Υπερωκεάνιο «Βασίλισσα Φρειδερίκη» για το american dream.

Νομίζω ότι όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ κακό για το τίποτα. Καταρχήν, τώρα τους έπιασε ο πόνος στην ΕΕ. Όλα τα άλλα που ανέχονται από τις ΗΠΑ δεν τους πειράζουν, το αν η Ντανούτα από την Πολωνία και ο Πάβελ από την Τσεχία θα πάνε στην Οκλαχόμα χωρίς βίζα τους μάρανε.


(Θυμάστε τις πτήσεις της CIA σε αεροδρόμια χωρών της ΕΕ; Ακούσατε τίποτα;)

Το θέμα βέβαια αφορά και την Ελλάδα, όπου (όπως πάντα), ανθεί ο γνωστός ηλίθιος αντιαμερικανισμός. Τρεχάτε αδέλφια, οι κακοί Αμερικάνοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στα ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα!
Πολύ θέλω να δω την έκπληξη στα μάτια των κακών Αμερικάνων, όταν θα πέσει στα χέρια τους το Ε9 και θα προσπαθούν να βγάλουν άκρη με το αγροτεμάχιο της βλάχας «Αθηναίας» που θέλει να πάει Μανχάταν για ψώνια. Να δω τι θα καταλάβουν για την τρομοκρατική προδιάθεση της βλάχας, η οποία διαθέτει εκείνο το τρίπατο στη Σουβάλα, που η θεία Μαριγώ το έγραψε εξ΄αδιαιρέτου στα 18 ανίψια της (ήθελε να είναι ακριβοδίκαιη).
Να δω επίσης πώς θα βγάλουν άκρη οι κακοί Αμερικάνοι με το all time classic αντίγραφο ποινικού μητρώου που ακόμα και σήμερα γράφεται στο χέρι, με 452 χαρτόσημα υπέρ 1.128 ασφαλιστικών φορέων. Όλα κολλημένα με σάλιο.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει και η πιο απλή λύση: Δεν γουστάρεις βίζες, δεδομένα, Ε9 και τέτοια; Μην πας στις ΗΠΑ! Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Πιστέψτε με, έχω γυρίσει τη μισή (τουλάχιστον) υφήλιο.

ΥΓ. Μην σπεύσουν να παρεξηγηθούν οι βλάχες «Αθηναίες». Δεν είναι κακό να είσαι βλάχος και να μένεις στο Κολωνάκι. Κακό είναι με το που πατάς το πόδι σου στο Κολωνάκι και στο Cirio’s να ξεχνάς από πού ξεκίνησες...

0 έδειξαν τα νύχια τους: