Συγγνώμη, ζωάκια μου

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Εδώ στο blog δεν ασχολούμαι με ρασοφόρους. 

Θα ήμουν δε ο ευτυχέστερος των φορολογουμένων αν η  "Πολιτεία" αποφάσιζε να χωρίσει τα τσανάκια της από την Εκκλησία για να ξέρει ο καθένας πού πατάει, τι λέει και κυρίως τι και ποιον πληρώνει.

Επειδή όμως η ελληνική Πολιτεία είναι της πλάκας και επειδή διαθέτω ακόμα ολίγη από τσίπα, σπεύδω να ζητήσω ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τα ζώα.

Γιατί ζητώ συγγνώμη; Εις εκ των ρασοφόρων δήλωσε αντίθετος στο Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, λέγοντας ότι «θα καταντήσουμε σαν τα ζώα». Για αυτό.

Αγαπημένα μου ζωάκια, που στόμα έχετε και μιλιά δεν έχετε, σας ζητώ ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Μην δώσετε σημασία. Ου γαρ έρχεται μόνον. Αλλωστε, όλοι γνωρίζουν πώς ξεχωρίζουν οι αληθινοί άνθρωποι από τα ζώα και τους αχρείους.

Πάντως, αφού αναγκάστηκα να ασχοληθώ για να διορθώσω μια απρέπεια, ας ξεκαθαρίσω κάτι: Εκτιμώ βαθύτατα τον απλό παπά στα νησιά και στις ραχούλες.

Επίσης, ψηφίζω δαγκωτό τους εξής τρεις «επώνυμους»:

1. Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ανθρωπος του μέτρου. Νομίζω ότι εννοεί το θέμα της Αγάπης και Συγχώρεσης. Του έκαναν τρομερό πόλεμο το 1998 για να μην βγει Αρχιεπίσκοπος και εκείνος δεν απάντησε. Τώρα που έγινε, δεν εκδικήθηκε κανέναν. Ή μάλλον, εκδικήθηκε με απλό τρόπο: κινείται σε χαμηλούς τόνους, έδιωξε κουρσάρες, πολυτέλειες, βίλες και μένει στο σπιτάκι του. Μοιραία, όλοι κάνουν σύγκριση με τον προηγούμενο και σπεύδουν να τον ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θαύμα!  

2. Μητροπολίτης Αλβανίας Αναστάσιος: Ταπεινός, γλυκύτατος, δάσκαλος.

3. Μητροπολίτης Ζακύνθου: Τρελλός για δέσιμο, όπως πρέπει να είναι οι υπέροχοι Ζακυνθινοί. Λέει αλήθειες με τον τρόπο του. Σφάζει με το μπαμπάκι και γουστάρω. Δεν τον λένε τυχαία Χρυσόστομο.

Οι υπόλοιποι να με συμπαθάνε, αλλά δεν θα ασχοληθώ σοβαρά με την περίπτωσή τους. Η περιφρόνησή μου είναι όλη δική τους. Την αξίζουν.

0 έδειξαν τα νύχια τους: