Πού πάω και μπλέκω

Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Τον τίτλο τον εννοώ εντελώς για το post που ακολουθεί, αφού θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Μπαίνω σε ξένα χωράφια, καθότι το πρωτάθλημα με αφήνει παντελώς αδιάφορο.
Γέμισε όμως ο δρόμος τριφύλλια και στάθηκα να ρίξω μια ματιά. Στην αρχή νόμιζα ότι θα γιορτάσουμε το St Patrick’s Day των Ιρλανδών. Μετά όμως διαπίστωσα ότι ο «κόσμος του Παναθηναϊκού» ετοιμάζει ΕΙΡΗΝΙΚΟ συλλαλητήριο για την ομάδα...
Γενικώς αντιμετωπίζω με καχυποψία τα συλλαλητήρια. Αναγνωρίζω όμως το εξής: ένας (άγνωστος και ακατάληπτος σε μένα) κόσμος αγαπάει μια ομάδα και θέλει να εκφράσει την αγωνία του. Βλέπει τις χλαπάτσες και δεν αντέχει. Είδε «φως» στο όνομα ενός επιχειρηματία, είδε δίπλα και τους άλλους με τα λεφτά στον μπασκετικό ΠΑΟ και το συνδύασε. Σου λέει, αγαπώ την ομάδα και κάτι πρέπει να γίνει. Κάτι με λεφτά πρέπει να γίνει.

Και θα κάνει ΕΙΡΗΝΙΚΟ συλλαλητήριο. Γνωρίζοντας ότι τα κανάλια που ελέγχει η νυν διοίκηση του ΠΑΟ δεν θα προβάλουν ούτε μισό πλάνο. Εκτός και αν γίνουν επεισόδια.
Τους βγάζω το καπέλο, το ομολογώ. Σπανίζει σήμερα το πάθος για κάτι.
Από την άλλη όμως, έχω δύο ενστάσεις:
1. Μπορεί ένας επιχειρηματίας να έρθει και να πει σε έναν άλλον: «δεν μου αρέσει κύριε ο τρόπος που διοικείς την επιχείρησή σου και θέλω να στην αγοράσω»... Με το στανιό;
2. Αν, λέω αν, σε αυτό το βαρετό και αναξιόπιστο πρωτάθλημα ο ΠΑΟ ήταν πρώτος (σιγά το δύσκολο με το χάλι όλων), θα γινόταν συλλαλητήριο;
Αυτά είχα να καταθέσω και βγαίνω από το ξένο χωράφι. Και να με συμπαθάτε οι γνωρίζοντες.
Α! Μια κουβέντα προς όλα τα πράσινα-κόκκινα-ροζ-μπλε ανθρωπάκια που βγήκαν να πουλήσουν μαγκιά επειδή ο Μπαινόπουλος έκανε μηνύσεις: Βρε κακομοίρηδες και γελοίοι, ο επιχειρηματίας τη δουλειά του κάνει μέσα σε ένα σύστημα που του το επιτρέπει.
Εσείς, τι κάνατε για να θωρακίσετε την κοινωνία από την ασυδοσία του; Τίποτα. Και όταν θα έρθει η ώρα, θα τρέχετε από πίσω του. Ο καθένας στον επιχειρηματία του χρώματός του. ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ.

0 έδειξαν τα νύχια τους: