Χορτάρι ή χαρτί;

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Είπα αφού πήρα φόρα με το προηγούμενο post και μπήκα στα (άγνωστα και απάτητα) χωράφια του ποδοσφαίρου, να επιστρέψω και με όλο το συμπάθειο δηλαδή. Είναι αυτό που λένε, πήρε ο κουτσός κατήφορο...

Αφορμή μου έδωσε το πρωτοσέλιδο δύο αθλητικών εφημερίδων, όπου υπήρχε –λέει- η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα(ς) «στο γήπεδο» και «στα χαρτιά». Ρώτησα για να μάθω από πού μας προέκυψε αυτό το πράγμα. Και έμαθα. Και έχω να πω τα εξής:

  • Ο ΠΑΟ είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη, τρίτος είναι, οπότε δεν κατάλαβα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά τους.
  • Η ΑΕΚ έχει ένα δίκιο, γιατί «στο γήπεδο» είναι πρώτη. Θυμάμαι, όμως, ότι ο κυρ Ντέμης Νικολαΐδης-Βανδής πήρε την ομάδα με την προοπτική να μπει στο άρθρο 44. Και επειδή έχω μια άτιμη και σατανική μνήμη ελέφαντα, θυμάμαι καλά ότι η Πολιτεία έκανε πολύ τα στραβά μάτια για να μπει στο άρθρο 44. Γιατί τα χρέη έφταναν μέχρι τη Σουαζιλάνδη. Υπό μία έννοια, «στα χαρτιά» είναι στη Σούπερ Λίγκα η ΑΕΚ. Οπότε, μην χαλάμε και τον κόσμο.
  • Συμφωνώ ότι το θέμα είναι ηθικό. Δεν μπορείς, κύριε, με κοτζάμ ομάδα να τα βάζεις με τον φουκαρά (ο φουκαράς έμαθα ότι είναι η Καλαμαριά). Ακόμα και αν τυπικά έχεις δίκιο. Όμως, καλά θα κάνουν σε ΑΕΚ και ΠΑΟ να μην το παίζουν τόσο υπεράνω, γιατί και εκείνοι στη θέση του Ολυμπιακού ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ. Kαι επειδή δεν ξέρεις ποτέ πώς στα φέρνει η ρημάδα η ζωή, ας κρατήσουν μια πισινή, για να μην εκτεθούν στο μέλλον διπλά. Ασε που δεν το παίζουν και τόσο υπεράνω, γιατί την κυνηγάνε την υπόθεση δικαστικά. Αρα, ηθικό θέμα, my ass.
Λοιπόν, βγαίνω από το ξένο χωράφι. Και μην βρίζετε. Γνώμη μου.

0 έδειξαν τα νύχια τους: