Όσα είδα στο Βουλοκάναλο

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008
Aπό επαγγελματική διαστροφή παρακολούθησα τη συζήτηση για την παιδεία στο κανάλι της Βουλής. Μαζεύτηκαν οι γνωστοί και άρχισαν να φωνάζουν με φόντο τη γνωστή σαχλαμάρα που ονομάζεται «δημόσια-δωρεάν Παιδεία». Ομολογώ ότι ο Αλαβάνος μου έκανε πολύ κακή εντύπωση. Είχε αρχίσει να μου κάνει κακή εντύπωση και από την προηγούμενη φορά που την έπεσε στον Αλογοσκούφη για τις επαγγελματικές του ικανότητες. Tότενες με τον ΟΤΕ. Αλέκο, όταν το πας σε προσωπικό επίπεδο πρέπει να έχεις καλυμμένο τον κώλο σου. Ο Αλογοσκούφης είναι γνωστό ότι υπήρξε καθηγητής. Πέντε ένσημα τα κόλλησε. Εσύ μας έστειλες στο σάιτ της Βουλής στο βιογραφικό σου. Εγώ το είδα. Και ένσημα δεν βγαίνουν. Με το συμπάθειο κιόλας…
Anyway, άλλο θέλω να πω: μαζεύτηκαν οι γνωστοί και άρχισαν να φωνάζουν. Πρώτη φορά είδα τόσο κόκκινο τον Καραμανλή. Η «κόκκινη ώρα του πρωθυπουργού». Τα έχωσε στον Αλαβάνο γιατί δεν καταδικάζει τις αθλιότητες στα ΑΕΙ στη διάρκεια των πρυτανικών εκλογών. Στον Γιωργάκη δεν είπε τίποτα, γιατί ήταν εκτός θέματος, όπως πάντα. Μιλούσε για το ΕΣΥ. Εγώ, ΕΣΥ και τα μυστήρια.

Πάντως, Κωστάκη, τζάμπα κουράζεσαι και σου ανεβαίνει η πίεση. Πριν τα χώσεις εσύ, τα έχωσε η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ. Αλλά δεν ιδρώνει το αφτί των Αλέκων και των Αλέξηδων. Τους φτάνει που τους χαϊδεύει ο Λαζόπουλος κάθε Τρίτη. Τους δικαίωσε και ο Πολύδωρας με το μπουρδοελληνικά του, τους δίνουν και τα γκάλοπ 15%, σου λέει, την πήραμε την Πόλη. Μεταξύ μας, και εγώ στη θέση τους, το ίδιο θα έκανα. Λίγο είναι από το 3% να πας στο 5% και μετά στο 15%? Τρελλαίνεσαι.
Anyway, άλλο θέλω να πω: μαζεύτηκαν οι γνωστοί και άρχισαν να φωνάζουν. Και για πρώτη φορά στη ζωή μου, έβγαλα το καπέλο στην Παπαρήγα. Να ζήσεις χίλια χρόνια, Αλέκα, αλλά είπες μια κουβέντα σωστή: Δεν σας γουστάρουμε, αλλά θα το κάνουμε με όρους κινήματος. Όχι με μπάχαλο. Και όσους πείσουμε.
Εμένα δεν με πείθεις, Αλέκα μου, γιατί διαφωνώ με τη δικτατορία του προλεταριάτου. Θα είχα φύγει για Αργεντινή με τη μία δεν το συζητώ. Καλύτερα να με «εξαφανίσει» ο δικτάτορας και να φωνάζω si evita viviera, serίa montonera, παρά να βλέπω στα κάδρα τα μούτρα του Kολοζόφ. Διαφωνώ, αλλά σε πάω. Γιατί έχεις συνέπεια σε αυτό που πιστεύεις, όσο αποκρουστικό κι αν είναι. Αν σε κάθε εκατό ιθαγενείς πείθεις τους πέντε, ΟΚ, δεν είναι και για να πετάς από τη χαρά σου, αλλά αυτοί οι πέντε το κάνουν como Dios manda, που λέμε και στην Αργεντινή.
Anyway, άλλο θέλω να πω: όταν έκλεισα το Βουλοκάναλο γέλασα για μια ακόμα φορά. Με τη γελοιότητα που ονομάζεται «δημόσια-δωρεάν Παιδεία».
Δεν θα κουραστώ να το λέω: το θέμα δεν είναι αν θα φτιαχτεί ιδιωτικό ΑΕΙ ή μη κρατικό με πρύτανη τον Κακλαμάνη για να βγάζει στελέχη -λέει- της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (γελάστε ελεύθερα).
Το θέμα είναι ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΛΕΙΣ. Βρε μανίτσα μου, άμα έχω καλό δημόσιο ΑΕΙ, κορόιδο είμαι εγώ ο γονιός να τα σκάσω στο ιδιωτικό; Κοινό νου δεν έχετε; Εγώ το λέω ανοιχτά, επειδή φοίτησα στο ελληνικό ΑΕΙ και στο βρετανικό ΑΕΙ: θέλω Δημόσιο αγγλικού ή ισπανικού τύπου. Το ελληνικό δημόσιο ΑΕΙ δεν το θέλω. It sux big time. Καλύτερα να του βάλουν λουκέτο και να τo κάνουν καζίνο. Πιο πολλά θα βγάλουν και δεν θα κοροϊδεύουν κανέναν. Θα μου πείτε, γενικεύεις. Ναι, πράγματι. Πού είναι όμως η «σιωπηρή πλειοψηφία» να υπερασπιστεί το δημόσιο ΑΕΙ;
Και να μην το ξεχάσω: σε όλους εσάς που έχετε κάνει σημαία τη λεγόμενη «γενιά των 700 ευρώ». Σκουπίστε τα δάκρυά σας. Όσο λειτουργούν τα ΑΕΙ έτσι όπως λειτουργούν, όσο ο γονιός κρεμιέται στα κάγκελα για να πάρει ο κανακάρης του ένα OΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πτυχίο που η γιαγιά θα βάλει στο εικόνισμα δίπλα στα στέφανα, όσο το πολιτικό σύστημα αποθεώνει και αποθεώνεται από το ρουσφέτι, όσο ανθούν η διαφθορά, τα κλειστά επαγγέλματα και τα μαγαζάκια, η γενιά των 700 ευρώ θα ζει και θα βασιλεύει.
Και όπως λέει και η Αλκηστις: Χάρηκα που τα είπαμε. Έστω και τώρα.

0 έδειξαν τα νύχια τους: