«Θα φωνάξω κανά πόλισμαν»

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Και ξαφνικά με ξύπνησαν με τις αγριοφωνάρες τους. «Φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. στη Σίνδο και αμείλικτα ερωτήματα» (πρωτοτυπία μηδέν στην κάλυψη, αλλά ας μην το σχολιάσω).
Βρε αγάπες μου, γιατί κουράζεστε; Αφού έχουμε την Αστυνομία που θέλουμε: Ο «Ηλίας του 16ου» με μισθό πείνας, δεύτερη δουλίτσα, στο 'να χέρι το τσιγάρο, στ' άλλο χέρι το μπεγλέρι, φύλακας δημοσιογράφων, πολιτικών και δικαστών. Έχετε κόψει φάτσες; Δημόσιοι υπάλληλοι στην υπηρεσία του «κυρίου υπουργού». Αλλά και με αξιοθαύμαστη αίσθηση της «συντεχνίας», όταν χρειαστεί.
Αγαπημένη ελληνική κοινωνία: θέλεις Αστυνομία από την άλλη, την «κανονική» που έχουν αλλού; Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Αστυνομικοί με κανονικούς μισθούς, χωρίς τσιγάρο, φραπέ και μπεγλέρι, που χρησιμοποιούν το περίστροφο όταν υπάρχει λόγος, ώστε να μην βγαίνει ο κάθε παπάρας να μιλά για «καταστολές» και «κατάχρηση εξουσίας».
Και το κυριότερο: Η κανονική Αστυνομία δεν σαπίζει στο ξύλο άσχετους με «ζαρντινιέρες», δεν εξευτελίζει αλλοδαπούς σε Αστυνομικά Τμήματα, δεν μπουζουριάζει φοιτητές «με πράσινα παπούτσια», δεν πουλά τζάμπα μαγκιά.
Διάλεξε, κοινωνιούλα μου, και μην κάνεις θόρυβο. Τρώω φράουλες λέμε.

0 έδειξαν τα νύχια τους: