Παπαρολογίας εγκώμιον

Τρίτη 20 Μαΐου 2008
Για να περιγράψω αυτά που ακούω τις τελευταίες ημέρες θα χρησιμοποιήσω ορολογία Σουφλιά: «παπαρολογίες». Παραθέτω τις πιο χαρακτηριστικές:

Παπαρολογία Νο1: «Η άμιλλα δημόσιων-μη κρατικών ΑΕΙ ενισχύει τα δημόσια». Καταρχήν, εδώ υπάρχει και υπο-παπαρολογία: Τι θα πει «μη κρατικό» ΑΕΙ; Πέστο ιδιωτικό, γιατί φοβάσαι; Θα σου φτιάξει Σχολή η ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ και ο Δήμος Πέρα Παναγιάς; Πάλι δουλευόμαστε; Και ποιος θα πάει να διδάξει; Ο Πολυζωγόπουλος, ο Μαυρίκος και ο Ανθιμος; Για την ελληνική κοινωνία το πτυχίο είναι φετίχ. Ποιος Έλληνας γονιός θα στείλει το παιδί του στο «μη κρατικό» ΑΕΙ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Ακούτε τι λέτε;
Ευριπίδη μου, το θέμα δεν είναι αν θα φτιάξεις ιδιωτικό ΑΕΙ. Το θέμα είναι τι θα κάνεις με το δημόσιο. Υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και ιδιωτικά νοσοκομεία. Μάλιστα. Είδες να ενισχυθεί η άμιλλα με το 28ο Λύκειο Παγκρατίου ή το Γενικό Κρατικό Νικαίας; Είναι καθαρά θέμα πολιτικής.
Μπορείς, λοιπόν, να ενισχύσεις το δημόσιο ΑΕΙ; Να σπρώξεις χρήμα και να πετάξεις έξω ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ τους βολεμένους καθηγητές, πρυτάνεις και φοιτητές; Μπορείς επίσης να κάνεις κάτι με αυτά τα ιδιωτικά Κωllege που κοροϊδεύουν τον κοσμάκη; Όπως και με αυτά τα ΤΕΙ Κεντηματοκηπουρικής που φυτέψατε ανά την Ελλάδα;
Και εσείς, αγαπητοί της Αριστεράς, κόφτε την πλάκα με τη «δημόσια-δωρεάν Παιδεία». Γελάει ο κόσμος. Λέτε το αυτονόητο και υπερασπίζεστε μια μιζέρια. Και έτσι διαιωνίζεται μια παράγκα που βγάζει έξω αγράμματους και κακομοίρηδες για 700 ευρώ.


Παπαρολογία Νο2: Η Δημοκρατία κινδυνεύει από τις αγωγές του Mr MIG. Ο Darth Vader βγήκε παγανιά και χτυπά αλύπητα τους καλούς Jedi. Ξεσηκώθηκαν όλοι με τον wanna be πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Καταρχήν για μισό, γιατί δεν κατάλαβα κύριε Παπουτσή μου και κύριε Αλαβάνε μου: Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι προνόμιο ορισμένων; Εγώ πάλι νόμιζα ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη μήνυση. Για πάρτε κανένα Lexotanil να ηρεμήσετε. Και καλά η αριστερά, είδε το Κεφάλαιο και βγήκε στα Τουρκοβούνια. Έτσι κι αλλιώς, μισό τσιγάρο δρόμος είναι.
Τα άλλα τα τεμάχια; Τα πρασινογαλάζια; Τώρα σας έπιασε ο πόνος; Ο Darth θέλει να κάνει τη δουλειά του και θα την κάνει με κάθε τρόπο. Εσείς γιατί δεν κάνετε τη δική σας; Ή για να το πω αλλιώς, κάνατε ποτέ σωστά τη δική σας, ώστε να ξέρει ο Darth Vader πού είναι το σοβαρό και πού αρχίζει το καλαμπούρι;
Εννοείται ότι έσκασε μύτη και η υπο-παπαρολογία: Θέλουν, λέει, και στην Ελλάδα έναν Μπερλουσκόνι. Τι μου λέτε! Για πάρτε το καϊκάκι μέχρι Ιταλία να ρωτήσετε τους Ιταλούς γιατί από το 2001 έχουν παραδώσει τη χώρα στον Σίλβιο. Για ρωτήστε τους για τα «μπουμπούκια» που τους κυβερνούσαν τα προηγούμενα 50 χρόνια. Έτσι γεννιούνται οι Μπερλουσκόνι.

Αριστερόπουλα, είδατε τι πάθανε οι Ιταλοί σύντροφοι στις εκλογές; Ούτε την ψήφο τους δεν βρήκαν στην κάλπη. Προσέξτε το, γιατί όταν εμφανιστεί και στην Ελλάδα ο Μπερλουσκόνι, δεν θα εξαφανιστούν μόνο οι «μεγάλοι». Θα την πληρώσουν και οι «μικροί». Και στην τελική, το σούπερ μάρκετ επιβιώνει όταν σκάει μύτη ο κολοσσός. Σου πατάει μια εξαγορά, πετά και τη νέα ταμπελάρα και πάμε για άλλα. Τα μπακάλικα είναι που βάζουν το οριστικό λουκέτο.

Μay the Force be with you, Obi wan Kenobi.

0 έδειξαν τα νύχια τους: