Τα (σεισμικά) Παρατράγουδα

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008
Και μόλις αρχίζει να κουνάει, έχουμε και λέμε:

Παρατράγουδο number 1: Ο ίδιος ο σεισμός. Δεν παλεύεται. Τον ζήσαμε, τον ξαναζήσαμε, ρίξαμε ένα σκασμό μπετόν μέχρι και στο καζανάκι, αλλά άμα αρχίσει να κουνάει, άστα να πάνε.
Παρατράγουδο number 2: Η «ενημέρωση» από τα «έγκυρα» δελτία. Τρόμος παντού, μουσικές από ταινίες Χίτσκοκ, τίτλοι τύπου «Καταστροφή από τα φονικά Ρίχτερ», «Τον ένιωσαν και στη Σουαζιλάνδη», «Βρέχει μπάζα και οι γριές σε απόγνωση», «Κατολισθήσεις και μετακινήσεις βουνών από το χτύπημα του Εγκέλαδου», «Θα πεθάνουμε πριν την ώρα μας», «Μετρούν με το υποδεκάμετρο τις πληγές τους», «Αγριο ομοφυλοφιλικό σεξ στα αντίσκηνα που στήθηκαν στις πλατείες», «Ο Μητσοτάκης το είχε προβλέψει». Και σε ρόλο διευθυντή ορχήστρας οι Στραβελάκηδες και οι Ευαγγελάτοι.
Παρατράγουδο number 3: Οι Καμπουράκηδες που σπεύδουν να «κάνουν ρεπορτάζ». Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, γιατί αυτή η αποκρουστική εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.
Παρατράγουδο number 4: Οι κάθιδροι υπουργοί και περιφερειάρχες να μας αποδείξουν το αυτονόητο: ότι το Κράτος έκανε τη δουλειά του. Και στο ξεκάρφωμα μοιράζουν και μερικά 3χίλιαρα «για τις πρώτες ανάγκες».
Παρατράγουδο number 5: οι σεισμολόγοι. Σκάνε σαν τα σαλιγκαράκια στα κανάλια και αρχίζει το πάρτυ. Προβλέψεις, λεφτά, επιτροπές, μηχανήματα, ΒΑΝ, παραΒΑΝ και παραπαρολογία. Όλα στο ίδιο μίξερ. Και ο κοσμάκης κάθεται και ακούει και φυσικά άκρη δεν βγάζει.

Και για όλα αυτά, φταίει η άτιμη η Θεά Αθηνά. Που του έδωσε μία του μάγκα του Εγκέλαδου και τον έκανε κομμάτια. Και μετά του ρίξε στη μούρη και κοτζμάν Αίτνα και εκείνος τα πήρε στο κρανίο.

Α ρε Εγκέλαδε. Από γυναίκα την πάτησες, εμείς την πληρώνουμε τη νύφη.

0 έδειξαν τα νύχια τους: