Το βαρέλι, ο πάτος και το ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008
Υπάρχει μια ρήση που λέει, πιάσαμε πάτο και πιο κάτω δεν πάει. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 4 χρόνια είναι ότι κατάφερε να αποδείξει ότι υπάρχει χώρος και πιο κάτω από τον πάτο.
Να τα πάρουμε από την αρχή: το 2004, μετά από 11 χρόνια στην εξουσία, ο κόσμος τους σιχάθηκε. Λογικό. Και πάλι καλά δηλαδή που πήραν 40%. Προφανώς, η σφαλιάρα ήταν δυνατή και ήθελαν χρόνο να συνέλθουν. Προφανώς, η Ευρώπη την έχει δει συντηρητικά και αυτό δεν βοηθούσε. Προφανώς, προφανώς, προφανώς.
Όταν, όμως, τελείωσαν τα «προφανώς» και υποτίθεται ότι σήκωσαν τα μανίκια για να πιάσουν δουλειά, τι είδαμε; Το ΠΑΣΟΚ σταθερά πίσω από τη ΝΔ, ο Γ.Παπανδρέου λίγο καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον «κανέναν», ένα πρόγραμμα «γενικώς και αορίστως», δεκάδες ανθρώπους να μιλούν με το ύφος της αυθεντίας, φυσιογνωμίες που είχες ξεχάσει σε ρόλο ξερόλα-υποθήκης-μέντορα-σοφού, χιλιάδες Όργανα και Επιτροπές να συνεδριάζουν.
Και το Ταμείο ήρθε το 2007: το ΠΑΣΟΚ ακόμα πιο χαμηλά. Ο πάτος από το βαρέλι είχε βγάλει τη γλώσσα του και τους κορόιδευε.

Και μετά; Καλά, μωρέ, τα ίδια εδώ. Δουλίτσα να υπάρχει. Πάρτε την προηγούμενη παράγραφο και κάντε την copy/paste. Με τον ίδιο αρχηγό, με το ίδιο μακώ και με κέφι κακό. Α! και το κερασάκι: μια ηλίθια συζήτηση για συνεργασία με τον ΣΥΝ.
Σε όλα αυτά προστέθηκε και ο Σημίτης. Ή αλλιώς ο Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί την αναγνώριση, την υστεροφημία για την ΟΝΕ, το ευρώ, τους αυτοκινητόδρομους και το Μετρό. Και αυτό που τελικά κέρδισε με την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να απαλλαγεί από τις τύψεις του για το «δαχτυλίδι» που έδωσε το 2004...

As for you, Γιώργο μου, θυμήσου τη Μελίνα που είχε πει: Πρόεδρε, δεν αρέσουμε.


Υπάρχουν βέβαια λύσεις: Δες την εναλλακτικός. Γύρνα το σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, να μπαίνει ο καθείς και να λέει την αρλούμπα του. Αλλοι να μιλάνε για αριστερές στροφές, άλλοι να φωνάζουν τιμή και δόξα στον Ανδρέα, άλλοι να φωνάζουν στα παράθυρα, άλλοι να φωνάζουν στα αμφιθέατρα, άλλοι να φωνάζουν γενικώς.

Αν πάλι την έχεις δει ισόβιος κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ, ΟΚ γούστα είναι αυτά. Εμένα το ίδιο μου κάνει. Από πίτα που δεν τρώω, τι με νοιάζει κι αν καεί. Απλά, dude, μια συμβουλή: κλείστο το μαγαζί, διώξτους όλους, δώσε από ένα μετάλλιο τιμής να πάνε στο καλό, φτιάξτο από την αρχή και βάλε αγγελία:

«Ζητούνται στελέχη. Ικανοποιητικό πακέτο αποδοχών, ξεκάθαρες θέσεις σε όλα τα ζητήματα, τολμηρές προτάσεις, μηδέν πειραματισμοί. Σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Προσοχή! Όχι καπετάνιοι, όχι ηγέτες, όχι νοσταλγοί, όχι ψώνια! Θα προτιμηθούν υποψήφιοι χωρίς μερίδα στο Χρηματιστήριο και χωρίς δωρεάν κλιματιστικά Siemens στην οικία τους.»

Αλλη λύση, δεν βλέπω.

Αυτά, καλές διακοπές να έχεις, καλά μπάνια και προσοχή στο δρόμο.

ΥΓ Η φωτό δεν έχει σχέση με το θέμα μας. Ή μήπως έχει;

0 έδειξαν τα νύχια τους: