Ζω σε σχέση και με αναφορά...

Σάββατο 21 Ιουνίου 2008
Προτού γίνουν τα αίσχη με τον Λυκαβηττό, είχα υποσχεθεί στον φίλο Φώτη ότι θα ξεκινήσω ένα -ας πούμε- Blogoπαίχνιδο. Αφορμή στάθηκε ένα εξαιρετικό post για τον Λαζόπουλο, όπου μεταξύ άλλων ο Φώτης έγραφε: Ίσως να τον σοκάρει αυτό που θα πω, αλλά ζούμε σε σχέση και με αναφορά τη σύντροφό μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τον Θεό μας εν τέλει. Όχι με τον Λάκη.

Έτσι μπήκε η ιδέα: Με τι στο καλό ζούμε σε σχέση και αναφορά; Είπα να το ξεκινήσω και όποιος θέλει ακολουθεί. Αν θέλετε να το δούμε ως παιχνίδι, κανένα πρόβλημα. Εγώ πάλι δυσκολεύθηκα να το δω έτσι, γιατί θέλει λίγο χρόνο να σκεφτείς με τι στο καλό ζεις σε σχέση και αναφορά. Επιπλέον, έχω την εντύπωση ότι η λίστα στη διαδρομή της ζωής εμπλουτίζεται. Ίσως και να μικραίνει. Ποιος ξέρει.

* Ζω σε σχέση και με αναφορά τη διχασμένη μου προσωπικότητα: τις δύο πατρίδες, τον αγώνα να γνωρίσω περισσότερο τη δεύτερη και την προσδοκία φτάσω από τη μία άκρη ως την άλλη. By the way, στη μία άκρη, τη Γη του Πυρός, έφτασα.
* Ζω σε σχέση και με αναφορά την διασκορπισμένη μου οικογένεια και την προσπάθεια (περισσότερο αγωνία) να βλέπω όσους μπορώ και όποτε μπορώ.
* Ζω σε σχέση και με αναφορά τη μουσική, τα βιβλία, τον κινηματογράφο, το τρέξιμο, τα ταξίδια, τη φωτογραφία και το γράψιμο.
* Ζω σε σχέση και με αναφορά τη δουλειά μου. Την οποία λατρεύω να μισώ. Είναι διαστροφικά περίεργο να ξέρεις ότι μπορείς να επικοινωνήσεις στον άλλο τα καλά και τα κακά τη στιγμή που συμβαίνουν.
* Ζω σε σχέση και με αναφορά τους φίλους μου. Την αγάπη και το δέσιμο, το κράξιμο και το πείραγμα, τη χαρά και τη λύπη. Εσχάτως, υπήρξε αρκετή λύπη.
* Ζω σε σχέση και με αναφορά την παρατήρηση. Είναι το οξυγόνο μου.
* Ζω σε σχέση και με αναφορά τον αυτοσαρκασμό και το πικρό μου χιούμορ. Και τον αγώνα μου να καταφέρω να μην πνιγώ στο δηλητήριο που ο ίδιος βγάζω. Το χιούμορ είναι για μένα ένας αληθινός Θεός. Που εξασφαλίζει ισορροπία, ευτυχία και υγεία.
* Ζω σε σχέση και με αναφορά την αισιοδοξία. Ότι θα έλθουν καλύτερες μαζί σου.

Αυτά τα ολίγα.

* Η φωτογραφία είναι από το Buenos Aires. Graffiti με έναν μουσικό που κρατά το θρυλικό bandοneόn.

0 έδειξαν τα νύχια τους: