Το έλυσα με τις πυρκαγιές

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008
Ξεκίνησαν οι πυρκαγιές. Θα ξεσαλώσουν πάλι οι bloggers με τις καταγγελίες και τα σχετικά. Το τι έγραφα και εγώ πέρυσι, δεν περιγράφεται. Τόσο μεγάλη προσπάθεια να σώσω τον κόσμο δεν νομίζω ότι είχα κάνει στη ζωή μου.
Το δούλεψα όμως πολύ το χειμώνα, γιατί αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο. Πήγα σε ειδικό ψυχολόγο, ο οποίος με βοήθησε να υιοθετήσω μια διαφορετική προσέγγιση. Μου κόστισε βέβαια κάτι παραπάνω, αλλά δεν βαριέσαι. Ιδού πώς:

Με το που σκάει η πρώτη φωτιά και βγαίνουν στα κανάλια οι εισαγγελείς-δημοσιογράφοι και ο Καμπουράκης παίρνει τα όρη και τα βουνά με το μικρόφωνο, φορώντας t-shirt ροζ τέσσερα νούμερα μικρότερο με V ώστε να αναδεικνύεται η αντρίλα από την τρίχα στο στέρνο, εγώ σπεύδω στο κρεβάτι μου και επαναλαμβάνω το παρακάτω κείμενο:

ΟΚ, να παραδεχθώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να σβήσει φωτιές. Δεν είναι όμως και το τέλος του κόσμου. Σε όλα τα υπόλοιπα, φυσάει. Ενδεικτικά θυμήσου: Euro, Eurovision με πρώτη και τρίτη θέση (εξαιρώ την Αννούλα που αδικήθηκε), ασφαλείς Ολυμπιακοί, σύγχρονες μέθοδοι ανάκρισης Πακιστανών φιλοξενούμενων, ασφαλείς τοποθετήσεις των ομολόγων, δουλειά μέχρι τα 70 για να μην βαριόμαστε, ξεφτίλα των αντιπάλων με τα σκάνδαλά τους, διεθνές ενδιαφέρον για τον πρωθυπουργό με προσωπική παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων, ηχηρό χαστούκι στις λούγκρες που θέλουν και να παντρεύονται, διεύρυνση της δημοκρατίας με δικαίωμα «βέτο» των πολιτών στις χωματερές δίπλα στα εξοχικά τους, άμεση αποκατάσταση σεισμοπυροπλήκτων με μοντέρνα λυόμενα και δωρεάν κρουαζιέρες στο Αιγαίο με πλοία 50 ετών, ο Αρούλης υπουργός Τουρισμού, πρωτοφανείς αυξήσεις μισθών πάνω από τα όρια του πληθωρισμού στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου.
Η κυβέρνηση λοιπόν δικαιούται και μια αποτυχία. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Αλλωστε, ο κυρ Σωτήρης υπουργός της Δικαιοσύνης το είπε: «Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ώριμη». Δεν είμαστε εμείς για δάση και δρυμούς. Για ραχούλες που να τρέχει η Χάιντι και να την κυνηγά ο πορνόγερος παππούς της. Η ωριμότητά μας φτάνει μέχρι αλσύλλια, παρκάκια, γεράνια στα μπαλκόνια, γαϊδουράγκαθα στους δρόμους, χαμομήλια στους αγρούς, βλήτα στις εξοχές. Υπάρχει πιο τρυφερή εικόνα από τη γριά που βγαίνει με τη σακούλα και το μαχαίρι να κόψει χόρτα;
Επιπλέον, η Ελλάδα γίνεται Γη του Πυρός, άρα μου θυμίζει τη δεύτερη πατρίδα μου και στεναχωριέμαι λιγότερο που απουσιάζω.
Σκέψου και το άλλο: είναι βέβαιο ότι θα πάρει παράταση το Κτηματολόγιο. Γιατί μέχρι να μπουν οι μπουλντόζες στα καμένα του καλοκαιριού να τα στρώσουν, να τα καθαρίσουν και να γίνουν οικόπεδα, θα πάει Οκτώβριος. Πότε θα προλάβει ο κόσμος που θα δώσει το καπάρο να τα δηλώσει; Και να βγαίνουν οι αλήτες οι δημοσιογράφοι και να λένε ότι είμαστε ο λαός της τελευταίας στιγμής; Έλεος πια! Θα δοθεί μια παράταση, ώστε ο κοσμάκης να πάει με την ησυχία του. Έτσι βολεύομαι και εγώ που βαριέμαι να τρέχω τώρα. Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη. Το είπε και η Φωτεινή Πιπιλή και άμα το είπε η Φωτεινή, εγώ το βουλώνω
.

Επομένως, μάγκες, φέτος με τις πυρκαγιές, count me out.

Μήπως να το έλεγα πιο απλά στην άλλη μητρική μου;

i ΒASTA YA PELOTUDOS !

(τώρα ηρέμησα... ή μήπως υποτροπίασα;)

0 έδειξαν τα νύχια τους: