Αιώνιοι Μαυρογιαλούροι

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008
Όπως λέει ο φίλος VK, το Κανάλι της Βουλής πρέπει να το κόψω. Θα το κόψω, αλλά υπάρχει κάτι ακόμα που θέλω να καταθέσω. Τυχαία έπεσα πάνω στην περίφημη συνεδρίαση με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, για την οποία θα ακούσατε πολλά στα «έγκυρα» δελτία.
Έκατσα και την είδα όλη. Και μελαγχόλησα. Καταρχήν, θα έπρεπε να κυκλοφορεί σε DVD και να διδάσκεται σε σχολεία και Πανεπιστήμια. Γιατί βλέπεις σε όλο το μεγαλείο την άβυσσο που χωρίζει τον έξω κόσμο από τον μικρόκοσμο στον οποίο ζουν οι 300 της Βουλής.
Μπορεί να διαφωνεί κανείς με τον Βγενόπουλο, ιδεολογικά, ποδοσφαιρικά, αισθητικά κλπ κλπ. Δεν είναι όμως εκεί το θέμα. Ο άνθρωπος έκατσε 5 ώρες όρθιος σε ένα βήμα και μίλησε με σοκαριστική ειλικρίνεια και κυνισμό για τον κόσμο που αντιπροσωπεύει. «Είμαι επιχειρηματίας, ζούμε σε ελεύθερη οικονομία και ο χρόνος είναι χρήμα» είπε με λίγα (και απλά) λόγια.
Το ξαναλέω: μπορεί κανείς να διαφωνεί με την ιδέα του, αλλά όλοι όσοι δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζουμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα.
Και από κάτω; Από κάτω ένας θίασος που τον κοιτούσε με δέος. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (πχ η Κατσέλη), οι υπόλοιποι βουλευτές που πήραν το λόγο «για να θέσουν ερωτήματα», δεν ήξεραν καν τι να ρωτήσουν.

Και για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, έβγαζαν λογίδρια τύπου «εδώ στο Ναό της Δημοκρατίας», ο «ελληνικός λαός που εμείς υπηρετούμε» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Και από πάνω ο προεδρεύων της επιτροπής, κοιτούσε να τηρήσει τους τύπους, τη διαδικασία και το «καθωσπρέπει» του πράγματος. Μην ακουστεί καμία λεξούλα κακιά, μην ειπωθεί κάτι στραβό, μην ξεφύγουν από το χρόνο κλπ κλπ.

Και το πιο αστείο από όλα ήταν ότι ορισμένοι (πχ η Παπακώστα) έθεταν ερωτήματα και δεν περίμεναν να πάρουν απαντήσεις! Σου λέει, το κομμάτι μου το έκανα. Θα με δείξει το κανάλι της Βουλής (το Βουλοκάναλο) και θα έχω να λέω στους ιθαγενείς που με ψηφίζουν για τα «αμείλικτα» ερωτήματα που έθεσα στον φαύλο επιχειρηματία και του «έτριψα τα μούτρα».
Ειλικρινά ο Βγενόπουλος θα πρέπει να γελάει μήνες με το θλιβερό θέαμα των ανθρώπων αυτών.

Εγώ πάλι ντράπηκα για λογαριασμό τους. Αιώνιοι Μαυρογιαλούροι.

0 έδειξαν τα νύχια τους: