Ακάλεστος σε Blogoπαίχνιδο Νο4

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008
Τελευταία βλέπω να παίζει πολύ το παιχνίδι «10+1 ασήμαντα πράγματα για μένα». Επειδή δεν με κάλεσε κανένας, είπα να παίξω μόνος μου, αλλάζοντας λίγο τους κανόνες. Όχι θα κάτσω να σκάσω, που δεν με χωνεύετε και δεν με καλέσατε. Λοιπόν, παραθέτω μια picture gallery με τις αγαπημένες μου ηθοποιές (που λένε) και έναν ηθοποιό:

Κέιτ Μπλάντσετ: Το absolut πλάσμα που γέννησε η φύση. Έχω δει ό,τι ταινία έχει κάνει. Λατρεύω να την χαζεύω στον Αρχοντα ως ξωτικό και να την ακούω να λέει την αθάνατη ατάκα: I know what it is you saw. Νομίζω ότι καλύτερη ήταν στην πρώτη Elisabeth από ό,τι στη δεύτερη...

Σεσίλια Ροτ: Ε αμα δεν παινέσεις το αργεντίνικο σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Εξαιρετική ηθοποιός. Ίσως την θυμάστε στο Όλα για τη μητέρα μου του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Τζόαν Αλεν: Τώρα θα λέτε, καλά πού την βρήκες την ξυνή; Ε, κύλησε ο τέντζερης…. Δεν είναι πολύ γνωστή, αλλά έχει παίξει σε πολλές καλές ταινίες, όπως Ice Storm και The Contender.


Λόρα Λίνεϊ
: Η γνωστή μας άγνωστη. Την πετυχαίνω σε κάτι ταινίες από το πουθενά με φοβερή ερμηνεία. Ξαναδείτε το Love Actually χωρίς να κολλήσετε στην Κίρα Νάιτλι. Εκεί είναι.

Και περνάμε στα σκληρά ναρκωτικά:

Τζούντι Ντεντς: Αυτό το βλοσυρό βλέμμα. Κλασσική Αγγλίδα, λες θα με βρίσει που πήγε 17.01 και δεν έχω ακόμα σερβίρει το τσάι. Όταν όμως χαμογελά, ξεχνάς και την τσαγιέρα και βάζεις με το μυαλό σου πόσο όμορφη πρέπει να ήταν στα νιάτα της. Δεν συζητώ ταλέντο. Την είχα δει κάποτε στο θέατρο στο Λονδίνο και είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Λατρεύω να βλέπω το 7λεπτο που πήρε το Όσκαρ στην –κατά τα άλλα κακή- ταινία Shakespeare in Love.

Το absolut ξεκατίνιασμα: Όταν πήγαινα σχολείο, εκεί που
η διπλανή έντυνε τα βιβλία με τον Tom Cruise, εγώ έκανα τη δική μου επανάσταση: Έπαιρνες το βιβλίο Κοινωνιολογίας μου και έπεφτες πάνω στη Φέι Ντάναγουεϊ. Ακόμα θυμάμαι τη φωτό με το λάγνο βλέμμα ως Έβελιν Μάλρεϊ στο Chinatown. Σιγά μην διαβάσεις για τις κάστες και την οριζόντια κοινωνική διαστρωμάτωση. Μεγάλος έρωτας λέμε. Ο οποίος μετά επεκτάθηκε και στο «κόκκινο βιβλίο» Ιστορίας (όσοι καταλάβατε για ποιο βιβλίο μιλάω, ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΚΑΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ). Αντε να διαβάσεις για τον θετικισμό με την Ντάναγουεϊ ως Λόρα Μάρς από την ομώνυμη ταινία.

Κέβιν Μπέικον. Τρελλό κόλλημα με τον κύριο. Αδικημένος κατά τη γνώμη μου, επειδή είναι λίγο αντι-σταρ στη ζωή. Τα κλασικά χαζά του συστήματος.





Αυτά είχα να πω. Όποιος θέλει να παίξει, ανοικτή η πρόσκληση. Διαλέχτε: αγαπημένους ηθοποιούς, τηλεορασούδες, χαρτορίχτρες, παπάδες, επιχειρηματίες, πολιτικούς, στελέχη, παράγοντες, ποδοσφαιριστές... ό,τι θέτε. Παρεξηγώ εγώ; Δεν παρεξηγώ.

0 έδειξαν τα νύχια τους: