Iker, portero-matador

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008
Δεν γράφω τίποτα για τη Siemens, ούτε για τα «νέα Ζωνιανά» στην Κρήτη. Τους βαρέθηκα όλους. Έτσι κι αλλιώς, σύντομα θα έχουμε και στην Ελλάδα έναν Μπερλουσκόνι, πολλά κόμματα θα κλείσουν και αρκετοί θα αναγκαστούν (για πρώτη φορά στη ζωή τους) να δουλέψουν.
Έτσι, ξεκινώ την εβδομάδα με την επιθυμία να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου για την πρόκριση της Ισπανίας στους «4» του Euro. Ας είναι καλά ο San Iker. Αν περάσουμε τους Ρώσους, τίποτα δεν μας σταματά.
Χθες πάλι με ρώταγαν γιατί οι Ισπανοί δεν τραγουδάνε στον εθνικό ύμνο. Στο Mundial με ρώταγαν γιατί δεν τραγουδάνε οι Ισπανοί και οι Αργεντινοί.
Tο εξηγώ πάλι: οι Αργεντινοί δεν τραγουδάμε στον εθνικό μας ύμνο, επειδή στις διοργανώσεις παίζεται μόνον η εισαγωγή. Εκεί που είναι να αρχίσουν τα λόγια, κόβεται.
Οι Ισπανοί δεν τραγουδάνε, γιατί ο εθνικός ύμνος δεν έχει λόγια. Είχε επί Φράνκο, αλλά τα έκοψαν. Έκαναν μια απόπειρα να βάλουν κάτι καινούργια, αλλά ήταν χάλια. Οπότε, σου λέει, άστο καλύτερα πού να μπλέκουμε.

Για την ιστορία, οι Καταλανοί έχουν δικό τους ύμνο (Els Segadors=οι θεριστές) όπως και οι Βάσκοι (Euzko Abendaren Ereserkia).

El dίa
veintidós, Ιtalia dice adiós...

0 έδειξαν τα νύχια τους: