Siemens LIVE στον Λυκαβηττό

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008
Eίχα σκοπό να κάνω ένα post που σκεφτήκαμε με τον φίλο Φώτη. Όμως τα καραγκιοζιλίκια που βλέπω και ακούω με έκαναν να αλλάξω πλάνο και ελπίζω στην κατανόησή του.
Μάθατε ότι ο Δήμος Αθηναίων σφράγισε ξαφνικά το Θέατρο Λυκαβηττού, λόγω προβλήματος στατικότητας; Συγχαρητήρια σε όλους τους! Ειλικρινά δεν με αφορά ποιος έχει την ευθύνη για τη στατικότητα, αλλά καλό θα ήταν να κοιτάξουν λίγο τη στατικότητα του μυαλού τους. Από εμένα, μια μούτζα αφιερωμένη εξαιρετικά. Θα τους έφτυνα, αλλά το σάλιο έχει μεγάλη αξία για να λερωθεί από τα μούτρα τους.
Το άλλο με τη Siemens; Θυμήθηκα χθες τη μακαρίτισσα τη Μαλβίνα που τα έχωνε στον Τσουκάτο. Μαλβίνα, δικαιώθηκες μετά θάνατον. Έχετε δει την εκπληκτική βρετανική σειρά η Μαύρη Οχιά; Οι υποτακτικοί κάνουν τις «δουλειές» και ο Μεγαλειότατος απλά κάνει τα στραβά μάτια. Διαχρονική μέθοδος.
Εγώ αν ήμουν μέτοχος της Siemens, ειλικρινά θα έκλαιγα για το πού πάνε τα χρήματα της εταιρείας. Θα μου πεις, αν δεν δώσεις στα ανθρωπάκια να λαδώσει λίγο το άντερό τους και να πάψει να βρωμά το χνώτο τους, πώς θα πάρεις τη δουλειά; Πώς θα εξασφαλίσεις ότι κανένας δεν θα γράψει κάτι εναντίον σου; Πώς θα γίνεις «μεγάλος χορηγός», «ευεργέτης», «πρέσβης»; Για την ψυχή της γιαγιάς σου; Σωπάτε καλέ!
Δεν με ενοχλούν τα «δωράκια», ειλικρινά. Είναι θέμα χαρακτήρα. Προσωπικά, δεν δέχομαι να μου χαρίσουν ούτε στυλό. Αλλά αυτό έχει να κάνει με το πώς μεγαλώνει κανείς και τι απωθημένα έχει.
Αλλο με ενοχλεί: η νοοτροπία του κάθε τιποτένιου, που επειδή έγινε βουλευτής, υπουργός, στέλεχος, κλπ κλπ θεωρεί ότι του χρωστάνε. Ασφαλώς και πρέπει η κάθε Siemens να του χαρίσει κλιματιστικά, τηλέφωνα, φούρνους, μίξερ και δονητές. Ασφαλώς και πρέπει να φάει τζάμπα στα ακριβότερα εστιατόρια, ασφαλώς και δεν πρέπει να πληρώσει ούτε καν εισιτήριο στο Μετρό. Ούτε φυσικά το κωλόσογό του. Τους χρωστάμε. Οφείλουμε να αναπνέουμε και λιγότερο οξυγόνο για να μην τους το στερήσουμε. Να εξαφανιστούμε και από το οδόστρωμα εν ανάγκη για να περάσουν με την κουρσάρα τους. Αυτοί και η Αυλή τους.
Καμαρώστε τους. Δυστυχώς κυκλοφορούν ελεύθεροι με περισσό θράσος στο στόμα και αλαζονεία στο μάτι.

Μια πρόταση προς τη Siemens: Να κόψει λίγο τα «δώρα» στους λιγούρηδες και να αγοράσει το Θέατρο Λυκαβηττού. Εν ανάγκη και τον Δήμο Αθηναίων. Για να μην κοροϊδευόμαστε κιόλας.

0 έδειξαν τα νύχια τους: