Oι αχάριστοι

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008
Τελικά οι Σέρβοι είναι αχάριστος λαός. Πάνω που τους είχαμε κορώνα στο κεφάλι μας για την αντίσταση που έκαναν στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, στον ευρωμονόδρομο και στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια για στραγγαλισμό και των Βαλκανίων (ξέχασα κάτι;), πήγαν και παρέδωκαν κοτζαμάν national hero στο Δικαστήριο εκείνης της αχώνευτης της Ελβετής.
Διατηρώ βέβαια κάποιες ελπίδες, έστω και αμυδρές, ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί σε φιάσκο.
Γιατί άμα τον πάρουν μάτι στη Χάγη τον Κάρατζιτς έτσι όπως κυκλοφορεί με το γένι, χλωμό το κόβω να τον δεχθούν. Πόση φούντα να έχεις καταναλώσει για να δεχθείς στο έδαφός σου ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ;
Διάβασα ότι ζούσε στο Βελιγράδι και έκανε εναλλακτική ιατρική. Δηλαδή τι; Βελονισμό; Θαυματουργό όζον; Βότανα; Τσουκνήθρες και βιριδιάνες; Τόσο χάλια δηλαδή το ΕΣΥ της Σερβίας που όλοι τρέχανε στον τρελλογιατρό;
Και όταν λέμε κρυβόταν, τι εννούμε; Τι διάολο έλεγε το ταμπελάκι στο ιατρείο: Δρ Ραντόγιε Γενοκτόνοβιτς, Εναλλακτικός. Δέχεται νυχτερινές ώρες, κατόπιν ραντεβού. Ρωτήστε στο κουρείο ή στείλατε σημείωμα με ταχυδρομικό περιστέρι. Πληρωμαί σε είδος και κατά προτίμηση κεφαλές Κροατών ή μουσουλμάνων.
Αλλά τους είχα μυριστεί εγώ τους Σέρβους από πέρυσι. Τους πετάξανε τα μεγαλεία με τη Eurovision και δώστου Serbie douze points και τους έριξαν στην παγίδα. Σου λέει, αυτό θα πει να είσαι Ευρωπαίος, ας τους δώσουμε και τον τρελλογιατρό και θα έρθουν καλύτερες μέρες.
Ασχημα τα πήγε ο Κοβάσεβιτς στον Ολυμπιακό; Γιατί η άλλη η Σερβίδα που την είχε ο Νομάρχης και τη γύριζε με τη μηχανή του όλη τη Θεσσαλονίκη; Ακόμα και το πρόστιμο, ο Νομάρχης το έφαγε. Η Σερβίδα τη γλίτωσε.
Πάλι καλά που μέσα σε όλο αυτόν τον ενθουσιασμό βγήκε η Αλέκα και έβαλε μια τάξη: Τα έσουρε στον ιμπεριαλισμό και διεσώθη στοιχειωδώς η αξιοπρέπειά μας. Στην τελική, αν σκότωσε ο σύντροφος Ράντοβαν 5-6 χιλιάδες μουσουλμάνους, τι είναι αυτό το νούμερο μπροστά στα εκατομμύρια που έσφαξαν στο γόνατο ο Στάλιν και ο Μάο; Πήγαν ποτέ φυλακή; Όχι. Αντίθετα τους έκαναν εικόνισμα. Αρα, γιατί να πάει φυλακή ο ορθόδοξος Ράντοβαν; Σωστός ο συλλογισμός.
Ελπίζω να βγει και η ειδική Σερβολόγος-Βαλκανιολόγος-διεθνολόγος-βαζελο-ορθοδοξιολόγος Λιάνα Κ. σε κάποιο καπνισμένο παράθυρο και να δώσει το τελειωτικό χτύπημα.


(Εγώ πάντως ακόμα περιμένω να κάτσει στο εδώλιο του Δικαστηρίου η βαρώνη Θάτσερ για εγκλήματα πολέμου στον πόλεμο των Malvinas).

May the Dark Side be with you all
.

0 έδειξαν τα νύχια τους: