Συν και πλην

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
Λίγο πριν τις διακοπές και είπα να μην ξεχάσω τα Συν και Πλην. Σε κανέναν δεν θα λείψουν, το ξέρω...

Συν στο υπουργείο Παιδείας που αποφάσισε να απλοποιήσει τις διαδικασίες απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών. Δύσκολη απόφαση σε μια χώρα όπου πας μη Έλλην χριστιανός ορθόδοξος, βάρβαρος. Το γνωρίζω πολύ πολύ καλά.
Συν στον Αλέξη Τσίπρα. Ακουσα μια συνέντευξή του και για πρώτη φορά υπήρχαν προτάσεις και όχι καταγγελίες. Το καλό το λέω και αναμένω συνέχεια. Αντίθετα, ο κυρ Αλέκος ο Αλαβάνος συνεχίζει τις μπούρδες. Κρίμα τέτοια κατάντια.
Συν στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών, γιατί αποτελούν τον καθρέφτη της Ελλάδας: Βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος. Μαζεύεις υλικό για κουτσομπολιό (είναι κρίμα που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το θέμα η Λαμπίρη) και δεν μαθαίνεις τίποτα για την ουσία του πράγματος. Και κανείς δεν ντρέπεται για τίποτα. Ούτε καν οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να μην εκτίθενται. Φαντάζομαι τι λεφτά έχουν να πληρώσουν για να τα δηλώσουν στο Κτηματολόγιο. Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου...

Συν στον πατέρα του φουκαρά του Αυστραλού τουρίστα που γνώρισε από κοντά το παρακράτος των μπράβων στο Δεσποτάτο της Μυκόνου. Αξιοπρεπής πατέρας. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι οι δολοφόνοι θα μείνουν ατιμώρητοι.

Τεράστιο Πλην στους λεγόμενους «αντάρτες» της κυβέρνησης. Γιατί και η γραφικότητα έχει τα όριά της. Σκύλος που γαβγίζει, δεν δαγκώνει. Απλά κρατά στο κλουβί τους «δυσαρεστημένους». Ας ασχοληθούν μαζί τους οι ψυχίατροι και οι συγγραφείς επιθεωρήσεων Γ' Κατηγορίας.

Aκόμα πιο τεράστιο πλην σε όλους τους χασάπηδες των λαών: θλιβερά ανθρωπάκια που αφού σφάξουν στο όνομα κάποιου μεγαλείου ή ενός θεού, μετά κρύβονται σαν τα ποντίκια σε καταφύγια ή μεταμφιέζονται. Μέχρι να τους πιάσουν ή να αυτοκτονήσουν. Και μαζί τους αυτοκτονούν κάτι ακόμα πιο γελοία ανθρωπάκια που τους θεωρούν ήρωες ή τους κάνουν κορνίζα. Δεκαετίες τώρα το ίδιο βιολί. Βρε οοοοουστ! που λέει και το Μανιταράκι.

Τέλος, η γνωστή απορία: ακούω συχνά τις φράσεις «παρέμβαση εισαγγελέα για το θέμα...» ή «διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση». Ξέρει κανείς αν γίνεται κάτι μετά;
Καλό μήνα σε όλους!

0 έδειξαν τα νύχια τους: