Ολυμπιακά Συν και Πλην

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008
Και να λοιπόν που πήραμε μετάλλια στους Ολυμπιακούς made in China.

Συν στα παλικάρια που πήραν το ασημένιο στην κωπηλασία. Σεμνά παιδιά σε ένα άθλημα που δυστυχώς περνάει στα αζήτητα. Χάθηκε ο κόσμος ένας χορηγός και εκεί; Ακόμα πιο μεγάλο συν στη μητέρα του ενός, που είδε τον τελικό από το περίπτερο που δουλεύει. Δεκαπενταύγουστο και με καύσωνα.

Συν και στα κορίτσια της ιστιοπλοΐας που πήραν μετάλλιο με 58 μποφόρ και τον τυφώνα 'Εριφύλλη' επάνω τους.

Συν και στην Πηγή Δεβετζή. Χωρίς περισσότερα λόγια.

Πλην στον absolut ΣΤΟΚΟ της ΕΡΤ, που στη μετάδοση του τελικού της Δεβετζή πανηγύριζε το «απίστευτο άλμα» που ήταν άκυρο. Ακόμα και η θεία μου η Αμερσούδα στο Μπουένος Αϊρες είχε δει ότι το άλμα ήταν ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΚΥΡΟ. Μόνο ο ΣΤΟΚΟΣ δεν το είδε, που είναι και η δουλειά του. Και πανηγύριζε. Που δεν είναι ακριβώς αυτή η δουλειά του.

Πλην στον ακόμα πιο absolut ΣΤΟΚΟ της ΕΡΤ, που άφηνε υπονοούμενα για την «άγνωστη αθλήτρια» από το Καμερούν που πήρε το χρυσό στο άθλημα της Δεβετζή. Ενώ όταν οι άλλοι λένε τα ίδια για τους δικούς μας αθλητές, τους βρίζουμε.

Πλην σε κάποιον ταλαίπωρο από τον Συνασπισμό (ναι, το κόμμα) που έβγαλε ανακοίνωση-διαμαρτυρία επειδή στην απονομή της ιστιοπλοΐας το μετάλλιο το έδωσε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Καταρχήν, καλό θα ήταν να ξέρει (ο ταλαίπωρος) ότι ο κυρ βασιλιάς ήτο Ολυμπιονίκης για την Ελλάδα και νυν μέλος της ΔΟΕ. Αρα έχει κάθε δικαίωμα να κάνει απονομή. Ακόμα και αν δεν μας αρέσει. Επιπλέον, αν κάποιος ασχολείται σοβαρά με αυτόν τον τέως σε σημείο να βγάλει και ανακοίνωση με τη σφραγίδα κόμματος, καλό θα ήταν να πάει να το κοιτάξει σε έναν ειδικό. Δεν είναι ντροπή.

Τέλος, μια απορία: Αυτός ο αθλητής από τη Βόρειο Κορέα που βρέθηκε ντοπέ στη ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, για ποιο λόγο πήρε αναβολικά; Κατάλαβε κανείς;

Kαι μια προσθήκη: ΠΛΗΝ σε όλους όσοι για μια ακόμα φορά πέφτουν από τα σύννεφα για τις υποθέσεις ντόπινγκ. Όλοι λυπούνται και δηλώνουν έκπληκτοι: Πολιτεία, προπονητές, υπουργοί, αθλητές, προπονητές, παράγοντες και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. Ε, αφού λυπούστε, τι να σας πω; Μόνο που το δαχτυλάκι πίσω από το οποίο κρύβεστε είναι τόσο δα και η ελεφαντένια μούρη σας δεν καλύπτεται με τίποτα. ΦΤΟΥ ΣΑΣ!

0 έδειξαν τα νύχια τους: