Χωρίς λόγια - Sin palabras

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
Δεν πρόκειται να αρχίσω την μπασκετική κλάψα. Την έχουν αναλάβει άλλοι καλύτεροι από μένα...
Τι να κάνουμε, αγαπημένοι μου; Η τύχη κόβει βόλτες. Και αυτή τη φορά προτίμησε τη δροσιά της Αργεντινής από τον καύσωνα της Ελλάδας...
Η καζούρα που έφαγα από συναδέλφους και φίλους, δεν λέγεται. Πάλι καλά που γλίτωσε η τσάντα μου με εκείνο το μεγαλόπρεπο Argentina 78… Ήθελαν να μου την σκίσουν.
Για να μην λέω άλλα, θα σας μεταφέρω λίγα από αυτά που έγραψε η μεγάλη αργεντίνικη αθλητική εφημερίδα Ole:
«Με την καρδιά, όπως δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Με τη μαγεία του Γινόμπιλι, την απόλυτα πολύτιμη προσφορά του Ντελφίνο και τη μαχητικότητα που μεταδίδει αυτός ο πραγματικός λέοντας που ακούει στο όνομα Νοσιόνι, η εθνική έγραψε και πάλι ιστορία και άφησε πίσω ένα μεγάλο όνομα, την Ελλάδα, την παγκόσμια φιναλίστ του 2006, με σκορ 80-78.

» Πέρασε στους ημιτελικούς των Ολυμπιακών και συνεχίζει να ονειρεύεται ότι θα επαναλάβει τον άθλο της Αθήνας 2004, αποκλείοντας την τρομερή Ντριμ Τιμ.
» Όπως ήταν αναμενόμενο, το παιχνίδι κρίθηκε στον πόντο. Η Ελλάδα στηρίχθηκε στους περιφερειακούς της και στα μπασίματα του Σπανούλη, που δεν μπορούσε με τίποτα να ελέγξει η αργεντίνικη άμυνα. Ο Τσαρτσαρής έκανε μεγάλο παιχνίδι, όπως και ο Φώτσης, ο οποίος όμως υπέφερε όταν ήρθε η ώρα να μαρκάρει τον Σκόλα.
» Θα ήταν άδικο να έμπαινε εκείνο το τρίποντο του Σπανούλη και η Ελλάδα να έπαιρνε έτσι το παιχνίδι. Πολύ άδικο για μια ομάδα που γεννά περηφάνεια κάθε φορά που βγαίνει στο γήπεδο. Η μοίρα φέρνει πάλι την Αργεντινή να διεκδικεί τη διάκριση απέναντι στις ΗΠΑ. Δεν θα είναι εύκολο, όπως δεν ήταν το 2004. Όμως το να ονειρεύεσαι δεν κοστίζει τίποτα, ιδιαίτερα όταν αυτοί που ονειρεύονται είναι αληθινοί μαχητές.»

ΥΓ1 Μήπως αν είχε φωνάξει ο άλλος το «βάλτο αγόρι μου», να κερδίζαμε; Κρίμα μόνο που δεν έχουν οι περισσότεροι την ευκαιρία να ακούσουν την αργεντίνικη μετάδοση ενός αγώνα: Και εκεί ακούς υπερβολές, αλλά δεν ακούς τις μαλ@@@@ που λένε οι δικοί μας ΣΤΟΚΟΙ. Ξέρετε, αυτά τα εξυπνακίστικα.
ΥΓ2 Τώρα δηλαδή εσείς θα είστε με την Ντριμ Τιμ;

0 έδειξαν τα νύχια τους: