Κουλτούρα να φύγουμε

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008
Τις τελευταίες μέρες στο γραφείο το ένα και μοναδικό θέμα που απασχολεί είναι η συναυλία της Madonna. Ομολογώ ότι το προτιμώ από τα υπόλοιπα topics: μαλλιά, παιδικοί σταθμοί, η διαιτησία στη Σούπερ Λίγκα και οι «αντάρτες».
Μιλώντας για τη συναυλία, πρέπει να πω ότι αν εκείνες τις ημέρες είχε δουλέψει λίγο καλύτερα το Internet, θα είχα βγάλει και εγώ εισιτήριο. Ειρωνία της τύχης: όταν είναι να βγάλω για κανά tango, για κανέναν Παπαϊωάννου, όλα πάνε ρολόι. Εκείνη την ημέρα, κόλλησε.
Δεν είναι ότι τρελαίνομαι για τη Madonna. Όσα παιδάκια μπαίνουν εδώ και ακούν τις μουσικές που παίζουν, καταλαβαίνουν ότι απέχω πολύ. Απλά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πάω και να περάσω καλά. Πρέπει να σφιχτείς πολύ για να μην περάσεις καλά. Εκτός και αν στη διπλανή θέση σού κληρώσει η Λιάνα και όλο το βράδυ τής κρατάς το τασάκι. Τυχερά είναι αυτά.
Μιλώντας για σφίξιμο: διασκεδάζω αφάνταστα με τους «ντεμέκ» κουλτουριάδηδες: Είναι όλοι εκείνοι που απορρίπτουν κάτι, όχι επειδή το άκουσαν και είναι κακό, αλλά επειδή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ. Έφτιαξαν μόνοι τους τα στρατόπεδα, διάλεξαν ένα, χώθηκαν μέσα και με το «γκντουπ» της πόρτας που έκλεισε πίσω τους, πέτυχαν την καταξίωση...
Γνωρίζω έναν τέτοιο κακομοίρη που κάθε χρόνο τρέχει σαν τον Βέγγο μήπως χάσει καμία «ποιοτική» παράσταση, κανένα «ποιοτικό» CD ή καμία «εναλλακτική» ταινία. Έχω την εντύπωση ότι από το πολύ τρέξιμο, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Και δεν μοιράζεται και με κανέναν όσα ζει. Αν τα ζει.
Πρόσφατα μια άλλη φουκαριάρα είχε γράψει στο «Βήμα» ένα κομμάτι, εκφράζοντας απογοήτευση που η Αλκηστις έπεσε τόσο χαμηλά, τραγουδώντας Πάμε Χαβάη. Ελπίζω πλέον να το έχει ξεπεράσει.
Τέλος πάντων, άλλο ήθελα να πω: όσα αγαπημένα παιδάκια πάτε στη Madonna, να περάσετε καλά. O apos που αναπνέει περισσότερο οξυγόνο όταν πάει σε συναυλία, είναι αλληλέγγυος.
Και αν δείτε (που θα δείτε) κανέναν «ντεμέκ» κουλτουριάρη δίπλα σας, αγνοείστε τον. Ακόμα καλύτερα, απομακρυνθείτε. Θα σφίγγεται τόσο πολύ, που μπορεί να του συμβεί το μοιραίο ατύχημα. Και περάστε μια βόλτα την Κυριακή να μας πείτε εντυπώσεις.

24 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

te enviare mis impressiones :)

Ανώνυμος είπε...

Τώρα, αν σου πω ούτε συνεννοημένοι νάμασταν, θα το πίστευες;Παρακαλώ πολύ κάνε τον κόπο και ρίξε μια ματιά τί έγραψα περί Μαντόνα πριν λίγο καιρό.Θέλω να πιστεύω, τα μεγάλα , τι είπα τώρα, πνευματα συναντώνται, έστω και πάνω απ' την Μαντόνα....

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο βρε Apos! Σωστή τοποθέτηση! Μ'αρέσει που τελείωσαν τα εισιτήρια σε χρόνο dt κι όλοι γύρω μου έχουν αποκηρύξει τη Madonna. Ποιος πήρε τα εισιτήρια ρε γαμώτο! κι εγώ ήθελα να πάω, αλλά επειδή δε βρήκα εισιτήριο μπορώ να το παίξω ντεμέκ κουλτούρα.
που θα πάει μπορεί να σε πετύχω και σε κανένα καφέ! πόσοι θα έχουν μείνει εκτός ΟΑΚΑ?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα..! Κι εγώ θα είχα πάρει αν δεν τα παιζε εκείνη το μέρα το εν λόγω site... Εμένα πάντως δε θα με χαλούσε να κρατάω το τασάκι τηε Λιάνας... Είναι είδωλο, ΜΟΡΦΗ πώς να το κάνουμε... Χωρίς να σημαίνει ότι υποστηρίζω τις αναχρονιστικές πολιτικές του κόμματος που αντιπροσωπεύει... Αλλά για κάτσε, για τη Madonna δε λέγαμε..?!

Ανώνυμος είπε...

H alitheia einai oti ki emena de tha me xalage na paw an itan pio ftino to eisitirio kai den ginotan toso panikos, alla kai pali de zilevw osous pane giati den trelenomai gia tin party tis, parolo pouxei vgalei kata kairous poly kala kommatia. Akoma pio poly omws thelw epitelous na teleiosei i synavlia, na erthei kai na iremisoume ligo giati exw pathei overdose kai varethika.
Kalo weekend boy:-)

Ανώνυμος είπε...

Βρε μπας κι έχεις κάνει και αποτρίχωση???
ΧΑΧΑΧΑ!!!
Έγινα Apos για λίγο και γκρινιαξα με ξυνίλα!
:-P
Εμένα δε μ' αρέσει η Μαδόνα αλλά δεν ξέρω αν θα έδινα και τόσα φράγκα για να τη δω!
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολλά τα λεφτά Άρη!
Πέρα από την πλάκα πάντως, όσοι τους αρέσει ας περάσουν καλά και να κάνει και καλό καιρό!

Ανώνυμος είπε...

Έχω σκάσει που δεν θα πάω. Πού να τρέχεις όμως όταν estas embaraza de 7 meses; Νομίζω οτι αυτή η συναυλία θα είναι από τα πράγματα που θα "χτυπάω" μια ζωή στην πασταφλωρίτσα τζούνιορ, ως κλασική ελληνίδα μάνα που θυσιάστηκε για το παιδί της! ;-)

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει βρε παιδιά; Θα μιλήσει κανείς ελληνικά εδώ μέσα να παρακολουθήσουμε τη ροή των σχολίων;
Περιμένω κι εγώ νέα από τη συναυλία...!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ήταν παρέμβαση του Θεού της ΕΛ-λάδος che apos, αυτού που μας έδωσε ολυμπιακά μετάλλια και το Γιούρο το 2004, για να μην πληρώσεις παραπάνω από τον μέσο Ευρωπαίο για την μποντυμπιλντερού :-Ρ

Με τα εναλλακτικά και το αντίπαλο δέος την ποπ κουλτούρα, λίγο μέτρο και ψυχραιμία χρειάζεται...

Όλα μέσα είναι ναούμ!

Ανώνυμος είπε...

Μα και οι ντεμέκ κουλτουριάρηδες πήραν εισιτήρια και άμα τους πετύχει κανένας γνωστός τους θα κάνουν ότι δεν τους ξέρουν. Εγώ πάντως θα πάω. Και θα το ευχαριστηθώ. Ακόμα και αν η Μαντόνα δεν είναι η αγαπημένη μου.

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο γέλιο θα πέσει με την βρόχα που θα ρίξει... Είμαι κακός, έ?
Ο Μαραντόνα σε φύλαξε, apos μου και κόλλησε το διαδίχτυ την επίμαχη μέρα... Άντε, ίσως η Εβίτα (είχε και τους λόγους της, χε,χε).
Τους "έντεχνους" ούτε εγώ τους μπορώ.
Η Άλκηστις εμένα με ξενέρωσε με τη διαφήμιση στεγαστικού πάντως... Κυρίως για το "με κάθε δάνειο το νέο CD δώρο"...

Ανώνυμος είπε...

Πεστα ρε Apos, πέστα. Κια εμένα η Madonna δεν είναι του στυλ μου, δεν τρελάθηκα να βρώ εισητήριο, αν έβρισκα χαλαρά, θα πήγαινα.
Αλλά ...ποιος ξεχνάει ρε γαμώτο ότι όταν 90'ς, όταν το aids ήταν η ...μαστιγα που έστειλε ο Θεός για να τιμωρήσει τους gay, η Μαντόνα έβγαλε την γλώσσα στο Παπα, που δεν ...ευλογούσε (τρομάρα του)την χρήση προφυλακτικών σε χώρες που το aids έφταε σε ποσοστά 25% του ενεργού πληθυσμου;;;
Ποιος ξεχνάει ότι η Μαντόνα ήταν προάγγελος της ευγονικής επιλέγοντας όχι άνδρα, αλλά πατέρα των παιδιών της.
Ποιος ξεχνάει ότι η Μαντόνα κατασκευσε μια εικόνα και την ....κατανάλωσαν εκατομυρια κόσμου επί τόσα χρόνια.
Μας αρέσει ή όχι, η Μαντόνα είναι σταθμός, όχι μουσικά ή δισκογραφικά...αλλά επικοινωνιακά.

Ας σεβαστούμε τουλαχιστόν αυτό.
Πως το είπες;;; ντεμεκ κουλτουριάρηδες....
Αλήθεια τι θα πει ντεμεκ;;;;
Δεν ξέρω μωρέ, αλλά για να το λέει ο Apos...ναι ρε ψώνια, ρε δήθεν, ρε ντεμέκ κουλτουριάρηδες΄.....

Ανώνυμος είπε...

Χώστα άγρια.... γλυκοαργεντίνε!!!
Και εγώ άμα ζούσα Αθήνα.. εκεί θα ήμουν... και ας λένε οι κουλτουριάριδες...
Η Μαντόνα.. είναι σύμβολο...
και όποια συνομήλικη μου...πει ότι δεν χόρεψε... δεν ξεσάλωσε με τα άσματα τηε Μαντόνα.... είναι ΑΓΑΜΗΤΗ..... Γιατί... ναι μεν δεν ήταν καλτ και ροκ... ναι μεν ήταν εμπορική... αλλά πάντα... μα πάντα... ήταν ΣΤΑΡ....

Υ.Γ. Οποια κουλτουριάρα έχει παράπονο... ας στείλει e mail...να της τα χώσω.. ιδιαιτέρως......

Like a virgin!!!!!!!!!!!!!!
Vogue!!!!!!!!!!
Erotica!!!
Frozen!!!!!
και και και...

Καλά να περάσετε!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

spacie, estoy en espera de tu propio Madono-reportaje.
anepidoti, ήσουν πηγή έμπνευσης για αυτό το Post.
wilma, αντί να προσπαθούμε να πέσουμε ο ένας στον άλλον για καφέ, μπορούμε να συνεννοηθούμε να βρεθούμε στο ίδιο μέρος, την ερχόμενη εβδομάδα. Τι λες;
lap, για Madonna λέμε, αλλά η Λιάνα είναι... madonna από μόνη της. Συμφωνώ απόλυτα!
kikop, αποτρίχωση δεν έχω κάνει, απλά μας τελείωσαν τα μαλλιά στο κεφαλάκι μας.
Μανιταράκι, πώς μείνατε εσείς εκτός συναυλίας; Για σκάστε μύτη με ένα ταψί παστίτσιο στο ΟΑΚΑ και θα σας πω εγώ...
flora, μακάρι να έχεις μόνο αυτό να χτυπάς στην flora junior... ακούς εκεί embarazada και να μην πάρουμε είδηση...
bugάκο, νομίζω ότι έγινε λιγότερη φασαρία για τη συναυλία. Τα περίμενα χειρότερα.
Κατερίνα μου, με το «ντεμέκ» έχω βρει μπελά. Το χρησιμοποίησα επειδή το λένε στη Β.Ελλάδα (σημαίνει δήθεν) και οι μισοί από τη Β.Ελλάδα μου λένε ότι δεν το ξέρουν καν...
akanonisti, τι να χώσω εγώ που εσύ τα έχωσες πιο άγρια!
Αχαλίνωτε, είσαι λίγο κακούλης, αλλά νομίζω ότι είπες φωναχτά αυτό που πολλοί σκέφτοναι από μέσα τους.
polse, ο Θεός της Αργεντινής με έσωσε. Τα βλέπεις... Κανά Νόμπελ κερδίζω; Δεν θέλω τα λεφτά, θέλω τη στιγμή που θα βρεθώ μπροστά στον δυσλεξικό με τη «διπλή ονομασία για όλες τις χρήσεις».

Ανώνυμος είπε...

:) Γελάω με το "ντεμέκ"

Νομίζω δεν θα το χρησιμοποιήσεις ξανά :)

Ελπίζω να προέβλεψαν να βάλουν λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των θεατών.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα το χρησιμοποιήσω, το υπόσχομαι στον εαυτό μου πλέον.
Όσο για τη συναυλία, φοβάμαι ότι όσοι πάνε θα φάνε τρελλό πακέτο με την πρόσβαση. Από ό,τι άκουσα το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ θα είναι κλειστό και τα Μέσα Μεταφοράς θα λειτουργούν με ωράριο Σαββάτου, «γιατί δεν υπήρξε αίτημα των διοργανωτών στον ΟΑΣΑ για πιο συχνά δρομολόγια». Κοινώς, καλό κουράγιο (και καλά ξεμπερδέματα).

Ανώνυμος είπε...

Χαχα....λοιπόν...επειδή πολύ μου άρεσε το "ντεμεκ", το ψαξα, το ξανασκέφτηκα και πρέπει να βγαίνει απο το mec που θα πει ας πουμε πιο μάγκικα, πιο Μπελμοντικά ...φιλαράκι, φιλάρα, μάγκα μου.

Να σου πω τώρα, ότι σκεφτομαι ....τον ΒορειοΕλλαδίτη Ψωμιάδη, με ......Μπελμοντικό στυλ,ε..... μη χέσω ....που λέμε και στα μέρη μου.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεις σε καμμία εκπομπή κάποιον να ουρλιάζει και να χοροπηδάει, εγώ είμαι!

Ήταν μοναδική. Ούτε κατάλαβα πώς πέρασε η ώρα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου αρέσει η ποπ <= το ξεκαθαρίζω από την αρχή. Αλλά όταν φίλοι και γνωστοί οργανώνονταν για να βγάλουν εισιτήρια για την Μαντόνα, ένιωθα ένα τσίμπημα μέσα μου, που θα ήμουνα στην Κύπρο και δεν θα μπορούσα να πάω. Θα ήθελα να την δω στη σκηνή, γιατί ξέρω ότι είναι μια γυναίκα με άποψη για την τέχνη της, ότι είναι δουλευταρού κι ότι τίποτα δεν της χαρίστηκε.

Πέρα από αυτά, έχεις προσυπογράφω με όλη μου την καρδιά τις παρατηρήσεις σου για τους "ντεμέκ κουλτουριάρηδες". Κυκλοφορούν ανάμεσά μας και είναι ανυπόφοροι...

Ανώνυμος είπε...

Έχω περάσει και καλύτερα... Μάλλον δεν ήταν αυτό που περίμενα! Αναπόφευκτα , σύγκρινα τη συναυλία της Μαντόνα με την περσινή του George Michael στον ίδιο χώρο και θυμήθηκα ότι είχα τραγουδήσει κι είχα χορέψει πολύ περισσότερο τότε.
Εντυπωσιακό το σόου της Μαντόναςςςς , αλλά δεν μου λένε και πολλά τα φωτάκια και οι εικόνες που εναλλάσσονται με τρελούς ρυθμούς. Επίσης ,δε μου άρεσε που τα τραγούδια ήταν πολυ αλλαγμένα , σχεδόν αγνώριστα. Δεν τα χάρηκα!

Ανώνυμος είπε...

Από τότε που ξεκίνησε η προπώληση και μετά, είχα βαρεθεί να ακούω "δεν μ' αρέσει καθόλου η Μαντόνα, που θα τρέχω τώρα εκεί πάνω, αλλά εισιτήριο θα βγάλω για το pitch A, γιατί είναι μεγάλη performer και δεν κάνει να χάσω τέτοιο θέαμα". Μια-δυο, το τρίτο άτομο που μου είπε τα ίδια, έφαγε χεστήρι... Ξεγυρισμένο! Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες περί κουλτούρας. Επίσης, αυτόν τον κακομοίρη που γνωρίζεις και τρέχει σε κάθε "ποιοτική" παράσταση, μην εκπλαγείς αν σε ανύποπτο χρόνο τον δεις να ξεφαντώνει στη Τζούλια Αλεξανδράτου...

Ανώνυμος είπε...

Apos: ναι! ίδιο μέρος ίδια ώρα και μιλάμε για την ημέρα.
Επίσης ήρθα να σου πω ότι ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ!! βρήκα εισιτήριο τελευταία στιγμή μπροστά στη σκηνή!
από κοντά οι λεπτομέρειες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα περάσει αυτή η κωλο-βδομάδα και να σταματήσουν όλοι να μιλάνε για τη Madonna...;;; Γιατί πρέπει να μου ξύνετε την πληγή...;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ακουσα αντιφατικές απόψεις για τη συναυλία, αλλά κυρίως καλά λόγια.
Μπράβο παιδάκια! Τώρα να πω και του χρόνου; Χλωμό.
Για την ιστορία στην Αργεντινή έχει ήδη εμφανιστεί 2 φορές (από το 2000) και το Δεκέμβριο έχει προγραμματίσει 3 συναυλίες...