Να μαζευτώ Τρίτη;

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008
Προχθές στο μίνι μάρκετ ο τύπος μου έλεγε, άντε να μαζευτείς σπίτι γιατί σε λίγο αρχίζει και το 'Αλ Τσαντίρι'. Μαζεύτηκα και εγώ να μην του χαλάσω το χατήρι, είναι και απλός άνθρωπος. Ανοιξα την TV και στο μισάωρο επάνω κατάλαβα ότι δεν με αφορά πλέον.
Ο Λαζόπουλος έχει ταλέντο. Έχω γελάσει μαζί του στο θέατρο και στην τηλεόραση. Πάντοτε λάτρευα τον τρόπο που σατίριζε τον φουκαρά τον Έλληνα, το φοβισμένο μικροαστό, τη γριά, τη χοντρή που βασανίζεται να αδυνατίσει, την εξουσία, την ίδια του τη μάνα.
Αλλά δεν μου αρέσει καθόλου ο Λαζόπουλος με τις εμπάθειες. Ανέκαθεν π.χ. μισούσε τον Σημίτη και την Ντενίση. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου να έχεις, απλά δεν ξέρω γιατί πρέπει να χειροκροτώ τις εμπάθειες κάποιου, ιδιαίτερα όταν αυτές πάνε τόσο μακριά. Και στην τελική, ο Τιτανικός βυθίστηκε, ξεπέρασέ το. Ναι, Λάκη μου, καλώς ή κακώς η Ντενίση θα είναι εδώ να κάνει αυτό που πιστεύει. Φτάνει. Χρειάζεται εσένα η Ντενίση, όταν στον γάμο της βγήκε από τη λιμουζίνα και χαιρετούσε τα πλήθη -ως άλλη Φρειδερίκη- ενώ δεν ήταν κανείς; H εικόνα μίλησε, τι να προσθέσεις εσύ;
Καλώς ή κακώς, Λάκη μου, τα «νούμερα» θα αναζητούν πάντα μια τηλεοπτική εκπομπή για να απλώσουν τον παροξυσμό και τη ματαιοδοξία τους. Όταν ο άλλος πάει στην Αννίτα, δεν θα έπρεπε αυτόματα να βαράει ένα amber alert, για να τον μαζέψουν; Εσύ τι ρόλο παίζεις; Γελάς με τη δυστυχία του;
Καλώς ή κακώς, οι υπουργοί θα μας κοροϊδεύουν. Ο άλλος έγινε δέκα φορές πιο πλούσιος και οι ψηφοφόροι της Α' Αθηνών τον έστειλαν πρώτο στη Βουλή. Και εκείνος για να τους ευχαριστήσει, έβγαλε γλώσσα. Τέτοιοι που είμαστε, άλλο έπρεπε να βγάλει. Γιατί τα βάζεις με τον υπουργό και δεν ρωτάς αυτούς που σε χειροκροτούν: ρε ρεμάλια, πόσοι από εσάς τον ψηφίσατε; Να σηκώσετε το χέρι, αν έχετε αξιοπρέπεια.
Δεν μου αρέσει ούτε ο Λαζόπουλος που χαϊδεύει αυτιά. Είναι εύκολο να κερδίσεις το χειροκρότημα όταν λες αυτό που όλοι θέλουν να ακούσουν. «Ξεχαρμανιάζει» ο άλλος όταν του γελοιοποιήσεις τον κάθε Βουλγαράκη ή τον Γιωργάκη, όταν του μιλήσεις για τον εποχικό πυροσβέστη, τα άθλια νοσοκομεία, τον εθνικό μας αερομεταφορέα, τον γεράκο με την κωλο-σύνταξη ή την επιστολή του Θεοδωράκη για το πώς η ανθρωπότης έχει βάλει στο μάτι την μικρή, πτωχή και τιμία Ελλάς.
Αβίαστα, αβασάνιστα και άκριτα έχεις κερδίσει το χειροκρότημά του, αβαντάροντας ταυτόχρονα τον Συνασπισμό (πώς γίνεται σε αυτή τη χώρα να λένε όλοι μπαρούφες εκτός από τον Αλέξη και τον Αλέκο, δεν το έχω καταλάβει).
Εγώ σε είχα για καλύτερο, Λάκη μου. Όπως λένε και στα Τρίκαλα Κορινθίας, you can do better than that.

Το βρίσκω εμετικό: Να ζω σε μια χώρα που περιμένω τον κάθε Λάκη, Παπαδάκη, Αφτιάκη, Τατιανάκη, να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Με το αζημίωτο βέβαια.
Ουσιαστικά με υποτιμούν, φωνάζοντας με χαμόγελο και φουλ στο μέικ-απ πόσο ανόητος είμαι που κάθομαι και τους ακούω, αντί να κοιτάξω τα μούτρα μου λεβέντικα στον καθρέφτη και να με φτύσω εγώ.
Για όλους αυτούς τους λόγους να με συμπαθά ο κύριος στο μίνι μάρκετ, αλλά δεν θα ξαναμαζευτώ. Καμία Τρίτη.

28 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Apos, ποτε θα πας Αργεντινη;;;;
Πάρε με εκει, στην ξενητειά, μετανάστρια, και πιατα να πλύνω και στον τάφο της Εβίτας να γυαλιζω τα μάρμαρα, και ότι ναναι θα κάνω....

Αυτή η χώρα, αυτή η ...περήφανη Ελλάδα, τελικά....δεν φαίνεται να με χωράει με τίποτα.

Κα λυσσαξα να γυρίσω πίσω η ηλίθια!!!

Υ.Γ.Μωρε΄και με την Ρομίλντα έρχομαι, αρκεί να μην μου ξαναζητήσει κανείς να κρυφτώ πισω απο το δαχτυλο μου. Είναι πολυ λιγο για να κρυφτώ γαμώτο. Γαμώ τον Λάκη μου, γαμώ

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν είδα την εκπομπή, έμαθα ότι τα έχωσε πάλι στην γνωστή. Ό,τι κι αν έκανε (αυτή) ήταν η μέρα του γάμου της. Νομίζω ότι κάπου υπάρχει και ένα όριο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδα καθόλου, ούτε και πρόκειται να δω φέτος.. τον έκραζαν σήμερα σε όλα τα μεσημεριανά πάντως..
Εμπάθεια αλλά και υπερβολή..

Ανώνυμος είπε...

Υποκλίνομαι και χειροκροτώ. Είναι το απόλυτο ποστ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον αντέχω το Λαζόπουλο - κάτι οι εμπάθειες που λες, κάτι το ότι μου κάνει για δημαγωγός και με χαλάει πολύ. Δεκτό να θέλει κάποιος να τον παρακολουθήσει, αλλά ο επόμενος που θα μου πει "δεν βγαίνω σήμερα, θα δω Λαζόπουλο", θα τα ακούσει μαζεμένα!!

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραίο το ποστ - για μένα το χειρότερο με τον Λαζόπουλο είναι ότι εκμεταλλεύεται το κενό πολιτικών, πνευματικών ανθρώπων κλπ και με έναν μελό λαϊκισμό αναγορεύεται τιμητής των πάντων, σύγχρονος Ρομπέν και διαμορφώνει άποψη στο "μέσο Έλληνα" (αν υπάρχει αυτός ο όρος..). μας νανουρίζει - λέμε θα τα πει ο Λαζόπουλος την Τρίτη και κοιμόμαστε στον καναπέ μας..
υγ δε μπορώ βέβαια να κρατηθώ και να μη σχολιάσω ότι όπως ο Λαζόπουλος μεροληπτεί υπέρ του ΣΥΝ, έτσι κι εσύ στο προηγούμενο ποστ σου σα να μερολήπτεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ.. ε; :)

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου, τα μάρμαρα στον τάφο της Eva Perόn είναι μαύρα και γυαλιστερά. Δεν θα σε χαράμιζα σε τέτοια δουλειά. Του χρόνου θα πάω και υποτίθεται ότι θα έρθει κόσμος και κοσμάκης (κρατώ μικρό καλάθι). Πάμε παρέα και θα την βρούμε την άκρη.
oblivion, αν με παρακολουθείς καιρό γνωρίζεις πως είμαι περονιστής. Που σημαίνει ότι δεν γίνεται να έχω καμία απολύτως σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Στο προηγούμενο post απουσίαζε το κόμμα αυτό, καθότι έχω γράψει σεντόνια και βαριέμαι να ασχολούμαι άλλο. Διάβασε τον Ιούνιο 2008 το post «το βαρέλι ο πάτος και το ΠΑΣΟΚ», αν έχεις χρόνο, να πάρεις μια ιδέα.
Θα στο πω καθαρά: ο Γιώργος μου είναι συμπαθής. Τους υπόλοιπους δεν αντέχω να βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω γνώμη για τον Λαζόπουλο γιατί δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ. Εχω δει βιντεάκια στο youtube που με έκαναν να απορήσω για τους λόγους που έχει τόσο υωηλή τηλεθέαση. Αλλά πάλι, ο καθένας βλέπει διαφορετικά προγράμματα για παράδειγμα εγώ βλέπω ποδόσφαιρο.

Γενικά διαβάζω ότι βγάζει μια αντιπάθεια απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα που ξεπερνάει το όριο της σάτυρας. Από εκέι και πέρα οι απόψεις στο κείμενο σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, ειδικά η τελευταία παράγραφος. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι με το αν χειροκροτούμε, απλά επιβραβεύουμε ανήθικες πρακτικές και ότι εμείς είμαστε υπέυθυνιοι για το επίπεδο αυτών που παρακολουθούμε στην τηλεόραση.

Ανώνυμος είπε...

O Λαζόπουλος λαϊκίζει επικίνδυνα...!! Κι εγώ τους λαϊκιστές τους σιχαίνομαι... Αυτά...!!

Ανώνυμος είπε...

Πως ένας τόσος ευφυής άνθρωπος επιλέγει να λαικίζει τόσο πολύ είναι απορίας άξιον.
Συμφωνώ. Μόνο ο Αλέξης και ο Αλέκος έχουν δίκιο για τον Λάκη....
Κρίμα

Ανώνυμος είπε...

H alitheia einai oti pote mou den ton sybathisa idietera. Ton thewrw talantouxo, exei pei arketa petyximena alla me kourazei afantasta. Tin ekpompi tou pote den mporesa na tin dw olokliri. Me tis empatheies symfwnw, exei kourasei ki exei ginei grafikos.
Kalo weekend

Ανώνυμος είπε...

μμμ...νομίζω οτι μιλάει εκ του ασφαλούς και κάνει και τη δουλειά του, τίποτα παραπάνω!
Έχω χάσει το χιούμορ μου τελευταία μ' αυτά που συμβαίνουν τριγύρω ή απλώς δεν είναι ο Λάκης του τύπου μου;

Ανώνυμος είπε...

exei kourasei me tis toses emmones tou..exo papsei na ton vlepo edo kai kairo...kalispera!!!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο εγώ και ο apos πρέπει να ήμασταν στο 59%μ.ο. τελικά...

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε? Φρικάραμε με το Λαζό? Οταν εγώ τα έλεγα, όλοι μου τον είχατε για Σώστη! ΑΜ ΔΕ! Τι δουλειά του κάνει

Τρίτες όλοι σπίτι μου για χαρτιά (χωρίς λεφτά και μπάνκα, εννοείται -δύσκολοι καιροί)

Ανώνυμος είπε...

Λίγο είδα αλλά και εμένα πάντα μου την έδινε αυτό στο Λαζόπουλο. Τα ίδια και με τον Νταλάρα και τον Κούγια. Τους οποίους δεν πάω μεν, αλλά δεν χρειάζεται να ακούω συνέχεια αρνητικά σχόλια για αυτούς..

Ανώνυμος είπε...

Αυτη τη φορά κι εμένα δεν μου είπε τίποτα. ΄Εχω γελάσει πάντως μαζί του, ειδικά όταν μεταφέρει διαλόγους του με τη μαμά του, στην οθόνη. Απλώς τώρα ξεπέρασε κάποια όρια, που νομίζω δεν έπρεπε να τα ξεπεράσει.

Ανώνυμος είπε...

Να με συμπαθάτε, αλλά η κατάσταση αυτή (όπως και πολλές άλλες) είναι αυτοτροφοδοτούμενη. Που σημαίνει σε απλά ελληνικά, ότι ο Λάκης έφερε νούμερα κάποτε στο κανάλι, τα νούμερα έφεραν διαφημίσεις και έσοδα, η διατήρηση των εσόδων απαιτούσε κι άλλα νούμερα κ.ο.κ.
Το γραφικό πλέον του θέματος (αρνούμαι να το θεωρήσω προπαγάνδα, του δίνω αξία), ποσώς ενδιαφέρει οποιονδήποτε στο κανάλι. Το χρήμα να ρέει. Κι όσο ρέει και προς την τσέπη του Λαζό, ποσώς ενδιαφέρεται κι εκείνος για την υστεροφημία του.

(πω, πω, πόσο καιρό είχα να γράψω τόσο μεγάλο σχόλιο;)

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου αρέσει ο Λάκης, γελάω μαζί του.
Εντάξει δεν λέω, υπάρχουν στιγμές που είναι άνοστος και κάνει κριτική σε ανθρώπους συγκεκριμένους. Αλλά αυτοί νομίζω ότι την επιζητούν. Το κάνουν για να μένουν στην επικαιρότητα. Και όλοι αυτοί οι τραγουδιστές πάνε εκεί για τον ίδιο λόγο.
Και μην μου πείτε πως οι καλλιτέχνες που πέρασαν δεν ήταν ότι καλύτερο έχουμε να αναδείξουμε ως χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ από πέρσι ακόμα δεν μπορούσα να τον δω. Κι από άποψη, αν θέλεις. Τελείωσα με τον λαϊκισμό.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.
Θάθελα να πω λιτά και πεντακάθαρα, πως η άποψη του spy μ' εκφράζει απόλυτα και δεν μακρυγορώ.Όμως έχω μια απορία σε σχέση με τον Γιώργο που συμπαθείς βρε apos...
Ζεστή καλημέρα από βόρεια, είναι ηλιόλουστα σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

@anepidoti: η συμπάθεια είναι ανεξάρτητη νομίζω. Και την Αλέκα συμπαθώ και πιστεύω ότι έχει χιούμορ. Αλλο αν όλα όσα λέει μού φαίνονται απίστευτες αρλούμπες. Λες να πρέπει να το κοιτάξω;
elf, καλά έκανες και τελείωσες, να δούμε το άλλο που περιμένουμε πότε θα το τελειώσεις...
mad, τάβλι παίζει στο σπίτι;
Μανιταράκι, όχι το χιούμορ σου δεν το έχασες.
Luna και Θράσο, ο spy έλυσε την απορία νομίζω.
ndn, δεν χάνεις και τίποτα.
lap, τα είπες όλα.
Αχαλίνωτε, άρχισες τις κακίες και μου αρέσεις... εμείς το είδαμε, ναι.
Γεια σου leviathan. Εμμονές. Καλά το είπες. Νομίζω ότι έχει μεγάλη σχέση με την εμπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Κακίες? Μια διαπίστωση έκανα ;)
MAD, τρεις ερωτήσεις:
1) που μένεις?
2) Δηλωτή, Μπιρίμπα, Πόκερ και Ποκίτσες, καλύπτουν? (έχω και τα λεφτά της Μονόπολυ)
3) Την τηλεόραση θα την έχουμε ανοιχτή για να ακούμε Λαζό?

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγους μήνες κάθισα και είδα αρκετά αμερικάνικα stand-up show, για να μπορέσω να συγκρίνω και καταλήξω σε ένα συμπέρασμα τι παίζεται με τον Λάκη. Κατέληξα σε δυο παρατηρήσεις: 1. Όλοι οι κωμικοί που είδα εγώ (Μπιλ Κόσμπι, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Έντι Μέρφι, Κρις Ροκ...) σαν πρώτο θέμα έχουν τον εαυτό τους: Το μεγαλύτερο μέρος του σόου αυτοσαρκάζονται. Ο Λάκης ποτέ δεν στρέφει τα φώτα πάνω του. Κρατάει για τον εαυτό του τον ρόλο του Θεού που όλα τα βλέπει και όλα δικαιούται να επικρίνει. 2.Σε αυτά τα σόου έχεις την αίσθηση ότι βλέπεις να σατιρίζεται ή να σαρκάζεται καποιο πρόσωπο, συμπεριφορά, συνήθεια κτλ -μέχρι εκεί. Εδώ, ο Λαζόπουλος διεκδικεί να μιλάει εξ ονόματος όλου του "απλού" λαού, εξ ονόματος δικου σου ή δικού μου. Και το δικαίωμα αυτό του το αναγνωρίζουν τόσο τα ΜΜΕ και οι οπαδοί του, όσο -πολύ λυπάμαι που το λέω- και οι εχθροί που του κάνουν κριτικές του τύπου: "πρέπει να ασχοληθείς και με εκείνο".

Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι πολλές φορές η εκπομπή του μετατρέπεται σε άμβωνα.

Πάντως, όσο και να μας πονάει μερικούς, κάτι δείχνει ο Λαζόπουλος για την κοινωνία. Κάτι που δεν είναι καλό. Γι' αυτό και το συζητάμε.

Θα τα πούμε έξω! (όταν επιστρέψω στην Αθήνα, φυσικά...)

Ανώνυμος είπε...

τάβλι φυσικά και έχουμε, αλλά δεν είναι ομαδικό άθλημα :-(

@ antidrasi+sex

1) μεσω mail και μονο σοβαρες προτασεις
2) τα πάντα παίζονται. μέχρι και βίδα, κολτσίνα και Uno
3) φυσικά, αλλά και καλά μόνο για να τον κριτικάρουμε και να λέμε πόσο άθλιος και φτηνός έγινε

Ανώνυμος είπε...

για ρίξε και μια ματιά στο Μητσικώστα που ξεκίνησε εχθές το βράδυ στον α
πολυ θα ήθελα τη γνώμη σου αλλά μη βιαστείς να κρίνεις από μία μόνο εκπομπή

Ανώνυμος είπε...

@ geo: Το είδα λίγο. Δεν ήταν πολύ καλό, νομίζω ότι θέλει λίγο φρεσκάρισμα γενικώς ο Μητσικώστας. Για μένα είναι σταθερή αξία: έχει ταλέντο, έχει χιούμορ, έχει ιδέες, είναι αιχμηρός και όχι εμπαθής. Τον προτιμώ.

Ανώνυμος είπε...

Egw ton Lazopoulo ton ematha tote pou ekane ta panta gia na min paei strato...

Twra pws metatrapike se kriti twn pantwn (Ektos Synaspismou KAI KARAMANLH ) den to katalavainw.
Telos exw na prosthesw oti gia mena einai apla... saxlos.