Επετειακό (και νοσταλγικό)

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Δεν ξέρω ειλικρινά ποιον μπορεί να ενδιαφέρει αυτό το post. Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο ξεκινούσα να κάνω πραγματικότητα ένα όνειρο. Παταγονία και Γη του Πυρός: Δεκαέξι μέρες, οκτώ πτήσεις συνολικής διάρκειας 40 ωρών (χωρίς τις αναμονές), δεκάδες εκδρομές με τρένα, πούλμαν και καταμαράν, πολλά χιλιόμετρα trekking, ψωφόκρυο, μεγάλη ποσότητα κρέατος, πολλή σοκολάτα και 250 φωτογραφίες.
Ο Αργεντινός συνταξιδιώτης και σχεδόν αδελφός μου Mario, έφτιαξε αυτό το video, το οποίο έντυσε με Stereo Nova (ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς ανακάλυψε αυτό το τραγούδι) και εγώ έβαλα τις φωτό. Ήδη, οι περισσότεροι τις έχετε ήδη δει και συγγνώμη αν έχω γίνει κουραστικός.

Μια πρόταση: Για να καταλάβετε το μέγεθος των παγετώνων, δείτε τους στο Google Earth. Απλά γράψτε στην αναζήτηση Lago Argentino ή Glaciar Spegazzini ή Lago Onelli. Kαι περιπλανηθείτε. Θα με θυμηθείτε...



Μου δίνω μια υπόσχεση: Του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαι στην Αργεντινή, για να κάνω ένα άλλο όνειρο πραγματικότητα. Σημειώστε το κάπου, ώστε αν δεν είμαι στην πατρίδα να έρθετε να με δείρετε. Εγώ θα σας δείρω το 2010, που έχουμε το επετειακό ταξίδι για τα 200 χρόνια της Αργεντινής και υποσχεθήκατε ότι θα έρθετε.

Τώρα που το σκέφτομαι: μήπως να ράψω από τώρα στο στρώμα τα λεφτά του ταξιδιού; Είναι η μόνη εγγύηση ότι δεν θα μου τα φάει καμία κωλοτράπεζα ...

26 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος βαριέται να βλέπει φωτογραφίες από ταξίδια; Άσε που βρίσκω τις 250 φωτογραφίες που έβγαλες πολύ λίγες!
Να το ξέρεις ότι το ζήλεψα πολύ αυτό το ταξίδι σου, όπως και τα περισσότερα ταξίδια που δεν έχω κάνει ακόμα! Λέω "ακόμα" και το εννοώ, γιατί είναι ο μόνος στόχος που έχω σ' αυτή τη ζωή, πριν πεθάνω... Τα λέμε το 2010 λοιπόν!!!
Καλό βράδυ συνταξιδιώτη!

Ανώνυμος είπε...

πολύ άγρια και παγωμένη ομορφιά!
και τι δεν θα έδινα για ένα τέτοιο ταξίδι! και μόνο η σκέψη ότι είσαι στην άκρη του κόσμου είναι γοητευτικά προκλητική.
και εννοείται πως δεν βαριέμαι καθόλου φωτογραφίες από τέτοιο viaje!

Ανώνυμος είπε...

Ράψε τα ναι! Καλή ιδέα! Καταπληκτικές οι φωτό... πραγματικά πολύ καλές!!!! Εύχομαι και εγώ, να πάνε όλα καλά και να είσαι εκεί που θες!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραια εμπειρία apos!

Τη καλημερα μου

Ανώνυμος είπε...

καθόλου κουραστικός δεν γίνεσαι. Εγώ άλλωστε το βλέπω πρώτη φορά το βίντεο και είναι καταπληκτικό.
Αλλά δεν κατάλαβα, εσύ θα πάς Αργεντινή το 2009 και εμείς θα έρθουμε να σε βρούμε το 2010?

Ανώνυμος είπε...

Δόνια Σοφία, εγώ έβγαλα 250 και ο Mario άλλες 300. Οπότε νομίζω ότι ήταν καλά...
tovenito, δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά. Ενδεχομένως λιγότερα από ό,τι δέκα μέρες στη Σαντορίνη τον Αύγουστο.
Ηφαιστίωνα, το σκέφτομαι σοβαρά να τα ράψω.
John B. ήταν παραπάνω από εμπειρία.
Mahlerako, άμα εγώ λέω ότι είσαι in love, δεν με ακούς. Λέμε, θα πάω εγώ το 2009, ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ (δυστυχώς) και μετά θα πάμε όλα τα παιδάκια μαζί. Επίσης, αν θες να δεις κι άλλες φωτό μπες εδώ: www.flickr.com/photos/apos (δεξιά διαλέγεις το σετ Argentina).

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τις έχω δει, αλλά μια χαρά ήταν που τις ξαναείδα. Εννοείται θα σε δείρουμε αν δεν πας! Ε τώρα για μας... θα δούμε αν θα σ' ακολουθήσουμε... Γη του Πυρός γιατί την λένε; Χιουμοράκι;;; Καλά άσε ξέρω, θα με στείλεις σε κάνα google, αλλά ήλπιζα να με βγάλεις απ' τον κόπο. Καλημέρα...

Ανώνυμος είπε...

Luna, γιατί να σε στείλω να κάνεις έξτρα κλικ; Γη του Πυρός την λένε γιατί όταν έφτασε εκεί ο Μαγγελάνος (Magallanes, ισπανιστί) έβλεπε από το πλοίο του στη στεριά τους καπνούς από τις φωτιές που είχαν ανάψει οι ντόπιοι για να ζεσταίνονται.
Καλημέρα λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Κουραστικό;

Μπα, το όλο θέμα παραείναι εντυπωσιακό για να κουράσει.

Οι μόνοι που ενδεχομένως να διαμαρτύρονταν, θα ήταν οι πιγκουίνοι που θα έλεγαν "Ωχ, πάλι ήρθε αυτός ο Ελληνοαργεντίνος να μας βγάλει φωτογραφίες. Κάντε τους αδιάφορους!" :)

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και τίποτα παραπάνω...
α! ναι όσο για το ξύλο που θα φάω το 2010... τα χουμε πει αυτά, έχω μελετήσει τόσο Μπρούς Λι σε βιντεοκασέτες.. που δεν μου κουνιέται κανείς!! :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω. Μην ξανακούσω απολογητικές μαλακίες στα αγαπημένα μου Blog. Εδώ έχουμε γελάσει, προβληματιστεί, μέχρι και κλάψει (Άλλος έβαλε και τον υπέρηχο του παιδιού του...χαχαχαχαχα!!!!!). Ό,τι είσαι εσύ, εμένα προσωπικά όχι απλά με ενδιαφέρει, αλλά με καίει μπορώ να σου πω κιόλας.

Όσο για τις εικόνες είναι όντως μοναδικές. Και εννοείται πως το έχουμε κλείσει το ταξίδι φανταστικέ μου ξεναγέ!!!!

Όσο για τα λεφτά, μην ακούω αρλούμπες. Στην τράπεζα ή σε ασφαλείς επενδύσεις. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε πολλοί εκείνοι που όχι μόνο δεν κουραζόμαστε, αλλά την βρίσκουμε να βλέπουμε τέτοιες φωτογραφίες. Και μας βάζεις και στο τριπάκι να σκεφτόμαστε διάφορα και να ετοιμαζόμαστε για τέτοια ταξίδια. Έχεις γράψει κάποιο αναλυτικό report του ταξιδιού; Αν όχι, θα το κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

To pio simantiko ap'ola einai oti to kataferes kai to ekanes pragmatikotita, eyxomai na pas kai stin Argentini, afou eftases mexri ti Gi tou Pyros de se stamataei tipota:-) Tis photos oses fores kai na tis vlepw den tis varieme me tipota, apo mikros ekstasiazomoun me photos apo diafora meri tou kosmou.
Kalo apogevma

Ανώνυμος είπε...

polse, οι πιγκουίνοι είναι αστέρια: Μόλις ακούν το καταμαράν να φτάνει στην παραλία τους, βγαίνουν για φωτογράφιση. Ασε που εμείς αντέχουμε λιγότερο από εκείνους. Δεν φαντάζεσαι το κρύο. Και φυσικά εννοείται ότι δεν κατεβήκαμε στην ακτή, από το πλοίο και μόνον.
Ρε Μανιταράκι, πολλά ταλέντα μαζεύονται.. ακούς εκεί ξύλο...
VK, άμα σε καίει, ένας καφές θα το ξεκάψει. Πάρε και την καλή μου νεράιδα και φύγαμε.
Φώτη, δίπλα στην κατηγορία Ταξίδια, έχει κάτι παλιά post. Eίχα γράψει αρκετά.
thanx bugάκο. και πάλι thanx για το σούπερ τραγούδι στο τελευταίο post σου.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο του Σεπουλβεδα.. Ο κόσμος στο τέλος του Κόσμου.....
Νομίζω... πως διαδραματιζόταν στις φωτογραφίες σου....
:-)))))

Ανώνυμος είπε...

Ναι γλυκιά μου akanonisti: mundo del fin del mundο. Μόνο που αν δεν κάνω λάθος, είναι στο χιλιανό κομμάτι. έχουν και οι χιλιανοί παταγονία, παγετώνες και τέλος του κόσμου (αλλά η δικιά μας είναι καλύτερη, χαχαχαχα)

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το όνειρό σου και μπράβο που το έκανες πραγματικότητα. Είναι να τα θυμάσαι τέτοια ταξίδια και να τα νοσταλγείς. Και που ξέρεις, μπορεί και να το επαναλάβεις κάποια στιγμή. Το βιντεάκι, απολαυστικό!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το βιντεο και οι stereo nova!Για να θυμάσαι την ημέρα αναχώρησης σημαίνει πως το ταξίδι άξιζε τον κόπο.
Μ' αρέσουν οι άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν τα ονειρά τους πραγματικότητα!(όποια κι αν είναι αυτά...)

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες :) Με γλύτωσες απο ψάξιμο, γιατί μου είχε καρφωθεί στο μυαλό η εν λόγω απορία.

Ανώνυμος είπε...

kai pote ipes pos prepi na klisoume isitira?

sigaritiria kai stin fili mas tin ispanida gia tin anavasi sto Kilimanjaro

filia

Ανώνυμος είπε...

Καλή νεράιδα aka Κατερίνα; Το πιο εύκολο!!!! Πετάει η σκούφια της για καφέ!!!

Ανώνυμος είπε...

Με το καλό, με το καλό! Και μακριά από τις τράπεζες!

Ανώνυμος είπε...

Uncle, ευχαριστώ. Θα το επαναλάβω του χρόνου με άλλους προορισμούς, αν και θέλω να ξαναπάω και εκεί.
Δάσκαλε, όντως είναι περίεργο που θυμάμαι την ημέρα. Αλλά είχα τόση αγωνία πριν ξεκινήσω. Θυμάμαι ότι δεν ήθελα να δω καμία φωτογραφία από τα μέρη εκείνα (εκτός φυσικά από μια γενική εικόνα που είχα έτσι κι αλλίως) ώστε να μην απογοητευτώ σε περίπτωση που δεν ήταν τόσο ωραία. Το αποτέλεσμα: όσες φωτό και αν έχω δει από τότε (ακόμα και τις δικές μου) είναι πολύ 'λίγες' μπροστά στην ομορφιά του μέρους.
vasili, τι κάνεις; σε έχασα. Εγώ Οκτώβριο θα πάω και κατά τα τέλη Αυγούστου θα βγάλω εισιτήριο. Κανόνισε.
elf, με το καλό ναι, αλλά εσύ βλέπω την βγάζεις από έξω την ουρά σου...
VK, όποιοι πετάνε τη σκούφια τους για καφέ, παρακαλούνται όπως προσέλθουν.

Ανώνυμος είπε...

Τα ταξίδια είναι εμπειρίες που δε συγκρίνονται με τίποτα. Τρελαίνομαι να παίρνω το σάκο μου και να γυρνοβολάω, με χαμηλό φοιτητικό budget πάντα. Αυτό που ονειρεύομαι για το μέλλον είναι να μπορώ να το κάνω αυτό με την ίδια όρεξη και περισσότερα χρήματα. :)

Ανώνυμος είπε...

Τότε αγαπητή μου, η Αργεντινή είναι ο ιδανικός προορισμός. Καλύτερα, ομορφότερα και οικονομικότερα δύσκολα θα βρεις... (αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει...)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφες φωτογραφίες.
Το ότι ήσουν και εκεί.. σε θεωρώ τυχερό.