«Kόκκινος» χαϊλάντερ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008
Και να θέλεις να αγιάσεις, ειλικρινά δεν σε αφήνουν. Τις προάλλες στη Βουλή με την Προανακριτική βλέπω ξαφνικά στη θέση του προέδρου του Σώματος τον Βαΐτση Αποστολάτο.
Νομίζω ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε νικήσει κατά κράτος το «αμερικανικό όνειρο». Εκεί μπορεί από το Χόλιγουντ να βρεθείς στο Λευκό Οίκο. Εδώ από τον σικ καναπέ του Πρωινού Καφέ, μπορεί να βρεθείς στο προεδρείο της εμετικά κακόγουστης (και από άποψη αισθητικής) αίθουσας των 300 Ελλήνων βουλευτών.
Και πάνω που το έχεις εμπεδώσει, σου πετάγεται ο Βενιζέλος και σου λέει ότι σήμερα η κυβέρνηση παρέδωσε τη Βουλή στην Αντιπολίτευση. Χαλάρωσε, βρε μανίτσα μου. Δεν σου παραδώσανε και τα Χειμερινά Ανάκτορα. Μήπως είδες και την Τσαρίνα Αλεξάνδρα Φεοντόροβνα να αναχωρεί για το Εκατερίνμπουργκ;
Και πάνω που ΚΑΙ αυτό το έχεις εμπεδώσει, γίνεται ο τσαμπουκάς. Εκεί στο μαχαλά του ΚΚΕ γινόταν μια περίεργη μουρμούρα. Και τα πήρε η Αλέκα και πετάχτηκε και τους την είπε.

Εκ των υστέρων μάθαμε ότι μουρμουράγανε τα ΠΑΣΟΚ και χαρακτήριζαν τους βουλευτές του ΚΚΕ πράκτορες, ενώ τα ΣΥΡΙΖΑ σιγόνταραν (και μετά σου λένε δεν συνεργάζονται).
Αλέκα, ξέρεις ότι σε αγαπώ. Και για να τα πάρεις ΕΣΥ στο κρανίο, σε πιστεύω. Αλλά σκέψου και το άλλο. Τουλάχιστον εκεί που κάθεσαι ακούς και κανά ιντριγκαδόρικο. You know, για πράκτορες, προδότες, ρεβιζιονιστές και τέτοια. Φαντάζεσαι να ήσουν στην άλλη μεριά; Ξέρεις τι θα άκουγες; Για τον πνευματικό τους, για τον Εσπερινό που πήγαν και την παπαδιά που έφτιαξε ωραιότατη κακαβιά μετά, για το πολιτικό μνημόσυνο του στρατάρχου Παπάγου, για το πόσο γέρασε η Αννα-Μαρία και τέτοια. Θα το προτιμούσες; Αντε να έλεγε κανά πετυχημένο η Φωτεινή η Πιπιλή, άντε σου λέω και η Παρθένα η Φουντουκίδου, άντε (αλλά πολύ άντε) να ακούσεις και από τον Αρη Σταθάκη να σου λέει για τη ζώνη ασφαλείας στα πίσω καθίσματα... Πόσο θα αντέξεις; (Δηλαδή βρε Αρη μου, έλεος, θα βάλω ζώνη.)
Για αυτό σου λέω. Καλά είναι και εκεί στην ακρούλα. Βέβαια και τα ΠΑΣΟΚ δεν ντρέπονται λίγο; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτό το θεματάκι που έχουν με το ΚΚΕ. Τι σε νοιάζει βρε Χρήστο μου Παπουτσή μου (ισπανιστί Zapatero, αλλά εκεί τελειώνει και η όποια ομοιότητα) αν στηρίζει το ΚΚΕ τη ΝΔ; Αντε λέμε και τη στηρίζει. Λέμε. Εσένα τι σε κόφτει; Το ψωμί σου τρώει; Έλα Παναγία μου…
Τα ΠΑΣΟΚ μου θυμίζουν τον ΠΑΟ που τα βάζει με τον Ολυμπιακό που παίρνει τα πρωταθλήματα. Βρε βαζελοτεντόπανο Τεν Κάτε, είσαι καλύτερος; Βουρ και σήκωστο. Τι σε νοιάζει τι κάνει ο άλλος;
Αλέκα μου άστους. Εγώ ξέρεις πόσο σε πάω. Έχεις χιούμορ και αυτοσαρκάζεσαι. Σε λάτρεψα τότε στο εργοστάσιο της Elite που κράταγες τη γόβα στο χέρι. Μου αρέσει το ήθος και ο τρόπος ζωής σου. Που δεν έχει σχέση με το ήθος και το Lifestyle πολλών (επώνυμων) ψηφοφόρων σου. Tι να κάνουμε, έτσι είναι. Εσύ Αλέκα μου στα 50τμ (χωρίς τη βεράντα) και οι άλλοι την παλεύουν από πιο ευρύχωρα μετερίζια.
Όμως λυπάμαι που θα το πω: εσένα μόνο πάω. Τους άλλους δεν τους αντέχω. Εκείνο το ύφος με το οποίο σε κοιτάνε είναι το κάτι άλλο: λες και σε μισούν επειδή ανακάλυψαν στο πορτοφόλι σου πιστωτική κάρτα ή βρήκαν το απόκομμα του εισιτηρίου των €200 από τη συναυλία της Madonna ή ξέθαψαν κάτω από την ταυτότητα την εικονίτσα του Αγίου Νεκταρίου, που εκείνη η θεούσα έχωσε στην τσέπη σου στα μουλωχτά τότε που πήγες για ένα ρημαδοσαββατοκύριακο στην Αίγινα. Μου ήθελες και τριήμερο στον Αργοσαρωνικό, κακομοίρη…
Εσένα μόνο πάω και ας μην πιστεύω λέξη από αυτά που λες. Φοβάμαι ότι κανένα σύστημα δεν μπορεί να τιθασέψει την ανθρώπινη ανασφάλεια, βλακεία και ματαιοδοξία.

Πάρε τέσσερις λοβοτομημένους και κλείδωσέ τους σε ένα άδειο δωμάτιο. Την άλλη μέρα, ο ένας θα είναι πρόεδρος, ο άλλος αντιπρόεδρος και ο τρίτος χαφιές που θα παρακολουθεί τις προβοκατόρικες κινήσεις του τέταρτου, ώστε να τις καρφώσει στον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο, ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος.
Επειδή όμως δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, άντε να δεχτώ Αλέκα μου το σύστημά σου και να σε ψηφίσω. Να σου δώσω και 10, 20, 40 χρόνια να λειτουργήσει...

Αν -λέμε αν- αποτύχει και μιζεριάσω εκεί στα 60, μπορείς, αγάπη μου, να μηδενίσεις το κοντέρ να γίνω και πάλι νέος;
Και να το πάμε πάλι από την αρχή, δεν έχω πρόβλημα. Να βρούμε άλλο μοντέλο και να το εφαρμόσουμε για άλλα 50 χρόνια. Και μετά αν -λέμε αν- αποτύχει, να μηδενίσουμε πάλι το κοντέρ.
Θα μου πεις, δεν γίνεται να μείνεις πάντα νέος. Ναι, αλλά η Ζωζώ Σαπουτζάκη πώς το κατάφερε;
Λοιπόν για να τελειώνω με το παραλήρημα που με έπιασε βραδιάτικα: εγώ ο περονιστής δέχομαι να γίνω «κόκκινος», αρκεί να είμαι χαϊλάντερ.
Και αν είναι, Αλέκα μου, να παίξεις ξύλο με τα ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, θα έρθω ως χαϊλάντερ να σε υπερασπιστώ. Τους έχω έτσι κι αλλιώς άχτι.

(Το παραλήρημα μάλλον οφείλεται στην αλλαγή ώρας. Ή απλά στο ότι είμαι νούμερο. Διαλέγετε. Και αν θέλετε, εκτός από μέσα σας, το λέτε και έξω σας).

21 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Η αγαπητή σου η αλέκα είπε και το άλλο αμίμητο οτι ο υπαρκτός σοσιαλισμός εχει καταρεύση ο μισός, δεν μας είπε ο αλλος μισός που είναι;και κάτι αλλο χωρίς να είμαι συνασπιζόμενος, λιγότερη λάσπη δεν θα πείραζε εξ άλλου ο συντροφος!;χαλβατζης εχει μερικές δεκαετίες να πιάσει μυστρί στα χέρια του.

Ανώνυμος είπε...

βασικά δεν ξέρω αν είσαι νούμερο αλλά παραληρηματικός είσαι!
εγώ βέβαια ως παρορμητικός δεν δικαιούμαι να ομιλώ και να κρίνω. αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σε κεράσω μία χοσέ (επειδή τα χώνεις, πιάνεις το λογοπαίγνιον)όταν έρθεις θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!!!!
Δεν ξέρω για να σχολιάσω τα πολιτικά.. λολ!
Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Apos που κάθεσαι στη Βουλή? ε όχι δε γίνεται να ξέρεις τα σώψυχα μιας ολόκληρης πτέρυγας και να μου πεις ότι δεν είσαι κάπου εκεί! Άντε κάνε λίγο πιο πέρα να κάτσουμε μαζί να τα λέμε. θα φέρω και σοκολάτα για να τρώμε κρυφά.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, κοίτα ο Τεν Κάτε αν βάλει τον Νίνη τον "μικρό" να παίξει, όλα θα αλλάξουν ;)

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Βρε μουρλαμένε... τώρα να περιμένουμε απάντηση απο την Αλέκα???
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Πέθανα στο γέλιο.. διαβάζοντας το...
και σε φαντάστηκα.. να τα λες με ήρεμο τρόπο και ειρωνικό χαμόγελο...και την Αλέκα δίπλα σου... να μην μιλάει.. και να περιμένει να απαντησει...
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Μάλλον είναι μεταδοτικό τα παραλήρημα....
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Να και μια φορά που την υπερασπίστηκες τη φίλη σου την Αλέκα...

Ανώνυμος είπε...

Querido tanto-guanto, μέσα σε πέντε γραμμές που έγραψες είχα τρεις άγνωστες λέξεις (υπαρκτός σοσιαλισμός, σύντροφος, μυστρί). Μάλλον το κατέχεις καλύτερα το θέμα, οπότε πρέπει να βρω άλλη θεραπεία για το παραλήρημα. Ασε θα κάνω κανά Post για μουσική καλύτερα. Mπορεί και να το βρεις ενδιαφέρον.
tovenito, είσαι με το μπουκάλι του «Ιωσήφ Κοράκη» ανά χείρας; Ε, πρέπει να ανέβω, αλλά να τελειώσει το παραλήρημα της 28ης πρώτα ε;
Ηφαιστίωνα, ήταν για πολιτικά το Post? Δεν το κατάλαβα. Μάλλον ξέρεις πολλά...
wilma, έλα ντε, πού κάθομαι και τα ακούω όλα αυτά; Έλα ντε;
matrix, ο Νίνης έχει δουλειά. Ο Σουφλιάς τον έβαλε να σκάβει την τρύπα του μετρό, τι να προλάβει το άμοιρο;
akanonisti, μεταδοτικό, αλλά μάλλον εσύ το μετέδωσες σε μένα...

Ανώνυμος είπε...

uncle, αγαπώ την Αλέκα ως άνθρωπο και δεν το κρύβω. Αλλά όπως πλέον διάβασες, την Αλέκα τον άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω σχόλιο και τοποθέτηση έρωτα Αλέκας...ΤΩΡΑ!!!!

Νομίζω ότι πίσω από τις λέξεις τρέφεις ένα βαθύ έρωτα για την κόκκινη θεά. Έλα, μην το κρύβεις άλλο!!!

Νούμερο, δεν ξέρω και εγώ αν είσαι. Θα σου πω βέβαια σε λίγο!!! Χαχαχαχα!!! Πάντως ένα παραλήρημα indeed σε έπιασε. Τι ήταν τούτο; Τουλάχιστον δεν πελαγοδρομούσες σαν και μένα από το ένα θέμα στο άλλο. Κάτι είναι και αυτό!!

Πάντως πέρα από την πλάκα, και εγώ πάω ώρες-ώρες Αλέκα, και μόνο Αλέκα. Το υπόλοιπο σετάκι όμως μου τη δίνει απίστευτα στα νεύρα.

Ανώνυμος είπε...

Τι να σχολιάσω τώρα; Να σε δω να γοητεύεις την Αλέκα και τι στον κόρακα!
Γιατί είναι σίγουρο πως αν σε δει, θα πάθει την πλάκα της!
Θα σου κάνω πρόταση γάμου ύστερα χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Ας ειν' καλά η αλλαγή της ώρας, γιατί μας χάρισε την πιο περιεκτική ανασκόπιση της παρασκευάτικης συνεδρίασης της Βουλής.

Λοιπόν, πριν από μερικά χρόνια γυρίζω σπίτι κάπως πιωμένος, κάπως φτιαγμένος, κάπως όμορφα γενικώς. Και, επειδή η νύχτα ήταν έντονη και δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ανοίγω τηλεόραση για ένα ζάπινγκ. Και πέφτω που λες στον Love Doctor. Ο οποίος μας ανακοίνωσε ότι θα μας διαβάσει ενα απόσπασμα από τον Μικρό Πρίγκιπα: Το κομμάτι που συναντά την αλεπού. Το διάβασε με τέτοιο τρόπο, πετώντας κάθε τόσο πλάγιες πονηρές ματιές γεμάτες νόημα στην κάμερα, που έκανε τα διάφορα τσοντο-σάιτ να μοιάζουν με ιστοσελίδα της μονής Βατοπεδίου! Είδες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος;

Κατά τ' άλλα, τον τσαμπουκά της Αλέκας πολύ τον θαύμασα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μέσα στην μίρλα του το ΚΚΕ, μέσα στην απολυτη αποκαθηλωση προσώπων που ευαγγελίζεται (και που βέβαια σε κανένα κόμμα δεν συμβαίνει), έχει την οξυδέρκεια να έχει Γραμματείς, που ...πουλάνε.

Το ίδιο έγινε και με τον Χαρίλαο, το ίδιο και με την Αλέκα.

Φαντάσου Apos, να ήταν Γραμματέας του ΚΚΕ, ο Κολοζωφ ή ο Σκυλάκος;;;
Βέβαια, πάλι 7%, θα είχε το ΚΚΕ, Μετρημένοι είναι οι συντροφοι, αλλά αυτό το συναισθημα που βγάζει σε όλους μας, του στυλ...."μα τι λέτε;;;", θα συνδυαζόταν με προσωπα του στυλ ..."μα τι είναι τύτο";;;.
Τωρα ...αγοράζουμε το στυλ της Αλέκας, όπως παλιά του Φλωράκη....γραφικά μεν, αλλά με συμπάθεια.

Αυτό που εγω δεν θα συγχωρήσω στο ΚΚΕ, είναι ότι το ΠΑΜΕ, στο συνδικαλιστικό χωρο, λειτουργεί απολυτα διασπαστικά, προσπαθώντας να διατηρήσει μια παρθενιά που έχει προ πολλού χάσει.
Θα μου πεις ...έτσι όπως είναι ο ξεπουλημένος συνδικαλισμός πια, και τι σημασία εχει;;;
Ε, σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω....τίποτα αλλο πέραν του γνωστού....η ελπίδα πεθαινει τελευταία...εκτός κι αν είνια ο Μητσοτάκης....

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.Δεν θέλω να αναρτήσεις οτι αρέσει στούς αλλους,εξαλλου τα λες ωραία.Το σίγουρο οτι Αργεντίνος και να μη είναι γνώστης της μουσικής αποκλείετε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ... ΜΑ...
ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

Έχω αρχίσει να σας φοβάμαι. Νόμιζα πως αγαπούσατε μόνο τη Ρομίλντα...
Θα σας χάσουμε για κανένα έδρανο, άμα η Αλέκα υποκύψει στις πιέσεις σας δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

σύντροφε (μπρρρρ!) spy, εγώ Λιάνα δεν γίνομαι! Ασε που δεν καπνίζω κιόλας...
tanto-guanto, συνήθως αναρτώ ό,τι κατεβάσει η όποια φαιά ουσία κρύβεται κάτω από το καραφλό κεφάλι μου...
Κατερίνα μου, έχεις τόσο δίκιο. Στο μυαλό μου ήσουν; Η τελευταία σου πρόταση τα λέει όλα. Τα σέβη μου.
mara μου, δεν κατάλαβα ακριβώς; Σε ποιον θα κάνεις πρόταση;
Φώτη, αυτό με τον Principito ειλικρινά με έστειλε!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι θα σταθώ στη λατρεμένη Ζωζώ Σαπουντζάκη και θα βροντοφωνάξω: Και όμως η Ζωζώ είναι ΥΠΑΡΚΤΟ πρόσωπο!

Ανώνυμος είπε...

Άλα της, κατακτήσεις η Αλέκα!
(τσ τσ τσ...τι λαϊκιά που γίνομαι ώρες ώρες!)
Αγαπητέ μου, λυπάμαι που σας το λέω.. εγώ είμαι το νούμερο, εσείς απλώς παραληρείτε! :)

Ανώνυμος είπε...

και μένα με πείραξε η ώρα.
Αλλά τόριξα στα τσίπουρα.
Η Αλέκα , εκτός του οτι δεν τρώγεται, δέν πίνεται κιόλας.
δ

Ανώνυμος είπε...

Μανιταράκι-Ιάσωνα-El Cid, πού θα σταματήσει ο σιδηρόδρομος ονομάτων;
Φλώρα, ΥΠΑΡΚΤΟ και την έχουν δει και στην Κινέττα!
demetrat, ούτε με λίγο βιολογικό τσίπουρο δεν πάει κάτω;

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να το κάνεις, είναι λίγο περιέργο να συνεργάζονται τα άκρα, το θύμα με τον θύτη, ο δολοφόνος με το πτώμα. Ίσως εκεί να κολλάει το όποιο ΠΑΣΟΚ.
Εμένα σαν χαρακτήρας μου κάνει πιο πολύ η Κανέλλη, που είναι και θεατράλε, και με τα εφέ της (ο καπνός να σκορπάει στα παράθυρα των ειδήσεων.