Ήλθεν η ώραν μας, Scotty

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008
Oι πιο πρόσφατες κοτσάνες που άκουσα:

* Ο πρωθυπουργός θα κάνει αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε υπουργεία στο πλαίσιο της προσπάθειας να αλλάξει το κλίμα υπέρ της κυβέρνησης... Θυμήθηκα έναν καθηγητή στο σχολείο που μας έλεγε: αύριο θα γράψετε απροειδοποίητο διαγώνισμα στη Χημεία.



* Ερωτήθη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ή κάτι τέτοιο) για την επιστολή της Στυλιανής Μπεζαντάκου προς τον πρωθυπουργό και η απάντησή του ήταν: «άλλη ερώτηση». Προφανώς θεώρησε την ερώτηση γελοία. Ενώ οι απαντήσεις τύπου «κανένα σχόλιο», «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα» είναι πιο σοβαρές. Τουλάχιστον μήπως ξέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ή κάτι τέτοιο) να μου πει ποιος έγραψε το τραγούδι:
Θέλεις τραλαλά, θέλω τραλαλό, θέλεις γλυφιτζούρι, χωνάκι παγωτό; Μία περιέργεια την έχω.



* Το υπουργείο του Πολιτισμού (ή κάτι τέτοιο) θα σπρώξει μερικά εκατομμύρια ευρώ στα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως. Με αυτό τον τρόπο θα προβληθεί στα πέρατα της Οικουμένης το αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων. Let me guess: το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον «μεγάλο» Μίκη και ο Αλέξης Κωστάλας θα προσφωνεί τους 3.500 ξένους προσκεκλημένους με άπταιστη προφορά σε κάθε μία από τις 458 γλώσσες που ομιλεί... Ένα μόνο πράγμα θα ήθελα: να διακτινιζόμουν την ημέρα των εγκαινίων στο Βρετανικό Μουσείο να βλέπω τους Αγγλους να γελάνε με την ψυχή τους... Beam me up, Scotty.

Θέλω να πω: είναι άλλο πράγμα να εγκαινιάζεις το σπουδαίο αυτό Μουσείο και άλλο πράγμα να πιστεύεις ότι με τα εκατομμύρια που θα σπρώξεις, οι φλεγματικοί Αγγλοι θα γονατίσουν προ της λαϊκής κατακραυγής και θα σου φέρουν κλαίγοντας τα Μάρμαρα. Αυτοί από το να στα δώσουν είναι ικανοί να τα κόψουν φέτες και να τα κάνουν σουβέρ για την τσαγιέρα.



* «Ήρθε πλέον η ώρα για κυβερνήσεις συνεργασίας». Ναι ε; Ποιοι ακριβώς; Ο Καρατζαφέρης και ο Αλαβάνος με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Κρίμα που δεν με ενημερώσατε να ρίξω κάτι επάνω μου. Να δείτε πώς το λένε στην Κύπρο:
Ήλθεν η ώραν σας.



22 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι να σχολιάσω εγώ; Για την Μπεζαντάκου; Όοοοοοοχι!!! Είμαι μια κιουρία!!!
Α! Και όσο για τον καθηγητή; Θεός!!!
Καλό βράδυ Apo μου!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το παιδί (ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) πολύ τους σνομπάρει όλους και καλά τους αντιπολιτευόμενους, αλλά και την Μπεζεντάκου; Και αν πέσει στο στόμα της; :)

Οσο για το Μουσείο Ακροπόλεως και τα μάρμαρα, έχω να πω ότι τώρα που ήρθαμε εμείς θα φυγουνε αυτά; Δεν γίνονται αυτά να τους πείτε!

Ανώνυμος είπε...

για τις κυβερνήσεις συνεργασίας σε βρίσκω υπερβολικά προκατειλλημένο. είναι κάτι που δεν το έχουμε δοκιμάσει. τους μεν και τους δε τους ξέρουμε, τους μάθαμε.
ας δώσουμε και την ευκαιρία στα μικρότερα κόμματα να μας αποδείξουν τι εστί βερύκοκο

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα!!!
Μεγάλο σούσουρο με την επιστολή Μπεζενντάκου.. απλά την είχε "στηρίξει" την κοπέλα...

Ανώνυμος είπε...

tovenito μου, απλά να σου πω για την ιστορία:
1. τις κυβερνήσεις συνεργασίας, τις δοκιμάσαμε. πρόσφατα, το 1989-1990 και πολύ παλαιότερα στην πολιτική ιστορία μας. Χαρακτηριστικά δύο παραδείγματα: το Λαϊκό Κόμμα του Τσαλδάρη (η ΝΔ μεταπολεμικά), η Ένωση Κέντρου του Γ.Παπανδρέου, η οποία ουσιαστικά ήταν ένας συνασπισμός διαφορετικών απόψεων και τάσεων. Ίσως θα άξιζε να διαβάσεις το βιβλίο του Ηλία Νικολακόπουλου, «Η καχεκτική δημοκρατία» (εκδ.Πατάκη).
2. Επειδή όπως έχεις υποψιαστεί είμαι και ολίγον Αργεντινός, εκεί οι συνεργασίες σε ομοσπονδιακό και τοπικό επίπεδο είναι μόνιμο φαινόμενο. Δεν γίνεται αλλιώς. Ακόμα και η νυν πρόεδρος Cristina Fernandez ουσιαστικά έγινε πρόεδρος με μια συμμαχία κομμάτων (Frente para la Victoria). Αρα νομίζω ότι δεν μου κάνει τόσο εντύπωση.
Εν κατακλείδι: πιστεύω ότι μπορούν να συνεργαστούν ανετότατα η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των δύο κομμάτων, αφήνοντας στην άκρη τους πολύ καραγκιόζηδες.
Οι υπόλοιποι δεν μπορούν, γιατί φοβάμαι ότι δεν θέλουν. Ίσως πχ ένα άλλο ΠΑΣΟΚ με έναν άλλον ΣΥΝ να μπορούσαν και να ήταν το πλέον απλό πράγμα. Σε τόσες χώρες γίνεται. Τα βάζουν κάτω, τα συμφωνούν και συνεργάζονται. Για λίγο ή πολύ. Εδώ απλά δεν θέλουν. Οι μεν γιατί θέλουν όλη την εξουσία δική τους και οι δε γιατί απλά θέλουν να εισπράττουν ανέξοδα ψηφαλάκια. Κάνοντας ναζάκια.
Αυτά και χαίρομαι που έγινες πάλι tovenito. Mην τους ακούς. Σου πάει.

Ανώνυμος είπε...

Οκ, γέλασα. Πολύ. Κι ας τα βαριέμαι τα πολιτικά. Καλημέρα...
Υ. Σ. Φέτες και σουβέρ για την τσαγιέρα, ε; Τρομακτικό! :)
Y. Σ. Ενδιαφέρον το video της προηγούμενης ανάρτησης. Δεν είχα ιδέα. Και σας χτες, "έφυγε" κι ο Τσε... Μοιραίες συγκυρίες.

Ανώνυμος είπε...

Εαν ο σεμνοταπεινούλης πιστεύει πως με δύο-τρεις επισκέψεις για το φαίνεσθαι σε ισάριθμα υπουργεία θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, είναι βαθύτατα νυχτωμένος. Μπουρλότο!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, δεν μπορεί μια όμορφη κοπέλα που τυγχάνει να είναι και τραγουδίστρια να εκφράσει την εκτίμηση της για έναν πολιτικό άνδρα; Ελληνίδα πολίτης δεν είναι κι αυτή;
Έλεος πια!
Πως αντέχεις να παρακολουθείς την επικαιρότητα... εγώ μόνο τη Στελλίτσα είδα και δεν άντεξα άλλες ειδήσεις, το γύρισα στο σκάι για ντοκυμαντέρ!

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι να χρησιμοποιούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα για να κάνουν αρπαχτές των 6 εκατομμυρίων ευρώ.. ας μείνουν τα μάρμαρα στο Λονδίνο...
Συμφωνώ μαζί σου.. πως η πιο ταιριαστή συγκυβέρνηση θα είναι ΝΔ με Πασοκ...
Οποιαδήποτε άλλη θα είχε σκοπό απλά να τα κονομίσουν ορισμένοι και καλά δημοκράτες... και θα ήταν πέρα για πέρα κυβέρνηση Τραβεστί...
Για την Πετζετάκου... δεν κάνω σχόλιο... γιατί νομίζω πως ήταν στημένη προβοκάτσια...από τον Καραμανλή...και της δίνουμε μεγαλύτερη έκταση....

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η προσέγγιση της επικαιρότητας που κάνεις.
Απορία:
Τελικά, η τύπισσα λέγεται "Μπεζαντάκου" όπως λες ή "Πετζετάκου" όπως λέει η Ακανόνιστη ??

Ανώνυμος είπε...

συνεργασία?

τι είναι αυτό?

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική απορία που άκουσα στο ραδιόφωνο από ακροατή της Ελληνοφρένειας που αναρωτιόταν "Ρε συ, Αποστόλη, αν συνεργαστούν και γίνουν κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ποιος θα κάνει μετά την αξιωματική αντιπολίτευση;". Αυτά για τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Γιατί τώρα την αξ. αντ. την κάνει/παριστάνει το ΠΑΣΟΚ. Καλό ΣΚ!

Ανώνυμος είπε...

ναι...αιφνιδιαστικοί έλεγχοι με τα κανάλια παρόντα. Ρε ποιους δουλεύουν? Α, ξέχασα ΕΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μωρε η ωρα τους εχει ερθει εδω & καιρο. Δωστε ξυπνητηρια στον λαο!

Ανώνυμος είπε...

@billzouk
Ξυπνητήρια? γιατί οι φάπες που τρώει ο λαός δεν είναι αρκετές?

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο το τραγούδι της Τσανακλίδου! Πού το θυμήθηκες;;;; Μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία... (από μικρός είχα γούστο!)

Πού μπρώ να διαβάσω την επιστολή της Μπεζαντάκου;;;

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ φαντάζεσαι τον Καραμανλή με ύφος καθηγητή να μπαίνει φουριόζος στα υπουργεία και να λέει: "Βγάλτε μια κόλλα χαρτί. Γράφετε test". Και οι υπάλληλοι του υπουργείου να τρέχουν αλαφιασμένοι με τις κασσετίνες τους!!!!!! Χαχαχαχαχα!!!!!! Πεθαίνω και μόνο που το σκέφτομαι. Γελάω σαν το βλαμμένο.

Όσο για την συνεργασία. Το άλλο με τον Τοτό, το άκουσες...;;;;!!!!!

Ανώνυμος είπε...

το 89 δεν ήταν επιλογή ήταν ανάγκη. τώρα, αρκετοί θέλω να πιστεύω θα ψηφίσουν με γνώμονα ακριβώς αυτό. του να μην έχει αυτοδυναμία ούτε ο ένας ούτε ο άλλος.
προσωπικά θέλω να δω και μία κυβέρνηση όπου θα υπάρχει ένα κόμμα μικρότερο. θα μπορεί να ελέγχει καλύτερα το μεγαλύτερο έτσι ώστε το μεγάλο να μην περνά ότι νομοσχέδιο γουστάρει.έτσι θέλω να ελπίζω τουλάχιστον.
δηλαδή προτείνεις κυβέρνηση νδ-πασόκ ως την καλύτερη λύση;

Ανώνυμος είπε...

Luna, προφανώς δεν ήταν τυχαία η αναφορά στον Ernesto Guevara στο προηγούμενο post, απλά δεν ήθελα να το αναφέρω, γιατί σκέφτηκα ότι μάλλον πλέον δεν ενδιαφέρει κανέναν.
ethan, πολύ μου άρεσε ο σεμνοταπεινούλης!
Mανιταράκι, δεν θέλεις να ξέρεις γιατί ξέρω τόσο καλά την επικαιρότητα...
Ιρλανδέ, μπορεί να λέγεται και Πετζετάκις και να φτιάξει σωλήνες. Τι να πω;
Δάσκαλε, μου αρέσει πολύ το τραγούδι και η Τσανακλίδου. Αλλά μην καρφωνόμαστε για την ηλικία μας...
mahlerako, δεν ξυπνάει με τίποτα ο κόσμος. Βλέπει Μπεζαντάκου...
mad, συνεργασία είναι... αυτό. Κατάλαβες;
akanonisti, πολλή σημασία της δώσαμε ε; Και πότε δώσαμε στο ουσιαστικό σημασία;

Ανώνυμος είπε...

tovenito, όσο εσύ δένεις τη γραβάτα σου, να απαντάω εγώ: κατά τη γνώμη μου, το 1989 δεν ήταν ανάγκη, ήταν πολιτική επιλογή. Σωστή-λάθος, είναι μια άλλη κουβέντα. Όπως πολιτική επιλογή ήταν και η οικουμενική κυβέρνηση. Κατά τη γνώμη μου, εκεί στην οικουμενική μπορούσαν να είχαν γίνει θαύματα, να αλλάξουν πολλά στραβά δεκαετιών, με πρωθυπουργό έναν άνθρωπο σοβαρό -σχεδόν σοφό- και βέβαια οι «πολιτικοί» το έβλεπαν αλλιώς.
Δεν υποστηρίζω ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορούν πλέον να συνεργαστούν. Θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις, αλλά δεν μπορούν και κυρίως δεν θέλουν.
Μπορεί να έχεις δίκιο για τις συνεργασίες, υπό ιδανικές συνθήκες ένα μικρότερο κόμμα ίσως να ήλεγχε την αλλαζονία του μεγάλου. Αλλά εδώ στην καφρίλα μας, το μικρότερο απλά θα έκανε παζάρια. Θα μου πεις υπόθεση κάνω. Ναι. Αλλά βλέπεις πώς λειτουργούν τα μικρότερα κόμματα και βγάζεις ένα πρώτο συμπέρασμα. Τουλάχιστον εγώ έχω βγάλει.
(τη δέσαμε τη γραβατούλα; χε χε)

Ανώνυμος είπε...

Χαχα!! Τρομερή ατάκα η πρώτη!!

Ανώνυμος είπε...

Και μετά είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί έχω χάσει κάθε πίστη σε αυτή την χώρα. Εντελώς. Παντελώς. Μας τέλειωσε.