Θα σας γράφω λοιπόν

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008
Πείτε με τρελλό, πείτε με ψώνιο, αλλά πάλι μπροστά σε ένα pc είμαι. Πέρυσι ήθελα να στέλνω τις εντυπώσεις μου από το ταξίδι στιν Παταγονία και δεν μπορούσα γιατί –προφανέστατα- δεν έβρισκα ελληνικό πληκτρολόγιο. Τώρα όμως που μπορώ, γιατί να μην το κάνω;
Σήμερα ξύπνησα από τις 6 το πρωί (13.00 μεσημέρι) γιατί κοιμάμαι χιλιάδες ώρες. Φτάσαμε χτες και η Νέα Υόρκη ήταν βροχερή.
Η πτήση καταπληκτική, γεμάτη χιλιάδες Έλληνες από εκείνους που έφυγαν πριν από 50 χρόνια και δεν άλλαξαν ούτε το τσεμπέρι στα μαλλιά. Μέτρησα τουλάχιστον 30 τσεμπέρια, 20 κομπολόγια και δύο σβηστά τσιγάρα στο χέρι από ανθρώπους που δεν αντέχουν άκαπνοι δέκα ώρες.
Χτες στην πτήση της Ολυμπιακής κατάλαβα για πρώτη φορά στη ζωή μου γιατί η ΟΑ είναι ο «Εθνικός Αερομεταφορέας». Γιατί ο Έλλην της διασποράς κάνει γενικώς ό,τι του έρθει στο αεροπλάνο χωρίς οι ταλαίπωρες αεροσυνοδοί να αντιδρούν. Θέλει ο χριστιανός να φέρει δύο νταμιτζάνες λάδι στην Αστορία; Θα το φέρει και θα το βάλει πάνω από το ντουλάπι σου. Τι όμορφα να ταξιδεύεις γνωρίζοντας ότι πάνω από την καράφλα σου περιφέρονται λίτρα ολόκληρα αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
Θέλει ο έτερος χριστιανός να κρατά το μπουζούκι στο χέρι σε όλη την πτήση αδιαφορώντας για τα μέτρα ασφαλείας; Θα το κρατάει και δεν υπάρχει καμία δύναμη στον κόσμο που να μπορεί να τον σταματήσει. Ο πόνος του μπουζουκιού, μανδάμ, δεν συγκρίνεται με τις ελαφρές αναταράξεις και τα μέτρα ασφαλείας, κατάλαβες;
Τέσπα, δεκάδες οι χαριτωμενιές που καταγράφω πάντα στις πτήσεις, καθότι δεν κλείνω μάτι. Χτες φρόντισε για αυτό και μια άλλη γριά τσεμπεροφορούσα, η οποία ενώ είχαν κλείσει όλα τα παραθυράκια για να γίνει το τεχνητό σκοτάδι, εκείνη το είχε ανοιχτό δέκα ώρες, για να με φωτίζει σαν προβολέας. Καλή της ώρα όπου και να είναι αυτή τη στιγμή...
Πείτε και με ψώνιο, αλλά μια ψιλή κουβεντούλα την έπιασα χτες στα διαβατήρια με την υπάλληλο: Είδα ταμπελάκι GOMEZ στο πουκάμισο, λέω δικιά μου είναι. Και πιάσαμε ένα ψιλούλι εκεί και χαχαχά και χουχουχού και τι ωραία που είναι στο Ecuador (από εκεί ήταν), ναι αλλά σαν την Αργεντινή, μανίτσα μου, πουθενά στον κόσμο (εγώ, το ψώνιο) και τέτοια.
Μετά είχα να πάω για τις βαλίτσες, όπου επειδή αργούσε η δική μου, βοηθούσα μια κυρία Παρθένα (στο όνομα) να ξεφορτώσει 5 βαλιτσάρες σε οικογενειακή συσκευασία των 50 τόνων έκαστη.
Μπορεί κάποιος λιγότερο ξυνός, κακοπροαίρετος και γκρινιάρης από μένα να μου εξηγήσει τι κουβαλούσε η Παρθένα;
Φτάσαμε λοιπόν στη Νέα Υόρκη του Ομπάμα, όπου εδώ εκτός από τα πρωτοσέλιδα, τίποτε προφανώς δεν θύμιζε εκλογές. Το πάρτυ που έγινε το χάσαμε αφού εκείνη την ώρα ταξιδεύαμε. Το μόνο που το θύμιζε ήταν η μπλούζα που φόραγε η θεία μου.
Ο καιρός βροχερός, η κίνηση στους δρόμους ενοχλητική σε σχέση με την προηγούμενη φορά (vassili είχα προλάβει και εγώ τους Διδύμους Πύργους) και τώρα θα αρχίσουμε τις βόλτες και το ουσιαστικό μέρος του ταξιδιού.
Και όπως λένε και εδώ, have a nice day.
Χάρηκα που σας τα είπα.

21 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες τελικά, ωραίος.

Ο Εθνικός Αερομεταφορέας δυστυχώς μάλλον θα είναι παρελθον σε λίγο καιρό.

Η Παρθένα μπορεί να κουβαλούσε διάφορα ελληνικά προιοντα, που εκεί δεν θα τα βρεί.

Ξανά, καλή διαμονή!

Ανώνυμος είπε...

Heeey hey hey:-)
Telika to blogging einai i sinitheia pou eginhe latreia e? Mou arese poly to post sou, itan sa na diavaza pragmatika to imerologio sou, ksereis ayta pou exoun polloi mikroi kai ta kleidwnoun.
Kali diamoni sti New York!!!

Ανώνυμος είπε...

I envy you!

oson afora to ellinario ine to agapimeno mou... ego polles ebiries me tous ellines tis germanias... kathos eperna to aeroplano apo dusseldorf... ti na sou leo re si apos... i kaliteri atraction itane to pasxa eki na dis... tespa de variese...

polla filia kai kala na perasis..

dose xiartismata kai ston obama

Vasilis

Ανώνυμος είπε...

Αφού ήταν αγνό παρθένο ελαιόλαδο μην μιλάς καθόλου, κάνει και καλό..
Καλά να περάσεις και καλέ βόλτες!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα?
Στη Νέα Υόρκη είσαι ή στα Τρίκαλα Κορινθίας?
Γιατί κι εκεί have a nice day λένε!!!
XEXE!!
Καλή διαμονή!

Ανώνυμος είπε...

έλα μωρέ, εδώ από κάτω σου υπήρχαν χιλιάδες τόνοι παγωμένο ατλαντικό νερό και σε ενόχλησε μια τόση δα νταμιντζανούλα; αφού εμείς ξέρουμε από καλό λάδι..

Ανώνυμος είπε...

Μ΄αρεσουνε τα ρισκα (των σχολιων)αλλα όχι οι υπερατλαντικές πτήσεις.
Διασκεδασα με την περιγραφη των τσιμπεροφορουσων με τα λάδια....εγω γιατι δεν τις πετυχα ποτε;
Καλή διαμονη και βολτες

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε Apos πολύ χαίρομαι για την απόφασή σου να μας γράφεις. Εύχομαι να περάσεις παραπάνω από υπέροχα αυτό το δεκαήμερο.

Ανώνυμος είπε...

Καλή διαμονή !!και για να γελάσεις κεντρικό δελτίο ειδήσεων mega ανταπόκριση απο Ν.Υ.Μιχάλης Ιγνατίου δημ.ανταποκριτής:πρώτη απόφαση Ομπάμα ο νέος πρόεδρος αποφάσισε να παρακολουθήσει την κηδεία της γιαγιάς του...

Ανώνυμος είπε...

Ε, είστε άρρωστος τελικά!
Κι έλεγα πως τα πρωτεία τα κατέχω εγώ που έγραφα στο μπλογκ μου το καλοκαίρι, από το κινητό...

(άσε, δυόμιση ώρες η κάθε ανάρτηση και 23 λεπτά το κάθε σχόλιο... δράμα...)

Ανώνυμος είπε...

Έφτασες κι όλα;
Καλά που ζω!
Καλέ μου να περάσεις καλά, να γλεντήσεις όσο μπορείς, φιλιά στους θείους, θείες, ξαδέλφια..
Και μην κολλήσεις με το pc, βγες έξω!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία πτήση, τι να σου πω... Φαντάσου πόσο πρέπει να βαριόσουν που καθόσουν και μέτραγες τσεμπέρια. Η Παρθένα μάλλον παρθένο ελαιόλαδο κουβαλούσε...

Ανώνυμος είπε...

Αχ ωραία περνάτε εκεί στις Αμερικές... Μην ξανακούσω τίποτα για την ΟΑ!! Αν την είχα επιλέξει τώρα θα είχα σπίτι την τέλεια χιονόμπαλά μου.. :-(

Ανώνυμος είπε...

Καλά νε περάσεις εκεί στο Μεγάλο Μήλο! Εχω πάει και εγώ για ένα μήνα κάποτε...

Τώρα η Παρθένα δεν ξέρω τι κουβαλούσε, αλλά και ειλικρινά δεν θα ήθελα να μάθω! Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε ν ατο βρει και στην Ν.Υ.

Ανώνυμος είπε...

Πατάς πάνω σε ευαίσθητες χορδές, γι' αυτό δεν θα σχολιάσω τίποτε!
Να περάσεις super Apo μου και να μας μεταφέρεις το κλίμα! Α! Κι αν βρεθείς στην Ομόνοια, φάε ένα εκμέκ για μένα!
Και για να μην ξεχνιόμαστε... ΖΗΛΕΥΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

είσαι τρελός, είσαι ψώνιο, άλλα ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. YEAAAAA!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μου ξενητεμένε!
Η κυρία Παρθένα είχε στις βαλίτσες της "μπακαλιάρο παστόνε" όπως μου είχε πει αντίστοιχη κυρία όταν ταξίδευα για Βερολίνο! Είχε υπέρβαρο και ήθελε να μου φορτώσει τη βαλίτσα μου έζεχνε ψαρίλα, επειδή με είδε μόνο με μια αποσκευή χειρός! Απίστευτοι οι Έλληνες μετανάστες!!!
Αλλά τι σου λέω τώρα;;
ΞΑΜΟΛΗΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑ....!!

Υ.Γ. Φιλιά στην Καλομοίρα! :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου αγαπητέ apos και καλά να περνάς. Τώρα που θα λείπεις θα έχω την ευκαιρία να διαβάσω όλα τα επεισόδια που έχασα.

Ανώνυμος είπε...

To ήξερα ότι δεν θα αντέξεις και θα γράψεις. Yes I knew it!!! Απλά δεν το περίμενα τόσο γρήγορα!!!

Και μην ξαναπείς ότι είσαι ξυνός, γιατί δεν είσαι!!!! Υοu have to prove it dear!!!! Χαχαχαχαχαχα!!!

Είσαι στο ονειρικό μέρος που θέλω να επισκεφτώ. Γι' αυτό μην μιλάς και γύρνα. Θέλω φώτο, video και ατέλειωτα tours για τουλάχιστον ένα μήνα μετά!!!

Ανώνυμος είπε...

να περνας καλά, ε, και δεν είναι και μεγάλη αρρώστια να το λές και στους φίλους σου που και που.
δ

Ανώνυμος είπε...

Ante kai kala psonia sto ATLAS (gia xarti ygeias).
Kala na perasete