Vedi, vini, vici

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Το 47 π.Χ. ο Ιούλιος Καίσαρ είπε τη φράση: vedi, vini, vici (ήλθον, είδον, νίκησον). Το θυμήθηκα σήμερα που είδα το ντουετάκι Εφραίμ-Αρσένιος (με αυτή τη σειρά στη μαρκίζα) να προσέρχονται στην Εξεταστική (λέμε τώρα) Επιτροπή.

Δεν έχω ιδέα αν το σούπερ ατομάκι Εφραίμ φοβάται το θεό, τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί. Μετά το σημερινό, όμως, είμαι βέβαιος ότι δεν φοβάται το ελληνικό κράτος.

Και γιατί να το φοβάται; Μήπως έκλεψε τίποτα; Οι άλλοι του τα χάρισαν. Το ατομάκι τους μόστραρε κάτι χρυσόβουλα και εκείνοι, αφού τα χάζεψαν με δέος (δεν βλέπεις και κάθε μέρα μπροστά σου αυτοκρατορικές υπογραφές) του έφτιαξαν ωραιότατα συμβόλαια.

Και όσα δήθεν του πήραν πίσω, σύντομα θα είναι πάλι δικά του. Γιατί καλή είναι η βασιλεία του θεού, αλλά επί της γης -έστω και αν μιλάμε για τη γελοιότητα που ονομάζεται ελληνικό κράτος- υπάρχουν δικαστήρια που θα τον δικαιώσουν. Και ελληνικά και ευρωπαϊκά.

Πήγε λοιπόν, ως Καίσαρ, τους τράβηξε και το γνωστό κήρυγμα για τους εχθρούς της Ορθοδοξίας (all time classic, πιάνει πάντα), τους ευχήθηκε να τους φωτίσει ο Θεός (προφανώς για να συνεχίσουν να χαρίζουν φιλέτα Γης, ώστε να σώσουν την ψυχή τους), πέταξε και έναν γενικό αφορισμό σε αλιβάνιστους και αλειτούργητους δημοσιογράφους (επίσης all time classic) και απήλθε. Νικητής.

Φαντάζομαι το διάλογο: «Ωραία είστε εσείς εδώ, αλλά δεν προλαβαίνω. Έχω και σε έναν εισαγγελέα να πάω μην λέω τα ίδια δύο φορές, αμαρτία είναι. Και άμα βρείτε σε ποια off shore έχουν βάλει οι δικηγόροι που χρυσοπλήρωσα τα φράγκα, έλατε να σας δώσω από ένα πιθάρι άμμο με ιδιόχειρη αφιέρωση του Λέοντος του Σοφού.»

Και τα ανθρωπάκια της Εξεταστικής, θύμωσαν με όλο αυτό. Καπνοί έβγαιναν από τα αφτάκια τους. Και έβγαλαν… «σκληρή» ανακοίνωση.

Του τράβηξαν και εκείνοι μια καταγγελία, αλλά σου λέει, τι να κάναμε άλλο; Ελάτε στη θέση μας (για λίγα δευτερόλεπτα, σιγά μην σας δώσουμε και βουλευτική σύνταξη), να του βγάζαμε και τα νύχια; Και αν μας ρίξει καμιά κατάρα; Για τέτοια είμαστε;

Βρε αγάπες μου, μην μου συγχύζεστε έρχονται και Χριστούγεννα. Να μου πάθετε και τίποτα για δύο κωλο-ακίνητα;

Καλά τα έλεγα εγώ μην σώσουμε και τους πάρουμε τους Ολυμπιακούς του 2004 και αποκτήσει αξία το κάθε αυθαίρετο. Τώρα τρέχουμε.

Πάντως, δεν ανησυχώ. Θα χυθεί άπλετο φως. Μισό λεπτό μόνο να βάλω τα γυαλιά ηλίου, γιατί στραβώθηκα.

8 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα που εξ αιτίας αυτών των ανθρώπων δυσφημήθηκε ένα τόσο όμορφο μέρος όπως είναι το Άγ. Όρος.

Για να κάνεις τέτοια πράγματα, πραγματικά δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο.

Ανώνυμος είπε...

Καλα λες αυτες τις κακίες γιατί δνε έγινες διαχειριστής...

Λοιπόν πέρα απο την πλάκα, σήμερα επιβεβαιωσα το φτυσιμο στο οποίο μας έχουν όλοι. Σε αυτό το σκηνικό του παραλόγου, ο Εφραίμ, μας είπε κοιτώντας μας στα μάτια... τς ρε μάγκες...μην σας πω τι θα μου κάνετε...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι λένε πως ο Εφραίμ ήταν εντελώς νόμιμος. Ακόμα και αν συμφωνήσουμε με αυτό ήταν ηθικά σωστός;

Την ώρα που πολλοί σεισμόπληκτοι και πυρόπληκτοι ζουν ακόμα στα λυόμενα, όταν χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από τα ναρκωτικά και οι άστεγοι ζητιανεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, αυτός ασχολείται με την ανέγερση ξενοδοχείων και την αγοροπωλησία τεράστιων εκτάσεων...

Άνθρωπος του Θεού!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!
Κύριοι ήρθαν κύριοι έφυγαν..
δεν πτοήθηκαν καθόλου και το θράσος ξεχειλίζον! Τα κατάφεραν όμως..

Ανώνυμος είπε...

καλά η τελευταία πρόταση στο κείμενο όλα τα λεφτά χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ποιον έχουν να φοβηθούν, βρε, οι τράγοι? εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι για ακόμα μια φορά η εκκλησία εμπλέκεται σε σκάνδαλα... και μη χειρότερα. όποια πέτρα και να σηκώσεις, έναν τράγο θα βρεις από κάτω!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που τελευταία στη Βουλή είναι μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε, δεν το έχω πολυκαταλάβει. Τι τους φέρνουν καλέ μέσα (βλ. Βγενό και Εφραίμ); Αφού ρεζίλι τους κάνουν και δείχνουν πασιφανώς ποιος έχει την εξουσία σε αυτό τον τόπο. Και αυτοί οι Βουλευτές, μέσα στην αυταπάτη τους ότι κυβερνάν, δεν ήταν ευχαριστημένοι; Έλεος...αλλά άμα ο άνθρωπος είναι γιούφτος, τι περιμένεις;;;

Ανώνυμος είπε...

όντως η τελευταία πρόταση όλα τα λεφτά! όπως και το τραγούδι που παίζει εξαιρετικό!!το λάτρεψα!

το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο.εγώ το πιστεύω! λοοοολ