Bοήθειά μας

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Ήρθε η ώρα για τον επίλογο στην υπόθεση του Βατοπαιδίου. Καταρχήν να ξεκινήσουμε από το αυτονόητο: τη βασική αλήθεια δεν θα την μάθουμε ποτέ και ο λόγος είναι απλός: Αυτός που έδωσε την εντολή να γίνει ανταλλαγή της Βιστωνίδας (που δεν την ήξερε ούτε η μάνα της) με ακριβά οικόπεδα (που τα ήξερε η μάνα τους) δεν πρόκειται να βγει να μας το πει.

Εκτός και αν κάποιος τον έγραψε σε κανά DVD. Που και πάλι χλωμό το κόβω, γιατί αν το πήγαν το υλικό στο MEGA μόνο ο Καμπουράκης θα το είδε που δεν πιάνεται, γιατί είναι Καμπουράκης. Και αν κρίνω από το γεγονός ότι κανένας δεν έχει πέσει από τον 6ο όροφο στο Κολωνάκι και η Όλγα Τρέμη δεν έχει ορκιστεί 400 φορές ότι δεν είδε το DVD, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αρα, τη βασική αλήθεια δεν θα την μάθουμε και ο καθένας μπορεί να λέει και από ένα όνομα: Καραμανλής, Παπάγος, Πλαστήρας, Αθανάσιος Διάκος, Ομέρ Βρυώνης, Ζωζώ Σαπουτζάκη, Μπέμπα Μπλανς, Τζένη Βάνου. Διαλέγετε και παίρνετε.

Τι μάθαμε από την Εξεταστική:

  • Η γραφειοκρατία είναι αστικός μύθος (urban legend). Μόλις εγκαταλείψεις την πόλη και ανοιχτείς στην επαρχία (σόρρυ, περιφέρεια το λέμε), τέτοια θέματα πάνε περίπατο. Σου κάνουν δικαστήριο-αποχαρακτηρισμό-αντικειμενική αξία-πολεοδομία-συμβόλαιο σε 1 ώρα. Αν είσαι παπάς, η 1 ώρα πέφτει σε 30 λεπτά. Και στο πακέτο προσφορά μία γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με όλα τα χαρτόσημα πληρωμένα και δώρο χρυσή κορνίζα με αυτόγραφο από επώνυμη συμβολαιογράφο. Αβάδιστα.
  • Ο υπουργός είναι ανεύθυνος. Δεν πρέπει να ξέρει τι σκαρώνει ο υφιστάμενός του, ούτε να τον ρωτά για λόγους savoir vivre. Απλά κάθεται στην καρέκλα, δίνει συνεντεύξεις, βγαίνει σε παράθυρα και πάει σε εγκαίνια. Όπως δηλαδή η Φρειδερίκη πριν από 50 χρόνια ή ο Νομάρχης στην παρούσα ιστορική περίοδο.
  • Ο υφυπουργός είναι πιο τυχερός. Κάνει ό,τι γουστάρει και δεν φέρει καμία ευθύνη, γιατί προϊστάμενος είναι ο υπουργός. Ο οποίος είναι ανεύθυνος. Αρα ο υφυπουργός είναι double ανεύθυνος. Στην περίπτωση που ο υπουργός έχει πάει για εγκαίνια (όπως η Φρειδερικη) ή μιλά σε παράθυρο (όπως ο Νομάρχης), η ευθύνη αυτόματα μεταβιβάζεται σε Εταιρεία ή Οργανισμό του Δημοσίου. Κατά προτίμηση σε εταιρεία με περίεργο τίτλο, ώστε να διαχέεται ακόμα περισσότερο η ανευθυνοευθύνη.
  • Οι υπόλοιποι που πήγαν στην Εξεταστική απλά έκαναν ένα πέρασμα, τύπου live your myth για να το λένε στα εγγόνια τους: «Παιδί μου, εμένα που με βλέπεις είχα πάει στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών, στο βαζελογήπεδο πριν γκρεμιστεί και στη Βουλή σε μια Εξεταστική». Και το εγγόνι θαμπωμένο να ρωτά: «παππού, η Παπακώστα ήταν αλήθεια τόσο αντιπαθητική;»
  • Κάτι δημοσιογράφοι που επίσης πέρασαν, απλά θα έχουν έξτρα υλικό για το βιβλίο που θα εκδώσουν και θα μοιράσουν σε συναδέλφους τους στη διάρκεια εκδήλωσης με δωρεάν μπουφέ. Αλλωστε,η προσφορά τους στην αποκάλυψη της αλήθειας ήταν αδύνατη λόγω «δημοσιογραφικού απορρήτου». Είναι γνωστό ότι οι δημοσιογράφοι έχουν δημοσιογραφικό απόρρητο, οι γιατροί ιατρικό, οι δικηγόροι νομικό, οι πυροσβέστες πυροσβεστικό και οι υδραυλικοί υδραυλικό.
  • Μάθαμε επίσης ότι κάτι παπάδες-μοναχοί-πατέρες-ηγούμενοι-πνευματικοί έκαναν αναλήψεις με τσάντες από την Τράπεζα της Ελλάδος. Λογικό το βρίσκω. Αλλωστε, η ανάληψη τιμάται και από το ημερολόγιο κάποια μέρα, επομένως έχουν το know-how.
  • Η Επιτροπή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Κύπρο λέγεται ΜΟΚΑΣ. Υποθέτω ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα λέγεται ΤΙΡΑΜΙΣΟΥΣ και ο Συνήγορος του Πολίτη ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑΣ.

Aυτά λοιπόν. Να είμαστε καλά να τους θυμόμαστε και στα 40 θα σερβίρουμε και κονιάκ πρώτης διαλογής. Εγώ θα είμαι εκεί.

13 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Εύστοχες οι παρατηρήσεις σου apos!

Τη καλημέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

"ναι παιδι μου, η Παπακωστα ηταν τοσο κι ακομα παραπανω αντιπαθητικη"
Κατα τ' αλλα πολυ θλιβερα ολα αυτα κι ας τα δινεις με τον καλυτερο χιουμοριστικο τροπο.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που μας μένει είναι να ντυθούμε όλοι Ζορό και να πάμε να καταλάβουμε τη Βουλή! όΛΕ!

Υ.Γ. Το Άγιον όρος να μετονομαστεί ΚΑΦΕ Ο ΛΕ πάραυτα!

Ανώνυμος είπε...

κι εγώ που νόμιζα ότι θα τυφλωθούμε από το πολύ φως που είχες πει και πήρα καινούργια γυαλιά! για να χαλαρώσεις έλα να παίξεις

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τιτανομεγιστοτεράστιος apos!
Τα είπες όλα!
(τσέκαρε στο καθιερωμένο ποστ με ειδησούλες που θα ανέβει την Κυριακή, να δεις που αλλού μπορούν να γίνουν και πιο όμορφα).

Ανώνυμος είπε...

Η βασική αλήθεια είναι στα posts του apos. Καλά, γέλασα πολύ με το post.
Και όχι δεν είναι τραγελαφική η υπόθεση Βατοπεδίου. Είναι απλά γελοία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντέχω άλλο!!
Σταμάτα!!!
ΧΟΥΧΟΑΧΑΧΑΧΑΟΥΧΟΥ!!!
Δεν αξίζω τον Apo!!!
Δεν αξίζω τον Apo!!
APISTEYTOS!!!
ΤΡΟΜΕΡΗ ΦΟΡΜΑ!!!
ΟΥΦ ιδρωσα!
Κλαπ κλαπκλαπκλαπκλαπκλαπ!!!
(Παρατεταμένο χειροκρότημα)

Καλό ΣΚ apos
και με τέτοια έμπνευση πάντα!
:))

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε τρελοαργεντίνε με τα ωραία σου!
Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Α. Πού τη θυμήθηκες τη Φρειδερίκη?
Β. Η Παπακώστα θα είναι μονίμως αντιπαθητική. Και θα λέει κοτσάνες. Συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με την Παπακώστα το έχω κι εγώ απορία (και απ' ό,τι βλέπω δεν είμαι ο μόνος)

Νομίζω ότι αυτή η εξεταστική κατέρριψε μέσα σε λίγες μέρες οποιαδήποτε ελπίδα πως θα γίνει ποτέ οτιδήποτε σε αυτήν την χώρα.

Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο λυπάμαι και συγγνώμη αν ακούγεται κάπως μελό.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ γελάω με σένα σήμερα. Έχεις κέφια; Ή εγώ έχω;
(Διάβασα κατά λάθος πως οι παπάδες κάνουν αναλήψεις με "τσΟντες"! Μάλλον εγώ τα έχω τα κέφια!)

Ανώνυμος είπε...

@ όλα τα παιδάκια:
νομίζω ότι το θέμα μας έκανε τελικά να έχουμε ακόμα μεγαλύτερα κέφια.
Προσωπικά, ίσως έχω κάψει και μερικά κύτταρα, γιατί χύθηκε άπλετο φως και δεν πρόλαβα να φορέσω έγκαιρα τα γυαλιά ηλίου...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, γύρισες από NY και έχει κέφια. Χαχαχαχαχα!!! Έλιωσα!!!

Λοιπόν, ένα θα σου πω...όλα είναι προβοκάτσια του παρακράτους του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η αλήθεια είναι ότι θα χυθεί άπλετο φως (απλά τώρα είναι αι Χριστούγεννα και με τόση κατανάλωση πρέπει να κάνουμε οικονομία). Ααααααα και μην ξεχαστώ...και το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκαλο. Καλά πόσο μακριά είναι αυτό το κόκαλο ή τελοσπάντων πόσο μικρό είναι αυτό το μαχαίρι;;;;;;;;;;

Με εκτίμηση...νέος Υπουργός Τύπου!!!! Χαχαχαχαχαχα!!!!