To Ραδιομέγαρο

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Tο μεσημέρι το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ απέκτησε ενδιαφέρον. Εκεί που περίμενες να δεις την κλασσική γαλάζια φάτσα να σου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις δραστηριότητες και το έργο της κυβέρνησης, μπήκαν στη μέση κάτι νεαροί. Έγινε ένα σούσουρο, εντελώς LIVE, άνοιξαν και ένα πανό και κάπου εκεί σταμάτησε το δελτίο.

Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε στη συνέχεια. Σε παλαιότερες εποχές θα έβγαινε η Νάκυ Αγάθου (μην μου αρχίσετε ποια είναι η Νάκυ Αγάθου) και θα μας έλεγε κάτι. Σε ακόμα παλαιότερες θα έπεφτε το κάδρο με τις φωτογραφίες της ΑΜ Βασιλέως Κωνσταντίνου και της ΑΜ Βασιλίσσης Αννης-Μαρίας.

Σήμερα, άντε να έπαιξε κανά τρέιλερ με την Μπίλιω ή να βγήκε κανά πεντάλεπτο ο Γιώργος Κατσαρός (με το σαξόφωνό του).

Σε κάθε περίπτωση, η γνωστή γαλάζια φάτσα επανήλθε δριμύτερη. Απτόητη άρχισε να μας «ενημερώνει»: Φουλ κυβερνητικό έργο, φουλ τι όμορφα και ωραία όλα, φουλ οι δραστηριότητες των υπουργών-μελισσούλες που εργάζονται νυχθημερόν για το καλό μας.

Και μετά εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ραδιομεγάρου σε εθνικό δίκτυο. Με ύφος οργίλο, εξιστόρησε, κατήγγειλε, κατηγόρησε, μπλα-μπλα-μπλα. Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε λίγο αργότερα, όταν ο (λέμε τώρα) κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε τα γεγονότα.

Όλα καλά, πλην όμως έχω μια απορία: ο Πρόεδρος του ραδιομεγάρου, από ποιον αγόρασε τηλεοπτικό χρόνο για να κάνει διάγγελμα; Τσιφλίκι του είναι; Από την τσέπη του πληρώνει;

Να του θυμίσω ότι είναι ένας δημόσιος υπάλληλος-golden boy, τον οποίο ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε; Να του θυμίσω επίσης ότι κανείς δεν μας ρώτησε αν θέλουμε να τον πληρώνουμε;

Ποιον ακριβώς ρώτησε για να υπερασπιστεί τη «δημόσια τηλεόραση»; Και από ποιον την υπερασπίστηκε; Μήπως έστω και για λόγους δεοντολογίας (ή και περιέργειας, βρε αδερφέ) θα έπρεπε να μας πει τι ακριβώς ήθελαν οι άνθρωποι αυτοί;

Θα μου πείτε, και πότε μας ρώτησε. Τότε που σκόρπαγε τα χρήματά μας για να προβάλουμε το Everything της Αννας Βίσση στην υφήλιο; Ή όταν με χαρά μας ανακοίνωνε ότι πληρώσαμε μερικά εκατομμύρια ευρώ για τα νέα σήματα των καναλιών;

Ο δε (λέμε τώρα) κυβερνητικός εκπρόσωπος μάς είπε ότι εδώ «κάποιοι κάνουν απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας».

Αναρωτιέμαι ειλικρινά: ακούνε τι λένε ή έχει χαλάσει ο πομπός των Γερανίων; Ποια Δημοκρατία, χρυσέ μου, υπερασπίζεται η «δημόσια τηλεόραση»; Τα γαλάζια δελτία με τους γαλάζιους δημοσιογράφους; (που παλαιότερα ήταν πράσινοι, δεν θέλω να είμαι άδικος).

Το λέτε αυτό ενημέρωση; Τα μονοψήφια νούμερα θεαματικότητας δεν σας έχουν πει κάτι; Ούτε όλη αυτή η στρατιά αποτυχημένων που βρίσκουν καταφύγιο στην ΕΡΤ, όταν τους πετάξουν από τα άλλα κανάλια; Μας ρώτησε ποτέ κανένας αν θέλουμε να τους πληρώνουμε;

Εντάξει, είμαστε ηλίθιοι που δεν έχουμε ακόμα βρει έναν τρόπο να απαλλαγούμε από το χαράτσι της ΕΡΤ, αλλά να μας κοροϊδεύετε μέσα στα μούτρα μας; Για μας το κάνατε; Για μας όλη αυτή η φασαρία και το άγχος μην καταλυθεί η Δημοκρατία;

Αγαπητέ Πρόεδρε του ραδιομεγάρου, αυτό που έγινε σήμερα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Κάποιοι (ούτε καν με ενδιαφέρει τι είναι) το έκαναν για λογαριασμό όλων μας. Και χωρίς (μπλε) κουκούλα. Για αυτό σου κακοφάνηκε.



ΥΓ1 Για την ιστορία, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα κρατικά κανάλια βρήκαν τον τρόπο να είναι ψηλά σε θεαματικότητα ακόμα και μετά την είσοδο της ιδιωτικής TV. Θα μπορούσε και εδώ να γίνει. Χαλαρά. Αλλωστε, τι παραπάνω σου λένε οι Τρέμες, οι Καμπουράκηδες και οι Ευαγγελάτοι; Τίποτα.

ΥΓ2 Δείτε εδώ το κείμενο των ανθρώπων που έκαναν τη διαμαρτυρία (ή εισβολή ή κατάληψη, πείτε το όπως θέλετε).

19 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

έτσι ακριβώς, έτσι...
άκουσα ότι παραιτήθηκε ο πρόεδρας, ισχύει?
Να αγιάσει το μυαλό και το χέρι των παιδιών...
Όλα να τους τα φέρει καλά η ζωή...
είναι ίσως η σημαντικότερη αντιστασιακή πράξη εδώ και χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδα τίποτα! Πλάκα θα είχε!
Μου ρχεται απλά μουντή η κρατική...

Ανώνυμος είπε...

για οποιον το έχασε:

http://www.youtube.com/watch?v=PK9lpMk7fiY&eurl=http://foralexandros.blogspot.com/&feature=player_embedded

αν το "κατεβάσουν" ζητήστε το και με mail, το "κατέβασα" στο pc

Ανώνυμος είπε...

Νεύρα ε?

Δεν θα ρωτήσει ποιά είναι η κυρία γιατί θα μου βάλεις πάλι κανένα λινκ και θα με αποστομώσεις :)

όσο για την τηλεθέαση έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά αυτοί δεν θέλουν, και να φανταστείς ότι είμαι από αυτούς που εβλέπα ειδήσεις στην κρατική τηλεόραση μέχρι πριν λίγο καιρό (και λόγω της ώρας), αλλά τώρα τελευταία το έχουν παρακάνει στην "αντικειμενικότητα"

Ανώνυμος είπε...

προσπαθώ να καταλάβω αν το έγραψες πριν το πει-δείξει ο λαζόπουλος. αν υποθέσω ότι η ώρα δημοσίευσης του ποστ είναι και η σωστή τότε συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο! είσαι από του λίγους που βλέπει νετ πριν μας ενημερώσει ο εθνικός μας σταρ!εύγε παιδί μου! τα λεφτά που πληρώνεις στην ερτ τα δουλεύεις ως τηλεθεατής!

Ανώνυμος είπε...

matrix, μην παίζεις (άλλο) με τα νεύρα μου που δεν ξέρεις τη Νάκυ Αγάθου! Πότε γεννήθηκες; Το 1990? (καλά μην απαντάς)
tovenito, πολλές ώρες πριν τον Λαζόπουλο. Πολλές. Αλλωστε, στο ίντερνετ υπήρχε από το μεσημέρι το κείμενο των ανθρώπων που έκαναν τη διαμαρτυρία. Θα το προσθέσω στο post.
Γειά σου Αχαλίνωτε, εμείς μείναμε να κάνουμε αντίσταση!
Ηφαιστίωνα, αν είναι μόνο μουντή, πάλι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Όλο τα καλύτερα χάνω!
Έχεις δίκαιο σ' αυτά που λες! Αν και πιστεύω ότι πέρα από τους αποτυχημένους, έχουν περάσει και κάποιοι που το άξιζαν από την κρατική τηλεόραση. Ποιοι; Νομίζω ότι ένας απ' αυτούς είναι η Χούκλη! Άδικο έχω;
Καλό βράδυ Apo μου!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω να πώ κάτι...my thoughts exactly που λένε και στα ξένα. Άσε που μόλις είδα τον Παναγόπουλο να κάνει τις φοβερές του δηλώσεις οριόμενος κι όλας, ευχόμουν να μην ήταν οι "εισβολείς" παιδιά αλλα απο τους άλλους με τις κουκούλες και τους λοστούς μπάς και το κάνανε λαμπόγυαλο εκει μέσα και ησυχάσουμε. Ένα έχω να πώ εγώ που το καταλαβαίνω κάθε μέρα που περνάει απο εκείνο το μοιραίο Σάββατο: κλείστε την τηλεόραση. Το τί ακούμε είναι πέραν κάθε φαντασίας.

Ανώνυμος είπε...

καλά, απίστευτο το σούσουρο!! να τι χάνω για να μην βλέπω ΝΕΤ... Τι φταίω, το καημένο, που όταν βλέπω ειδήσεις προτιμώ να Τρέμω?

Ανώνυμος είπε...

Δόνια Σοφία, αναφέρομαι σε αυτούς που είναι αποτυχημένοι εξ αρχής και απλά βρίσκουν καταφύγιο στην ΕΡΤ. Προφανέστατα υπάρχουν κορυφές εκεί μέσα. Αλλωστε, αυτό γράφω στο τέλος: χαλαρά θα μπορούσαν τα κρατικά κανάλια να είναι τα καλύτερα.
naf, έχεις δίκιο. Απλά εγώ είμαι αναγκασμένος να την έχω ανοιχτή. Όπως ξέρεις.
uncle, εσύ ή είσαι συγγενής με την εν λόγω ή παίρνεις ποσοστά. Τέτοια επιμονή, δεν την εξηγώ αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΤ... 12.000 εργαζόμενοι= Ζημιογόνος επιχείρηση.
ΜEGA... 450 εργαζόμενοι= κερδοφόρως επιχείρηση.

Χαράτσι? μα καλά για ποιό χαράτσι μιλάς, δεν σε καταλαβαίνω!!!

ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά που μπήκαν και ύψωσαν ανάστημα στη σαπίλα και όχι μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Γαμώτο για να μην βλέπω τηλεόραση!! Τα χάνω τα καλύτερα... Damn it!!

Tο θέμα της κρατικής (και ουχί δημόσιας τηλεόρασης) είναι αρκετά μεγάλο. Εγώ δεν είπα να μην είναι φιλικά προσκείμενοι προς την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και αυτή το παρακάνουν!! Ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα της εμπορικότητας. Αυτό που στην Ελλάδα, ό,τι είναι εμπορικό είναι και στο πυρ το εξώτερον, δεν μπορώ να καταλάβω!!

Ανώνυμος είπε...

Kαι δεν μου λέτε κοσμογυρισμένε φίλε μου;
Εκεί στα ξένα που κάνανε κερδοφόρες τις κρατικές τηλεοράσεις, μήπως βρήκανε και τρόπο να μην τις πληρώνουν;
Γιατί άμα είναι έτσι να αρχίσω να πακετάρω (ξέρετε για που...)

Ανώνυμος είπε...

ορίστε το είχες γράψει και εσύ το νέο και δεν το είχα δει.

Καλά αυτό με το εμετικό "κατάλυση της δημοκρατίας" δεν ντράπηκαν που το είπαν? Πάλι καλά που τα παιδιά πήγαν χωρίς κουκούλες και τους ξεβράκωσαν όλους.

Ανώνυμος είπε...

Όταν βλέπω στο λογαριασμό της ΔΕΗ "για την ΕΡΤ πληρώνετε" μου γυρίζει το μάτι. Μόνο και μόνο για αυτό, μπράβο στα παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

@spy στις περισσότερες χώρες οι τηλεθεατές πληρώνουν την κρατική τηλεόραση. Αλλά εφάπαξ. Και η κρατική κόβει το λαιμό της να έχει καλό πρόγραμμα και πολλές διαφημίσεις (και το απαραίτητο προσωπικό που χρειάζεται για να λειτουργήσει... αν αυτό το τελευταίο λέει κάτι)

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη... αν δεν έχεις τηλεόραση στο σπίτι σου...γιατί πρέπει να πληρώνεις;
Άσχετο; Όχι κι άσχετο!

Μπράβο στα παιδιά!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι άσχετο Μανιταράκι μου. Σε άλλες χώρες, αν δεν έχεις τηλεόραση, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ!
Επίσης, σε άλλες (τριτοκοσμικές) χώρες, αν βλέπεις μόνο δορυφορικά, πάλι δεν πληρώνεις...

Ανώνυμος είπε...

Ο "πρόεδρος" απλώς φοβήθηκε για την χρυσοπληρωμένη θεσούλα του και βγήκε βασιλικότερος του βασιλέως στο - ο θεός να το κάνει - διάγγελμα του. Και φυσικά η πάντα ποιοτική ΕΡΤ δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα σκάσει χοντρά στις αδερφές Μαγγίρα, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με σοβαρά και επί της ουσίας θέματα, ξαφνικά γινόμαστε Βορειοδυτική Κίνα