Φύγαμε για Λίμνη

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Έχοντας κατεβάσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ολόκληρο το άλμπουμ της Natalia Clavier (σόρρυ αγαπημένα μου παιδιά, αλλά για πολλές μέρες μόνο τη Natalia θα ακούτε… αν πάντοτε θέλατε να διαγράψετε αυτό το blog, τώρα έχετε την ευκαιρία) δεν μπορώ να γράψω αυτά που ήθελα για να κλείσω το θέμα Δικαιοσύνη. Είμαι σε μια ψυχολογία, που έλεγε και ο Μπιθικώτσης…

Τέσπα, αυτή την εβδομάδα είναι και οι ψηφοφορίες για τις Εξεταστικό-Προανακριτικές Επιτροπές της υπόθεσης Βατοπαιδίου. Θα το γράψω όπως ακριβώς μου έρχεται: και ποιος χέστηκε;

Σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με την ύφεση, εμάς εδώ μας έλαχε να ασχολούμαστε με τις μπίζνες που έκαναν οι «πολιτικοί» με δύο «ηγούμενους».

Λοιπόν, εγώ εδώ στο «Κράτος των Αθηνών», μια περιέργεια την έχω να πάω να δω τη λίμνη Βιστωνίδα. Όταν ήμουν μικρός θυμάμαι στη γειτονιά μου τις ταμπέλες «Μπάνια στη Λούτσα κάθε Κυριακή». Με πολύχρωμα γράμματα που για κάποιο περίεργο και χαριτωμένο λόγο τραβούσαν σαν μαγνήτη κάτι χοντρές γριές: Μαζεύονταν γύρω στις 6 το πρωί (όπως μάθαινα) για να πάνε να κολυμπήσουν.

Αν στο μέλλον δω στη γειτονιά ταμπέλα «Μπάνια μετά προσκυνήματος στη Λίμνη Βιστωνίδα», θα σηκωθώ μαζί με τις γριες και θα πάω. Έστω και στις 6.

Τι έλεγα; Α, ναι. Ειλικρινά δύο σκασίλες είχα στη ζωή μου τελευταία: τι στάση θα κρατήσουν οι ΤατουλοΠολύδωροΜανώληδες στην Προανακριτική και αν θα βρεθεί ένας κούριερ να πάει τον φάκελο της δικογραφίας στη Βουλή (όπως ζητά η καλή και ηθική Αριστερά, σε αντίθεση με το κακό και πρόστυχο ΠΑΣΟΚ που τους καταδίκασε με σαθρά στοιχεία) ώστε να ξέρουν να μην στείλουν και λάθος άνθρωπο στη φυλακή.

Το έχουν σίγουρο αυτοί όλοι ότι κάποιοι θα πάνε φυλακή…

Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι πιστεύουν ότι είμαστε τόσο ανόητοι. Δεν ξέρουμε όλοι εμείς ότι ποτέ κανείς δεν πήγε φυλακή με Επιτροπές. Δεν έχουμε καταλάβει πόσο σούπερ ατομάκια είναι που φροντίζουν με κάθε λεπτομέρεια να προσδιορίσουν ακόμα και πότε διαγράφονται τα ποινικά αδικήματα: σου λέει, τα παλιά ποινικά αδικήματα τα έφαγε η μαρμάγκα και τα νέα ποινικά αδικήματα η μαρμάγκα θα τα φάει τον Ιούνιο. Δηλαδή έχει αρχίσει ήδη να τα ροκανίζει.

Τι είναι ο Ιούνιος; Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα με τον Κακλαμάνη, Απόκριες στου Φιλοπάπου με τον Κακλαμάνη, Πάσχα στη Μητρόπολη με τον Κακλαμάνη και έφτασε ο Ιούνιος. Βρε μανίτσες μου, δεν φέρνετε και τη Μις Μαρπλ; Μήπως να κάνετε και μία ΕΔΕ; Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω ποιος άνθρωπος σκέφτηκε την ΕΔΕ. Έγινε ποτέ ΕΔΕ για αυτόν που την επινόησε;

Μήπως, λέω μήπως, σκέφτηκε ποτέ κανείς από όλους αυτούς που πασχίζουν να μας κυβερνήσουν να αλλάξει τη διαδικασία περί ευθύνης πολιτικών προσώπων;

Σε όλο τον κόσμο (δηλαδή οι κουτόφραγκοι) στέλνουν πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές στα δικαστήρια, όπως κάθε άλλο θνητό. Στέκονται στο εδώλιο απέναντι σε δικαστές χωρίς βάτες από γούνα, ώστε να αποδείξουν ότι δεν είναι απατεώνες. Και αν δεν τα καταφέρουν πάνε μέσα. Την ίδια ξεφτίλα που θα υποστώ εγώ και εσύ για να αποδείξουμε ότι πρέπει να έχουμε λευκό ποινικό μητρώο θα υποστούν και εκείνοι. Τέλος. Και μην μου πείτε τώρα για το 1989, πλιζ. Φάνηκε και στην πορεία ότι ούτε καν τα στοιχεία της παραπομπής δεν ήταν αρκετά.

Μήπως εκεί μέσα στις τόσες μπαρούφες περί «δίκαιης κοινωνίας» και «αριστερής πολιτικής» ακούσατε κάτι περί αυτού; Όχι ε; Καλά το υποψιάστηκα.

ΥΓ Στη φωτό η Εξεταστική (δεξιά), η Προανακριτική (αριστερά) και η ΕΔΕ (κέντρο) πάνε για μπάνιο στη Λίμνη. Το υβριδικό όχημα είναι προσφορά της Βουλής των Ελλήνων (βουλευτών).

22 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχαχαχα....
σοφή κουβέντα: αν δεν θες να γίνει κάτι, φτιάξε μια επιτροπή.
Τριμελή, από 4-5 άτομα που είχε πει και ο αμίμητος Βαμβακούλας.

Μια είναι η λύση, αγαπητέ: Γιαούρτι. Και όχι σακούλας, πήλινο, μαζί με τον κεσέ.

Ανώνυμος είπε...

xexe ωραία τα είπες! Προσωπικά δεν έχω καταλάβε καν τι κάνουν αυτές οι επιτροπές..
Η φωτό τέλεια με το σχολιασμο λολ!

Ανώνυμος είπε...

Πολλή μιζέρια όλο αυτό με το Βατοπέδι. Δεν λέω να μην διερευνηθεί, δεν λέω να μην γίνουν επιτροπές (εξεταστικές, προανακριτικές, τριμελείς, διμελείς, οτιδήποτε). Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι να εξαντλούμε όλη μας την ενεργητικότητα σε αυτό το θέμα και να προσπερνάμε την διεθνή κρίση, τα γεωπολιτικά παιχνίδια που γίνονται στην καμπούρα μας, ακόμα και τα ομφαλοσκοπικά εθνικά μας θέματα, είναι %$&@! Μα πώς αλλιώς να το πω;;;;

Ανώνυμος είπε...

Να πω ότι έχεις δίκιο; Σάμπως αυτό που θέλουν αυτοί δεν θα γίνει στο τέλος. Έχουμε μάθει στην χώρα όλα να ξεχνιούνται με την πρώτη πλημμύρα!
Εγώ λέω να πας να δεις την λίμνη ή μήπως να πάμε όλοι μαζί;
Χα χα θα είχε πλάκα..

Ανώνυμος είπε...

Να σας πω! Κάτω τα χέρια σας από τη λίμνη Βιστωνίδα. Είναι δικιά μου!!!

Λοιπόν, είναι τρομερό με τι πράγματα ασχολούμαστε εδώ στο Ελλάντα. Όταν η συζήτηση είναι μεταξύ Προανακριτικής ή Εξεταστικής ή Προμαλακιστική, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά πράγματα!! Σωστά τα λες. Χάνουμε το νόημα σε αυτή τη χώρα. Μάλλον, για να κυριολεκτώ...αρέσκονται στο να χάνουν φαινομενικά το νόημα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάνε για μπάνιο, ε? Αντιηλιακό να βάλουν και να μείνουν στα ρηχά...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ που τα λέμε, η καλύτερη λύση είναι να πας στη Βιστωνίδα και να μην χρειαστεί ούτε μισό λεπτό να θυμηθείς κάτι απ' όλα αυτά. Εγώ πάλι λέω ν' ακούσω τις μουσικές σου...

Ανώνυμος είπε...

Το πιο εξοργιστικό σε αυτές τις υποθέσεις είναι ακριβώς αυτό που υπερτονίζεις στο κείμενο. Οι συνήθως πάμπλουτοι κομπιναδόροι της πολιτικής βρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο ενώ εγώ κι εσύ ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε στην ψειρού για ένα χρέος των 500 ευρώ. Βέβαια συχνά πυκνά εμείς οι ίδιοι βγάζουμε τα ματάκια μας όταν πάμε και τους ψηφίζουμε. Προσωπικά όμως το δηλώνω ευθαρσώς. Όχι πια

Ανώνυμος είπε...

κΑΛημέρααα!
Θα 'ρθώ να ενισχύσω τα σοφά λόγια του αντιδρασέξ (και του Βαμβακούλα μαζί) και θα γίνω κι εγώ τέντυ μπόης με πήλινο κεσέ!
Τους βαρέθηκα όλους ειλικρινά..

Ανώνυμος είπε...

Η επανάσταση άρχισε:

http://2.bp.blogspot.com/_f-3mDyreLdU/SP6oTQKENdI/AAAAAAAAF04/kEDjYaXStTA/s1600-h/totalw8gxsa.jpg

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...
μόνο που δεν ήταν πήλινο...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει λύση: να ναυλώσουμε 5-6 πούλμαν, να φορτώσουμε μέσα τους 300 και τους παρατρεχάμενούς τους και να τους πάμε για μπάνιο στην ωραία θάλασσα μπροστά στα διυλιστήρια. Και μετά να τους πάμε κατά Κέντρο μεριά για ωραία ομαδικά γιαουρτώματα.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα ακουσα πως απο την μεταπολίτευση και ύστερα έχουν γίνει 29 ΕΔΕ, ΧΩΡΙΣ καμια να είχε αποτέλεσμα ή κυρώσεις. Οπότε αγαπητέ Apos ξέρουμε και το αποτέλεσμα πριν καν οριστεί!
Πάντως μια επίσκεψη στη λίμνη πιστέυω πως πρέπει να γίνει, έτσι για να έχουμε αναμνήσεις μιας και σε λίγα χρόνια θα είναι Grand Resort SPA κλπ.κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ασχολούνται με τη ύφεση γιατί ακόμα δεν έχει φτάσει στην Ελλάδα, σε λίγο να δεις θα ασχοληθούν και με αυτό. Τώρα έχουν τα κανάλια το Ρουσόπουλο που τους είχε μπει στο μάτι...καλά δεν θα γίνει και τίποτα τρομερό, αλλά ο καθένας έχει βρει την ευκαιρία (και όχι άδικα) να βγάλει τα απωθημένα του!

Καλά ο σχολιασμός της φωτογραφίας.όλα τα λεφτά (ή τέλος πάντων όσα άφησε η Μονή-μία είναι η Μονή)!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΕ για την νατάλια που σου έχει πάρει τα μυαλά

Ανώνυμος είπε...

San poromenos mousikofilos de tha epikentrwthw sto politiko meros tou post (sixenomai tin politiki) alla stin Natalia Clavier. Tin exw akousei se kommatia tou Federico Aubele, den eixa idea oti evgale cd, paw trexontas na to kanw download!!! Thanx;-)
Cheers

Ανώνυμος είπε...

Αντί για σχόλιο το σύνθημα που φώναζαν οι απεργοί λιμενεργάτες:Ευφραίμ αλάνι πάρε το λιμάνι.

Ανώνυμος είπε...

"Έγινε ποτέ ΕΔΕ για αυτόν που την επινόησε;"
H ερώτηση της δεκαετίας!

Πάντως μη ξεχνάτε κι άλλες κωμικοτραγικές περιπτώσεις όπως του γραφικού Kαβαλιέρε, που έγινε πρωθυπουργός για να φτιάξει νόμο ώστε να μην περάσει από δίκη ως επιχειρηματίας.

(άσχετο: ο VK έχει Xρυσόβουλο για τη λίμνη ή έτσι τα λέει;)

Ανώνυμος είπε...

@spy, ο VK έχει χρυσόβουλο από έναν Βησιγότθο βασιλιά που τώρα δεν μου έρχεται το όνομά του. Ασφαλώς ο ίδιος μπορεί να μας το αποκαλύψει...
@tantoguanto: εννοούσαν και τον Ολυμπιακό;
@tovenito: η αλήθεια είναι ότι από το καλοκαίρι που την άκουσα μαζί με τον σύζυγο Federico (τον οποίο λατρεύω μέχρι παρεξηγήσεως) μου πήρε τα μυαλά. Οικογενειακώς μου την έκαναν τη ζημιά τα πατριωτάκια.
@ndn, μόνο ενημέρωσε πότε έρχεται η ύφεσις κατά τη γειτονιά μας, να το μάθει η Τρέμη, ο Ευαγγελάτος και ο Αιμίλιος, μην πάνε και αδιάβαστοι.
@thamnos: μέτρησες 29 ε; Μπράβο τους. Βisto Gran Resort & Spa. Δεν το λες κακό.
pasta+Αχαλίνωτε+Μανιταράκι, για γιαούρτωμα είμαι μέσα. Εξάσκηση, στον «αναπληρωματικό» της φωτό, χαχα!
ethan, εγώ δεν τα βγάζω πλέον τα ματάκια μου. Μαζί σου!
Luna μου, εδώ είναι οι μουσικές. Συγγνώμη για το overdose Natalia, αλλά αδυναμίες είναι αυτές.
Mara μου, κάτι είχαμε πει κάποτε για μια εκδρομή... λες να το κάνουμε Bisto Gran Resort & Spa?
Aκριβώς όπως το είπες, Φώτη μου. Πες μου, δεν σου λείπει το Hellas?
Ηφαιστίωνα, δεν πειράζει που δεν κατάλαβες. Και εγώ που κατάλαβα, τι κατάλαβα;
Uncle, την επόμενη φορά που θα πάω, θα ενημερώσω. visa βγάλε.

Ανώνυμος είπε...

@Apos και Spy: Νομίζω ότι δεν με έχετε πάρει όσο σοβαρά θα έπρεπε!!! Εσείς θα χάσετε!!! Χαχαχαχαχα (aka σατανικό γέλιο κακού του Hollywood)...!!!!

Εγώ τα λέω στο Blog μου για τα χρυσόβουλα, αλλά νομίζετε ότι κάνω πλάκα. Όταν θα σας πάω στη Βιστωνίδα και θα σας ξεναγώ στα αμπελοχωραφά μου, θα δείτε εσείς!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί οχι θα γίνει και πολυμετοχικός!

Ανώνυμος είπε...

Akousa xtes to album tis Natalia, apla yperoxo! Tha to ektheiasw sto epomeno post mou:-) Eytixws katevike grigora sxetika. Eixa kairo n'akousw ena album kai na m'aresoun ola ta kommatia, efaga kollima me to "Simple" mexri stigmis:-)
Kalo apogevma

Ανώνυμος είπε...

Πολυμετοχικός ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη, Ernesto?
bugάκο, χαίρομαι που με τις σαφέστατα πιο περιορισμένες μουσικές γνώσεις, υπήρξα μια φορά χρήσιμος.