Πρόθυμοι μαϊντανοί

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008
Από αυτό το blog έχω πει και παλαιότερα ότι δεν ασχολούμαι με τράγους. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι παπάδες στις απομακρυσμένες περιοχές, όπου χωρίς καμία βοήθεια «την παλεύουν». Και καλά κάνουν. Αυτοί αξίζουν το σεβασμό μου, ενίοτε και την αγάπη μου. Και έχω γνωρίσει πολλούς.

Οι υπόλοιποι δεν έχουν θέση εδώ, γιατί προσβάλλουν την αισθητική μου. Επιπλέον, δεν μου αρέσουν τα μούτρα τους, τα λούσα τους, οι κουρσάρες τους, τα iPhone τους, η υποκρισία και η μισαλλοδοξία που βγαίνει κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους.

Εξηγηθήκαμε και συνεχίζουμε.

Μονή Βατοπαιδίου ή Βατοπεδίου (να με συμπαθάτε, αλλά δεν είδα το συμβόλαιο με το χρυσόβουλο του Παλαιολόγου για να ξέρω πώς γράφεται). Αυτή την ιστορία την έχω λατρέψει, γιατί τα έχει όλα: αυτοκράτορες, σουλτάνους, αγάδες, πασάδες, τράγους, μπόλικη κατάνυξη και λόγια κενά περιεχομένου, οικόπεδα, ανταλλαγές, φιλέτα και φυσικά Έλληνες πολιτικούς. Οι τελευταίοι σε ρόλο πρόθυμου μαϊντανού.

Διάβασα στην Καθημερινή ότι ο μάνατζερ της Μονής Βατό, σενιόρ Εφραίμ ή κάτι τέτοιο, έχει κάνει το μαγαζί μπίζνα από τη δεκαετία του 1990. Με ισχυρούς φίλους και τα γνωστά. Έψαξα και βρήκα τη φωτό του.... Μεγάλη μούρη. Το βλέμμα του μου θύμισε εκείνον τον άλλο τον ρασοφόρο που μάζευε κάτι λεφτουδάκια για τα γεράματα και τώρα την παλεύει πίσω από τα σίδερα του Κορυδαλλού.

Βέβαια, ο σενιόρ Εφραίμ καλά κάνει. Γιατί να τα βάζουμε μαζί του; Σου λέει, μου το έδωσε ο αυτοκράτορας τέτοιος, έχω και κάτι κόκκινες βούλες, μην σας πω και το δαχτυλίδι του βασιλιά Isildur από τη Μέση Γη του Τolkien. Ξέρετε, ο βασιλιάς των Ανθρώπων που κατάφερε να κόψει το παλιόχερο του Σάαρον και να του πάρει το δαχτυλίδι (μετά το φόρεσε, μαγεύτηκε και έγινε της τρελής).

Λοιπόν, τη δουλειά του κάνει. Και φαίνεται ότι την κάνει πάρα πολύ καλά. Ξέρει τι δίνει και κυρίως τι παίρνει. Ας είναι καλά οι πρόθυμοι μαϊντανοί, που κάνουν μπίζνα μαζί του. You know, τα γνωστά πράσινα και μπλε ανθρωπάκια που χαρίζουν οικόπεδα έναντι σανού και μετά τρέχουν για μια φωτογραφία με παπάδες, ώστε να την δει ο χαχόλος ψηφοφόρος και να μαγευτεί.

Απορώ πώς ο σενιόρ Εφραίμ δεν σκέφτηκε να τους πουλήσει το καλύβι του Μπαρμπά Θωμά σε ανταλλαγή με το Athens Hilton. Χαλαρά το έπαιρνε, τέτοιοι μαϊντανοί που είναι.

Ελπίζω μόνο ο σενιόρ να τα βγάλει πέρα με το Κτηματολόγιο. Γιατί η θεία μου η Αμερσούδα που πήγε με το Χρυσόβουλο του Παλαιολόγου, της ζήτησαν το γνήσιο της υπογραφής του Παλαιολόγου ή έστω ενός Κομνηνού, ενός Λέοντα Σοφού.

Τους πήγε το αυτόγραφο της Μιμής ως Θεοδώρας συζύγου αυτοκράτορος Ιουστινιανού, αλλά δεν έγινε δεκτό. Και έμπλεξε.

* Στη φωτό η χείρα του τρισμέγιστου Κρίστοφερ Λι στο ρόλο του Σάρουμαν.

24 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Kάποιος είπε χτες για τον συμβολαιογράφο που πήγε η μονή για να φτιάξει τα συμβόλαια, είχε πολύ πλάκα, πήγε λέει και του έδειξε ο ρασοφόρος μια περιοχή με το χέρι και του είπε, ως εκεί που βλέπει το μάτι σου είναι δικό μας! λολ!

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι το σύνολο των ακινήτων Αθηνών τε και Θεσ/νικης, χρήζουν της ευλογίας την Ιεράς Μονής (μια είναι η Μονή). Απορώ πως δεν έγινε κιολας η τελετή ανταλλαγής τίτλων ιδιοκτησίας...

Τι κάμνει η άθεος κυβέρνησις;

Ανώνυμος είπε...

εγώ γιατί είμαι σίγουρος πως αν τους ζητηθεί το γνήσιο της υπογραφής του Παλαιολόγου, αυτοί θα το προσκομίσουν; Και μετά όλοι μαζί θα αναφωνήσουμε "Θαύμα, Θαύμα"

Ανώνυμος είπε...

μη φέρνεις την κατατροφή! η θεία σου ας κάνει μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου για το γνήσιο της υπογραφής! το κράτος προνοεί!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν αργεντίνε, εγώ λέω να αρχίζουμε να ψαχνόμαστε από εδώ και πέρα. Είσαι σίγουρος ότι δεν κάθεσαι πάνω σε κανά Χρυσόβουλο του Ιουστινιανού και του Παλαιολόγου, και έρθει στα καλά καθούμενα το Βατοπέδι να το διεκδικήσει;

Δεν είναι να ψάχνουμε για καινούργια σπίτια τώρα. Εγώ πάντως θα ψάξω στο σεντούκι του παππού μπας και βρω κανά Χρυσόβουλο. Όλο και κάποιο θα έχει παραπέσει...!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην τα βρούν σκούρα στο κτηματολόγιο. Θ ατα δεχτουν τα χρυσόβουλα και α πουν και ενα τραγουδι. Μην σου πω οτι θα τους κεράσουν και ενα ωραιοτατο φιλετο ξεροψημενο για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Ανώνυμος είπε...

Κτηματολόγιο οι μοναχοί? Και να πρέπει να κάτσουν οι ευλογημένοι με το πόπολο στην ουρά? Βλασφημείς, τέκνο μου.
Το Athens Hilton δεν τους ανήκει, για αυτό δεν το δώσανε. Αν ζητηθεί όμως επίμονα, μπορούν πάντα να το αγοράσουν και να το δώσουν μετά (έτσι δεν έγινε με τον ΟΤΕ και το Γερμανό?)

Ανώνυμος είπε...

α, το ξέχασα: Δεν έγινε δεκτή η υπογραφή της Ντενίση? Απαράδεκτο.

Ανώνυμος είπε...

Πω πω τι γκρινιάρης που είσαι καλέ μου Apos;;;
Πρώτα απο όλα η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα πάει για φούντο. Η Εκλησία άκουσε την εντολή "επιχειρείτε γιατί χανόμαστε" και πάντα πρωτοπόρα ....έδρασε.

Και βρε Apos moy, fτωχοί άνθρωποι, χειμώνα καλοκαίρι με ένα ράσο την βγάζουν... έχουνε πήξει στην ελιά και στην φασολάδα οι έρημοι.
Να μην φάνε έναν αστακό, ένα στρείδι, ένα κυδώνι...κάτι να τους τονώσει λίγο....
Απο ότι φαίνεται σε αυτήν την χώρα μονο οι κληρικοί και οι μοναχοί επιχειρουν και .....

Ανώνυμος είπε...

H "lingua franca" με κάλυψε πλήρως και επιτυχώς. Μαζί με τα ρέστα μου.
Όχι βάλε στοίχημα για το αντίθετο αν βαστάς...

Ανώνυμος είπε...

Χα χα Τέλειος ο παραλληλισμός σου ανάμεσα στον Άρχοντα και στον Εφραίμ. Επιστημονικής φαντασίας και τα δυο σενάρια αν λάβουμε υπόψη την εκδοχή του Linguafranca :)

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καταλάβει καθόλου τι γίνεται μ' αυτή τη μονή και πως έχουν μπλεχτεί ο Μπασιάκος με τη γυναίκα του Βουλγαράκη και τους Παλαιολόγους. Μόλις πάω να ακούσω το παραμικρό αλλάζω κανάλι/σταθμό/δωμάτιο.

Κατά βάθος, δεν μπορώ να καταλάβω ποιος χέστηκε για τις Μονές Real Estate όταν το Ασφαλιστικό πχ ψηφίζεται στο θερινό τμήμα της Βουλής.

Μάλλον, τώρα που το είδα γραμμένο το κατάλαβα.


(Της Μιμής;;;;)

Ανώνυμος είπε...

Γράφε-γράφε τέτοια εσύ και αν δεις τη μονή να διεκδικεί το σπίτι σου να μην αρχίσεις να απορείς! Αυτοί οι παπάδες γι όλα είναι ικανοί. Εξάλλου το δήλωσαν "μας την έδωσε ο Παλαιόλογος, είναι ο τόπος μας". Από εκεί εξάλλου βγήκε και η γνωστή λαική ρήση... "έλα μονή στον τόπο σου"!

Την καλησπέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις προσέξει ότι οι μόνοι που την έχουν βγάλει καθαρή και έχουν επιβιώσει μετά την επέλαση οποιουδήποτε κατακτητή είναι όσοι ανήκουν στο παπαδαριό; Άσε, καλύτερα να μην τους πιάνεις στο στόμα σου. Το λερώνεις...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ έξυπνος ο παραλληλισμός και πολύ καλή λύση για μένα που δεν κάθομαι να ακούσω ειδήσεις. έτσι μου τις μπουκώνεις χωρίς να το καταλάβω και αποκτώ και άποψη.
Πραγματικά όμως προτιμώ να μιλήσω για την Τριλογία παρά για το vatopedion. εε πειράζει? Κανονικά θα ήμουν πιο σοβαρή αλλά με τα θέματα που μου πρότεινες έχω περάσει σε ένα ιλαρό κλίμα.

Ανώνυμος είπε...

Μακριά οι τράγοι... Έχουν κέρατα και είναι επικίνδυνοι!!

Ανώνυμος είπε...

Πω πω τι ωραίο θεματάκι κι έχω τόσα να γράψω, αλλά δεν προλαβαίνω! θα κοιτάξω να επιστρέψω με την πρώτη ευκαιρία όμως.
Υ. Σ. Πέρασα για μια "καλημέρα", να σας πω ότι σας διαβάζω πάντα (μην κοιτάτε που δεν είχα χρόνο για σχόλια) και να σας ενημερώσω πως σας συζητάμε με τον oblivion στο τελευταίο μου post. Χρειάζεται ν' αναρωτηθείτε ποιος λέει για σας, τα καλύτερα λόγια;;; Μάλιστα, σταμάτησα τα σχόλια, ακριβώς εκεί που σας συζητάμε, ώστε αν θελήσετε να λάβετε γνώση, να μην διαβάζετε χίλια κατεβατά. Μια Κυρία, δεν ξεχνάει ποτέ έναν Κύριο που την υπερασπίστηκε. Ελπίζω να το γνωρίζετε. Τα σέβη μου!

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Α.Ε. η μεγαλύτερη μπίζνα στο Ελλάντα... Κι άσε τους κακομοίρηδες να λένε.

Ανώνυμος είπε...

Αν γυριστεί αυτό το σενάριο σε ταινία..τον φάγαμε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών!!!

Ανώνυμος είπε...

Aπ τη στιγμή που στις σχέσεις ανθρώπου και θεού πριν πολλά πολλά χρόνια μπήκε το ρουσφέτι το λάδωμα και ο παράς,όλοι οι παπάδες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια και παράλληλα θα κάνουν επι δεκαετίες έρανο για την ανακαίνηση του Ιερού Ναού Τούτου.
Και η καημενη Θειαμ Αμερσούδα που λες και συ ίσως και να ξεπουλιέται για να πάει στον μεσολαβητή για τον θεό ακόμα και χρυσό σταυρό....

Ανώνυμος είπε...

Είχα πάει στην Μονή και σε όλη την αριστερή πλευρά. Ο πατήρ Ευφραίμ με φιλοξένισε και μου φέρθηκε πολύ καλά. Όταν άκουσα την είδηση σοκαρίστηκα. Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση είναι σοβαρή όλα θα κριθούν απο το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης μεταξύ του Φρόντο Μπαγκινς και των δυνάμεων του κακού που ξέρουν τις δυνατότητες που έχει ενα iphone.

Να σαι καλά apos.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι είσαι ελαφρώς άδικος με τον Εφραίμ. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι οι πολιτικοί που πιθανώς εμπλέκονται, έκαναν ό,τι έκαναν από την καλή τους την καρδιά και μόνο.

Α, δεν σου 'πα, όταν είχα πάει Άγ. Όρος πριν χρόνια, τον είχα γνωρίσει! Έχουμε βγάλει και φωτό μαζί!!

Ανώνυμος είπε...

@George, ίσως είμαι και χοντρά άδικος με τον Εφραίμ, αλλά όπως διάβασες, το μόνο που δεν είπα είναι ότι οι πολιτικοί είναι άμοιροι ευθυνών.
@l'aesthete, όλοι όσοι έχουν πάει εκεί μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Ακόμα και όσοι το αντιμετώπιζαν με δυσπιστία. Προφανώς το Αγ.Ορος είναι πολύ περισσότερα από τις μπίζνες ενός μοναχού με τους πολιτικούς.
@δημητρα, αυτό το «δώστε για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού», πάντα στο λαιμό μου κάθεται.
@turigr, εγώ το έχω προσέξει μια χαρά!
@ndn, δεν ήξερα ότι από εκεί βγαίνει η λαϊκή ρήση! Και ζεις και στην Αγγλία!