Έχουμε και λέμε

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008
Τον  τελευταίο καιρό διαβάζω σε διάφορους λατρεμένους bloggers κείμενα όπου προσπαθούν να βρουν το νόημα του blogging. Κάποιοι επίσης αυτολογοκρίνονται, άλλοι απολογούνται, άλλοι βρίζουν άλλους bloggers, προφανώς γιατί δεν μπορούν να κάνουν πραγματικότητα τις φαντασιώσεις τους... 
Έχω μπει στον κόπο να γράψω τη γνώμη μου σε ορισμένους. Καλύτερα όμως να τα συγκεντρώσω σε ένα post για future reference, που λένε και στα Τρίκαλα Κορινθίας (για την προφορά, ρωτήστε τον tovenito). Θέλετε να το πούμε μανιφέστο; Ας το πούμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πλήρες μανιφέστο, το έχει κάνει ο spy. Περιεκτικός, to the point και καλλιτέχνης. Για αυτό και το έβαλε στο blog του. Μια χαρά δηλαδή (εδώ έμειναν οι τρομάρες). Εξίσου άψογο και το μανιφέστο του DrSeeng. Αλλά άμα είσαι Γιατρός, τι να λέμε τώρα εμείς...
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
1. Γράφω ό,τι παρατηρώ και ορισμένα από όσα ζω. Μοιράζομαι πράγματα με ουσιαστικό τρόπο και όχι με χαζο-εφαρμογές τύπου facebook. Ακούω από εσάς και μαθαίνω. Κάτι θα μου πείτε, κάπως αλλιώς θα το δείτε και η συζήτηση θα πάει λίγο παρακάτω.
2. Προβάλλω με υπερηφάνεια και συγκίνηση την Αργεντινή. Γιατί είναι (εδώ αρχίζουν οι υπερβολές) ό,τι πιο όμορφο έφτιαξε πάνω στον πλανήτη η μηχανή CERN (σας προειδοποίησα).
3. Σχόλια δεν μετράω. Αντίθετα, όταν μαζεύονται πολλά, παθαίνω ό,τι και στο δρόμο ή στην πλατφόρμα του μετρό, όταν βλέπω μεγάλο πλήθος να έρχεται στο μέρος μου: πανικός. Για αυτό και τα απαντητικά σχόλια -αν πρέπει να υπάρξουν- είναι λίγα και μαζεμένα. 
4. Μην πιστέψει κάποιος ότι αδιαφορώ, όταν δεν απαντώ. Αν δεν έχω να προσθέσω κάτι, γιατί να το κάνω; Αντίστοιχα, αν κάποιος έχει γράψει το ΑΠΟΛΥΤΟ post, γιατί να γράψω μια μπαρούφα; Words fail me, που λένε και στα Τ.Κ. (Τρίκαλα Κορινθίας...Δεν με παρακολουθείτε...)
5. Προφανέστατα υπάρχουν αγαπημένοι bloggers. Ξέρουν ποιοι είναι. Το βλέπουν. Αλλά αυτό δεν συνιστά «κλίκα» ή «στρατόπεδο». Έτσι συμβαίνει παντού. Και στην ουρά του Κτηματολογίου να είσαι, 80 γέρους θα αντιπαθήσεις, πέντε θα συμπαθήσεις και σε έναν ΙΣΩΣ κουβαλήσεις και τη σακούλα με τα ψώνια της λαϊκής μέχρι την σκάλα του.
6. Υπάρχουν bloggers που θα ήθελα να γνωρίσω. Σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο, γιατί ζουν μακριά. Δεν «καίγομαι» όμως. Στην τελική, μπορεί εκείνοι να μην θέλουν. Και αυτό που έχουμε εδώ, μου αρκεί.
7. Από το σπίτι μου πήρα πολλά, κυρίως όμως ένα: ΤΡΟΠΟΥΣ. Για αυτό και εδώ δεν βρίζω κανέναν. Παγίως, αντιμετωπίζω τους ανθρώπους που δεν έχουν να μου πουν τίποτα με αδιαφορία. Πιστεύω βαθύτατα ότι το μεγαλύτερο κακό, που μπορείς να κάνεις σε έναν άνθρωπο είναι να αδιαφορήσεις για την ύπαρξή του.
8. Αντιμετωπίζω, όμως, με απαξίωση αρκετά από τα λεγόμενα δημόσια πρόσωπα. Ιδού ο λόγος: αρνούνται να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και πιστεύουν ότι εγώ είμαι ηλίθιος, δεδομένος, λιγότερος. 
9. Μηνύσεις δεκτές, αρκεί ο δικαστικός κλητήρας που θα την προσκομίσει να μην είναι μίζερος, με γκρίζο ζακετάκι, μοκασίνι, μαλλί πάσο και γυαλιά πατομπούκαλα. Απλά υπάρχει ένα πρόβλημα: περιουσιακά στοιχεία ΜΗΔΕΝ. Ζερό μαντάμ, που λέει και η Ανίτα στα Παρατράγουδα. Το μόνο που μπορώ να προσφέρω σε επίδοξους μηνυτές είναι να τους γεμίσω μπουκαλάκια με δηλητήριο. Στάζω άφθονο. 
10. Τέλος, για όποιον άντεξε μέχρι εδώ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ: Το blog θα κλείσει τον κύκλο του στις 25 Μαΐου 2010: Η λατρεμένη μου πατρίδα κλείνει 200 χρόνια ζωής και σκοπεύω να κάνω ένα post από εκεί, συμμετέχοντας στους εορτασμούς (στη φωτό ο «πατέρας» μας, José de San Martín)
11. Ποιος θα έρθει μαζί να το γιορτάσουμε; 

38 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα η Αργεντινή μου πέφτει κομματάκι μακριά, αλλά θα σε διαβάζω από εδώ. Εντάξει;

Ανώνυμος είπε...

Ωραία γραφή, επιχειρήματα που μου ταιριάζουν, και μιας και είμαι στην φάση που διαλέγω τους...5 απ' τους 80 παππούδες για ανάγνωση και τέρψη, νάναι καλά ο spy και τα 86 κιλά που κατάντησαν 85, την καλησπεροκαληνύχτα μου.

Ανώνυμος είπε...

Kαλησπέρα σου! :)
Ωραίο ποστ και περιεκτικό! Να συνεχίσεις να γράφεις όπως το κάνεις τόσο καιρό! 2010 ε? Ως τότε βλέπουμε!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός

(ολιγόλογος αλλά περιεκτικός)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε όλα όσα λες. Όσο για το 2010, βλέπουμε μέχρι τότε, που λέει και ο Ηφαιστίωνας. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω Αργεντίνε!!!

Ανώνυμος είπε...

Σημείωμα αυτοκτονίας ενός blog ενάμιση χρόνο πιο πριν...
(αυτό λέγεται positive thinking που λένε και στα Τρίκαλα Κορινθίας)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Και επαυξάνω (όχι τώρα, άλλη φορά).
Για το ταξίδι, count me in. Το 2010 θα έχω περάσει στην εορταστική περίοδο του εαυτού μου.
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

25 Μαΐου! Τι καιρό θα κάνει στην Αργεντινή; Ετοιμάζω βαλίτσες...δε με νοιάζει που αν μ' έβλεπες στο κτηματολόγιο θα με αντιπαθούσες και δεν θα μου κουβάλαγες τη σακουλίτσα μου ούτε μέχρι το ασανσέρ, ούτε με νοιάζει αν θέλεις να με γνωρίσεις..βλέπεις εγώ δεν φημίζομαι για τους τρόπους μου..ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (παρέα με διαλεχτό Απορουρικάτο) ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΝΩ!!!
Got it? (αυτό το λένε στα άλλα Τρίκαλα, τα παραπάνω)

Ανώνυμος είπε...

Πυροτεχνήματα να πάρεις μαζί σου. Αλλά μέχρι το 2010 βλέπουμε :)

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Apos!

Apo μου, σ' όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!
Κάθε απόφαση σεβαστή, αλλά φαντάζομαι όταν θα κλείσει ο κύκλος αυτού του μπλόγκ, θα ανοίξει κάποιος άλλος έτσι? ;-)

Και για να'χουμε καλό ΄ρωτημα,
από μπύρες πως πάει η Αργεντινή?
:)

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω το σημερινό ποστ σου. Απολαμβάνω τον τρόπο γραφής σου τόσο για την ωριμότητα στον τρόπο σκέψης όσο και για τα εμπεριστατωμένα επιχειρήματα που παραθέτεις πάντα χωρίς υστερία και θεατρινισμούς που δυστυχώς περισσεύουν ακόμα και μεταξύ των μπλόγκερς. Όσον αφορά το χρονικό περιθώριο που έθεσες, πρώτα ο θεός και μέχρι τότε, έχουμε καιρό :-)

Ανώνυμος είπε...

Choca las cinco hermano! Η Αργεντινή υπήρξε όνειρο ετών, εύχομαι κι ελπίζω κάποια στιγμή να το πραγματοποιήσω. Μέχρι τότε, ας είναι καλά ο αγαπημένος μου Borges.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι βλόγερς ΔΕΝ είναι η Σωτηρία (Όχι η μακαρίτισσα η Μπέλλου, η άλλη η κανονική) της ανθρωπότητας;

Δεν είναι αυτοί που θα χτίσουν τον Brave new world (Όχι αυτόν που περιγράφει ο Aldous Huxley, σκέτη ξενέρα, τον άλλον, τον σε πιο τζιτζι);

Πω πω, τώρα θέλω 12 φραπόγαλα χαΛΛΛαρά για συνέλθω... :-D

Λοιπόν che apos, στο αποχαιρετιστήριο ποστ επ' ευκαιρία των γενεθλίων της χώρας του ασημιού, να αναβάσεις Ιερό +Βίδεο+ στο YouTube, όπου θα τραγουδάς τον όντως μακράς διαρκείας εθνικό ύμνο της Αργεντινής.
(Α καπέλα λίγο δύσκολο, έχει κοντά 2 λεπτά ινστρουμένταλ στην αρχή, οπότε θέλει συνοδεία μουσικού οργάνου).

Καλημέρα!

Har det bra så länge!

Ανώνυμος είπε...

Har det bra så länge!= Να 'σαι καλά προς το παρών, (ή μέχρι νεοτέρας ή μέχρι την επόμενη συνάντηση, πολύ ελεύθερη μετάφραση)

Ανώνυμος είπε...

Μην τους κλείνεις το μάτι για τις μηνύσεις, αυτοί είναι αδίστακτοι :)

Μέχρι και δόση στο μισθό σου μπορεί να βάλουν αν δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία, σαν δάνειο ένα πράγμα.

Ωραίο blogo μανιφέστο.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

Πολύ ωραίο το ποστ σου. Με τον δεκάλογο θα συμφωνήσω στο παρα κάτι. Αν δηλαδή σε βρίσει κάποιος, εμένα ακόμα δεν μου έχει τύχει, αλλά έχει τυχει σε πολλούς bloggers, δεν μπορείς να αδιαφορήσεις. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ. Είμαι ήρεμος και θεωρώ οτι έχω τρόπους, αλλά δεν θα κάτσω να διαβάζω υβριστικά σχόλια αδιαφορώντας. Αν έχω χρόνο και διάθεση θα απαντήσω ή αν είναι κάτι χοντρό....βλέπουμε.

Στα υπόλοιπα μέσα κι εγώ. Και φυσικά και στο ταξίδι! Καλά, να πω όχι σε ταξίδι ακόμα δεν έγινε!

Ανώνυμος είπε...

Prolavenw mexri to 2010 na mathw aptaista ispanika?:-)
Symfwnw se osa les, to blogging einai gia na moirazomaste tis skepseis mas, tis idees mas, to xavale mas, me allous anthrwpous, ki oxi na ftiaxnoume stratopeda i na yparxoun antipalotites ki antagwnismos, poios exei poio polla comments kai loipes malakies. Syn oti einai pio dimiourgiko apo to Facebook giati o allos mpainei pio ousiastika mesa ston "kosmo" sou.
Egw pantws otan grafeis gia Argentini ta diavazw me poly endiaferon, allo an den apantw. Protimw na min kanw comment se kati pou den gnwrizw ki apla to mathenw, para na grapsw kati apla gia na grapsw. Ki esy etsi eisai ap'oti diavazw, kai xairomai:-)
Kalo apogevma fellow blogger

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι το μωρό μεγαλώνει κι ότι έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα, γι' αυτό όλοι αναρωτιόμαστε πού στο καλό πάει.

Μου αρέσει το blogging. Τη βρίσκω όταν ασχολούμαι. Και πολύ στεναχωριέμαι που τον τελευταίο καιρό δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ όπως παλιότερα, αλλά θα το λύσω με τον καιρό. Συμφωνώ και για το FB: Δεν έχω καταλάβει τι παίζεται ακριβώς στις πολύχρωμες σελίδες του, αλλά δεν συγκρίνεται με το ιστολογείν και μόνο για το γεγονός ότι στο FB όλα είναι πολύχρωμα και γελαστά, σαν εκδρομή γυμνασιοπαίδων, ενώ τα blog φιλοξενούν γενναιόδωρα τις σκοτεινές μας πλευρές.

Έχει ημερομηνία κλεισίματος το μπλογκ σου; Φαντάζομαι μετά θα προχωρήσεις σε νέα κόλπα...

Ανώνυμος είπε...

Μαλί πάσο; Δεν το κατάλαβα, είμαι πολύ ξανθιά για blogger;
Λοιπόν θα πας Παταγονία; Θα ήθελα αποκλειστικές φωτογραφίες από αυτές που μοναδικά βγάζεις! Δεν ξέρω αν θα είμαστε φίλοι, γνωστοί ως τότε. Ελπίζω ναι…

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έρθω με τον φίλο Toymaker να πάμε και στο μαυσωλείο της Εβίτας,

Ανώνυμος είπε...

Σόρυ που δεν γράφω κάτι για την ουσία του θέματός σου, όμως προσπαθώ να μην βάζω πολλούς κανόνες και μάλιστα "γραπτούς" σε κάτι που μου προκαλεί ευχαρίστηση. Χμ, να που τελικά έκανα την αναφορά μου.

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν, δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια ένα.
αν ζω, θα έρθω, δύο.
η προφορά σωστή, μαθαίνς τρία.
ίσως μία ενστασούλα για τα σχόλια. ορισμένες φορές το βρίσκω αγενές να απαντάει κάποιος επιλεκτικά. το θεωρώ πιο σωστό να απαντάει είτε σε όλους είτε σε κανέναν. με έμφαση στο πρώτο για αυτούς που αφιέρωσαν χρόνο να καθήσουν να μου γράψουν κάτι. εντάξει, εσύ δεν αδιαφορείς πάντως. με έχεις πείσει για αυτό τέσσερα

Ανώνυμος είπε...

25 Μαϊου 2010. Για να δω τι είχα προγραμματίσει, διότι θα το ΑΚΥΡΩΣΩ!
Μόνο αυτό. Για τα υπολοιπα ειμαστε καλά.
α και μ'άρεσε πολυ το post για τη βροχή. κάποια στιγμή θα σου πω τι νόμιζα ότι σημαίνει lluvia (από Manu Chao το είχα ακούσει).

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως το blogging είναι μια μορφή επικοινωνίας. Μπλογκάρουμε για να διευρύνουμε το πνεύμα μας , ν΄ανταλλάξουμε απόψεις , να "γνωρίσουμε" άλλους ανθρώπους και να μας "γνωρίσουν", να διασκεδάσουμε , να εκφραστούμε , να σκεφτούμε κ.α. Για τον καθένα μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα.
Προσωπικά , θεωρώ ότι έχω βγει "κερδισμένος" από το blogging. Γνώρισα (εξ αποστάσεως)ενδιαφέροντες ανθρώπους που διαφορετικά δε θα μπορούσα να γνωρίσω. (ουφ! έγραψα τα κλισε μου και ησύχασα!)

Αpos, είναι βλάχικα από τα original Τυρίκαλα!!! :) (απαντώ στη χθεσινή σου ερώτηση)

Ανώνυμος είπε...

Ψιλομέσα σε όσα λες για το βλογινγκ....(νιώθω πολύ χαζή τελευταία για να έχω άλλη άποψη..)

και φτάνουμε στο ζουμι....

Να έρθω στο ταξίδι???
(αν είναι θετική η απάντηση)
Πόσες μέρες θα κρατήσει???
Που θα μας πας???
Πόσα λεφτά θα κοστίσει???
Να αρχίσω τις οικονομίες από τώρα??
Να πάμε σε κανένα παρακμιακό μέρος που θα χορεύουν τάνγκο?
Να κάνω επανάληψη τα ισπανικα??

Πες λεπτομέριες... δεν κρατιέμαιιιιι

Ανώνυμος είπε...

Η βαλίτσα μου είναι πάντα έτοιμη για ένα ταξίδι! Πόσο μάλλον για Αργεντινή!!! Σαν πολλοί όμως να μαζευτήκαμε, μήπως να βάλουμε πουλμανάκι;
Καλό βράδυ Apo μου!

Ανώνυμος είπε...

Μέσα και εγώ στο τσάρτερ της χαράς.
Τα δικά μου περι blogging τα έγραψα στον Elika, που πιθανότατα διάβασε και εσύ.
Το τσάρτερ δεν θα είναι απαραίτητα με επιστροφή, ε?

Ανώνυμος είπε...

Τρομερό!! The countdown begins... εννοείται είμαι μέσα!! :-)

Ανώνυμος είπε...

Προς όλους: ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ! ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΤΕΛΙΚΆ.... ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ, ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΕΓΩ. ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΚΕΙ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΙΣΠΑΝΙΚΑ...
Πάμε παρακάτω:
@Σοφία: Γλυκό μου πλάσμα, να με διαβάζεις από όπου θέλεις.
@anepidoti: Καλώς όρισες. Τα είπαμε εμείς...
@Hφαιστίωνα+George+VK+Scrooge: βλέπουμε μέχρι τότε, αλλά ακούω και προτάσεις...
@elf: σημειώνω και θυμάμαι. Και αναμένω (ξέρεις τι...)
Μανιταράκι, κρυουλάκι θα κάνει τότε (θα είναι τέλη φθινοπώρου). Σημειώνω και σένα. Και αν σε δω στην ουρά θα σου μιλήσω. Αλλά τσάντα δεν κουβαλώ! Θα έχεις μέσα 30 κιλά ντουκόχρωμα...
pastaflora, όνειρο ετών; Για αυτό είναι η Αργεντινή. Τι περιμένεις;
polse, δεν θέλεις να σου τραγουδήσω OID MORTALES EL GRITO SAGRADO, πίστεψέ με. Γενικά δεν θέλεις να σου τραγουδήσω. Από τον Εθνικό Ύμνο, είναι πιο ωραίος ο ύμνος στη σημαία που λέγεται Aurora.
matrix, τέτοιος που είναι ο μισθός μου, ας τον πάρουν...
ndn, σε σημειώνω και σένα. έχουμε και ωραίες γυναίκες εκεί...
bugάκο, έχουμε και ωραίες μουσικές..
Φώτη, μετά τι λες να κάνω; Πες καμιά ιδέα.
Mara Lisha, πάσο είναι το μαλλί που έρχεται από τη μία μεριά ενός καραφλού κεφαλιού να καλύψει μέχρι το άλλο άκρο την καράφλα. Φορίεται πολύ στο Δημόσιο. Γιατί να μην σου μιλάω; Έκανα κάτι;
mahlerάκο, η Eva Perόn είναι θαμμένη σε οικογενειακό τάφο και όχι μαυσωλείο. Στο πιο σικ νεκροταφείο της πόλης, στη Recoleta. Θα σου έστελνα φωτό από το περυσινό προσκύνημα, αλλά είναι και η φάτσα μου στη μέση.
tovenito, έχεις ένα δίκιο για τα σχόλια. Ειλικρινά δεν μπορείς να ξέρεις τα κίνητρα του άλλου, αλλά έκανα μια προσπάθεια να τα εξηγήσω. Και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
wilma, στον καφέ που θα πάμε όταν πέσουμε πάνω ο ένας στον άλλο,θα μου πεις περί lluvia (γιούβια, εμείς λέμε shούβια).
Δάσκαλε, πόσα έχω να μάθω ακόμα!
akanonisti, ξεκίνα την αποταμίευση και μόλις φτάσεις τα 3 χιλιαρικάκια, σταματάς. Φτάνουν και περισσεύουν. Έχουμε και ωραίους άντρες εκεί.
Δόνια Σοφία, the more the merrier. Το έχεις και πρόσφατο, λόγω NYC...
sourgeal, σε σημειώνω και σένα...
Αχαλίνωτε, όλοι οι καλοί χωράμε.
spy, πάω να κάνω refresh. Ξέρεις εσύ...
Ουφ!

Ανώνυμος είπε...

Σας τα έλεγα ότι θα πελαγώσω με τα σχόλια και θα ξεχάσω κόσμο...
ethan, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν είναι πολύς καιρός μέχρι το 2010, περνάνε τα ρημάδια.
kikop, μπίρες: QUILMES. Κράτα αυτό το όνομα...

Ανώνυμος είπε...

έχω τελικά λανθασμένες πληροφορίες. ΌΠως και να έχει την υγειά μας να έχουμε και θα πάμε.

Ανώνυμος είπε...

Σε μια ...δεξιωση πρέπει να πηγαινεις ή πρώτος...ή τελευταίος...
Το πρώτος δεν το πραλαβαίνω ποτέ....οπότε...

...όταν διαβασα το post σου, αν κάτι ενεγράφη στον εγκεφαλο μου ήταν το 2010.
Μετά πήγα να διαβάσω τα σχόλια. Αλλά ξαφνικά ...ψιλοπανικός...μωρέ μήπως είπε 2008 και εγώ χάζευα (ως συνήθως), κλείνω τα σχόλια, ξανά στο post, ξαναψάχνω την ημερομηνία, οκ 2010, ...ναι ρε 2008 έχουμε τώρα , οκ, ...ναι αλλά κοίτα για πότε πέρασε ο Σεπτέμβρης....

Ανώνυμος είπε...

Γλυκιά μου Κατερίνα, εσύ όποτε και να έρθεις,είσαι καλοδεχούμενη.
mahlerako, μπες www.flickr.com/photos/apos (δεξιά έχει κατηγορία Argentina) και αν θυμάμαι καλά έχει μια φωτό από τη Recoleta. Εκεί που είναι ο τάφος της Eva.
Αλλιώς βάλε στο google: Recoleta + Familia Duarte σε φωτό και θα τον δεις. Δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον οπτικά, το όλο μέρος όμως εκεί είναι κάπως... spookie.

Ανώνυμος είπε...

Porteño ή από άλλη περιοχή????Πρώτη φορά "γνωρίζω" ελληνοαργεντινό! Μοναδική ένωση εθνών!

Ανώνυμος είπε...

hola demi,
nueva pompeya, Πήγες? vuelvo al sur, που λέει και το τραγούδι...
είδα και το video σου και μελαγχόλησα... ελπίζω να έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις και σε άλλα μέρη της χώρας. Ειδικά σε παταγόνια, είναι ένας άλλος κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Πάω να ναυλώσω πούλμαν να περάσω να σας πάρω!
Άααααλος για τη βάρκ...για Αργεντινήηηηηη!!!

Ανώνυμος είπε...

Apos δυστυχώς δεν πήγα πουθενά αλλού στη χώρα. Οι ημέρες ήταν τόσο λίγες και το Β.Α. ΤΟΣΟ μεγάλο!Πήρα μόνο μια μικρή γεύση της πόλης - έτσι για να ξέρω τι χάνω! Όπως και να 'χει, αυτή τη χώρα την έχω πάντα μέσα μου

Ανώνυμος είπε...

προλαβαίνω να δηλώσω συμμετοχή; Ισπανικά ξέρω, δεν χρειάζομαι βοήθεια...