Αdeste Fideles

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008
Τώρα το κατάλαβα το σατανικό -ομολογουμένως- σχέδιο του δημάρχου.
Όταν λέμε Χριστούγεννα στην πλατεία Συντάγματος, το εννοούμε.
Adeste fideles, που λέμε και στην Αργεντινή. Θα δείτε και Δέντρο, θα δείτε και καλικάντζαρους να το φυλάνε.
Los Duendes, που λέμε και οι ισπανόφωνοι. Κάπως αλλιώς τους θυμόμουν σε κάτι παιδικά βιβλία, αλλά φαίνεται ότι πέρασαν τα χρόνια. Χάθηκαν οι ουρές, τα περίεργα καπέλα και τα μυτερά αφτιά. Στη θέση τους φύτρωσαν κράνη, ασπίδες και δακρυγόνα.
Όμορφα...

31 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Το ματιάξαμε και κόντεψαν να το κάψουν πάλι!!! Ευτυχώς υπάρχουν αυτοί οι καλοί κύριοι, με τις στολές και τις ασπίδες που το προσέχουν...
Καλό βράδυ Apo μου!

Ανώνυμος είπε...

Έμειναν τα κράνη!!

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πως δεν σκέφτηκαν να βάλουν κράνη αντι για μπάλες.
Πάντως Apos πρέπει να το παραδεχτείς, αν εγώ είμαι φανατική με τα Χριστούγεννα, ο Νικήτας είναι χούλιγκαν! Θα στολίσει το δέντρο του που να καεί το πελεκούδι! ούτε εγώ δεν έδειξα τέτοιο σθένος με το στολισμό.
Με συγκινεί τόση αυταπάρνηση για τα Χριστούγεννα.

Ανώνυμος είπε...

δεν λετε feliz navidad?
άπος αρχεντίνο έχω άγνωστες λέξεις. το φιντέλες μου κάνει κάτι σε αδέρφια. το αντέστε , αν υποθέσω ότι βγαίνει από το αντάρε που στην αδελφή γλώσσα σημαίνει πάμε, κάτι σε πάμε αδέρφια; ντούεντες εκτός από καλικάντζαρους από ότι αντιλαμβάνομαι σημαίνει τίποτε άλλο; αγιούτο!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, δεν μπορώ να κάνω πλάκα με αυτό το πράγμα. Το κάψιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου δείχνει απίστευτο μηδενισμό -σπανίως στην ανθρώπινη ιστορία έχουν εμφανιστεί ανάλογα παραδείγματα. Από κει και πέρα...

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!

Ανώνυμος είπε...

@fvasileiou
θα συμφωνήσω σε αυτό που λές για το κάθε χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζουμε σπίτι μας, όπως αυτό που φτιάξαμε κι εμείς σπίτι μου σήμερα.

Για αυτό το "ψηλότερο", "μεγαλύτερο", "φαρδύτερο" (που ούτε πούτσα να ήταν στο gaydar δεν θα κάναμε έτσι), δέντρο σύμβολο εξουσίας, επιβολής και κατά την ταπεινή μου γνώμη κακογουστιάς και νεοπλουτισμού δεν έχω κανένα πρόβλημα να το ξαναδώ στάχτη.

Η Πλατεία Συντάγματος έχει υπέροχα αληθινά δέντρα, ας στολίσουν αυτά και κανείς δεν θα τα πειράξει.

Ανώνυμος είπε...

wilma, o Νικήτας είναι πλέον ο Ταλιμπάν των Χριστουγέννων. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έκανε αν καιγόταν για δεύτερη φορά.
tovenito, adeste fideles (ελάτε πιστοί) είναι λατινικό. Είναι ένας διάσημος ύμνος στον δυτικό κόσμο, γραμμένος πριν από πολλούς αιώνες. "Adeste, fideles. Laeti triumphantes. Venite, venite in Bethlehem"...
Φώτη και mahlerάκο, δεν διαφωνώ για τα Χριστούγεννα, δεν διαφωνώ με τη χαρά που δίνει στα παιδιά το Δέντρο. Όμως το θέαμα ανθρώπων που πλημμυρίζουν μια πλατεία δακρυγόνα (την ώρα εκείνη είχε και μικρά παιδιά) και μετά τρέχουν να σώσουν το Δέντρο, είναι θλιβερό. Απορώ ειλικρινά ποιος τους δίνει εντολές.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί δεν είναι καλικάντζαροι... χελωνονιντζάκια είναι!
Γιατί φέτος αντί για μπάλες δεν κρεμάμε στο δέντρο τους πολιτικούς; Και μετά λέει, να το αφήσουμε να παραδοθεί στις φλόγες...(τι όνειρο κι αυτό)

Ανώνυμος είπε...

οι καλικάντζαροι πάντα ήταν ενοχλητικά τερατάκια... Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, παρά τις θεωρίες περί εξέλιξης των ειδών!

Ανώνυμος είπε...

Η μετάλλαξη των καλικάντζαρων είναι αναπόφευκτη.
Εδώ τρώμε ξύλο από τις ζαρντινιέρες και οι μπάτσοι έγιναν χριστουγεννοδενδροφύλακες.

Το παίζω στοίχημα πως θα ξαναφουντώσει σύντομα...

Τα σέβη μου

Ανώνυμος είπε...

Poly kali i paromoiosi pou ekanes, polypetyximeni vasika:-) To dentro mas marane, les kai tha einai omorfoteri etsi i poli i tha niosoume kapoia giorti. Mou arese pio poly mavro:-) "Kokkino treno"...Dimitra Galani...ti les twra???:-)

Ανώνυμος είπε...

Jingle bells jingle bells jingle all the waaaay...

Στόλισε δέντρα, είπε κάλαντα με την μπάντα του δήμου, άναψε λαμπάκια, ο Νικη είναι εδώ, θα σώσει τα Χριστούγεννα ο κόσμος να χαλάσει!

Ανώνυμος είπε...

Μανιταράκι, πολύ αιμοβόρικα τα λες (που λέει και ο Αυλωνίτης σε μια ταινία που σίγουρα γνωρίζεις).
@Thamnos: όχι έλεος. Μην καεί! Δεν αντέχω άλλο Νικήτα να κλαίει...
Παιδί της Πλατείας, πίστεψέ με, θέλει πολύ πολύ δρόμο για να γίνουν εδώ αυτά που έγιναν στην Αργεντινή το 2001. Που σημειωτέον, ό,τι και να έγινε τότε, κτίρια και πανεπιστήμια δεν άγγιξε κανείς.
Bovary, ο Νίκη είναι ασυγκράτητος! Και ακόμα δεν ήρθαν τα Χριστούγεννα...

Ανώνυμος είπε...

bugάκο, Κόκκινο Τραίνο. Θεϊκό;

Ανώνυμος είπε...

Uncle, θα διαφωνήσω. Από μικρός διάβαζα πολλά για duendes (αυτούς ήξερα για καλικάντζαρους) και δεν έχω καμία αντιπάθεια. Αλλά μάλλον δεν έμαθα ποτέ πολλά για τους δικούς μας καλικάντζαρους...

Ανώνυμος είπε...

Μια καλή στιγμή να αναλογιστούμε τι είναι τα Χριστούγεννα....
Μην είν οι μπάλες; Μην ειν τα φώτα; Μην είν τα χιόνια; Μην είν τα δώρα;
Τίποτα!
Είναι μια θρησκευτική γιορτή για όσους πιστεύουν...
Οι λοιποί τι γιορτάζουν;
Οι περισσότεροι την παραμονή θα μαζευτούνε σε σπίτια και θα επιδοθούν σε κάθε είδους αντιχριστιανικές κραιπάλες, ενώ το πρωί των Χριστουγέννων θα κοιμούνται...
Τα δέντρα λοιπόν και οι μπάλες, ουσιαστικά έχουν καταντήσει κενά συμβολα....

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η καλύτερη στιγμή των διαδηλώσεων και των "Χριστουγέννων" ήταν το λαμπαδιασμένο "εορταστικό" δέντρο του Nikitas!!!!
Θεσπέσιο θέαμα!!!

Και άλλος πολύς κόσμος που ξέρω θα ήθελε να το είχε κάψει!!!
Αλλά ξεκινάει και από παλιά το "πάθος" αύτό!
Έπί Ντορούλας και senior nada (καλά το 'πά?)

Καλησπέρα Apos!!!
:-)

Ανώνυμος είπε...

Χοου χοου χοου, μέρυ κριστμας!

Το καινούριο δέντρο είναι τρέλλα!! Ακόμα πιο κακόγουστο από το πρώτο (που είπε και η νεαρή στο Λαζόπουλο)...

Ανώνυμος είπε...

Με τη σειρά μου θα πρότεινα κατί πιο σουρεάλ για τα φετεινά χριστούγεννα: εφόσον η κατάσταση είναι να καούν τα κάρβουνα, αντί για δέντρο να βάλουν ψησταριές με αρνιά και κοκορέτσια. Και γύρω γύρω τα ΜΑΤ να χορεύουν τσάμικο...

Ανώνυμος είπε...

flora μου, καταπληκτική ιδέα και είμαι βέβαιος ότι θα υλοποιηθεί το Πάσχα.
Ανορθόδοξε φίλε μου, δεν ξέρω τι λένε οι νέοι στον Λαζόπουλο (δεν βλέπω την εκπομπή), αλλά σε κακογουστιά ένα ήταν το Δέντρο: εκείνο του Αβραμόπουλου.
kikop, καλά το είπες. Αν και καλύτερα θα ήταν να το πεις LA NADA. Σκέτο και μεγαλόπρεπο. Σαν τον ίδιο...
Suncitizen, αυτό που περιγράφεις για τα χριστούγεννα, ισχύει ακόμα περισσότερο για το πάσχα. Που υποτίθεται ότι είναι και σπουδαιότερη γιορτή...

Ανώνυμος είπε...

Καλά το ότι το διαβάζω μετά από πόσες μέρες, με κάνει εξαιρετικά απαράδεκτο.

Μπα....δεν νομίζω ότι είναι όπως τα λες. Η απάντηση είναι απλή. Δεν νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία θα αντέξει για μια ακόμη φορά τον Κακλαμάνη να υστεριάζει που του κάψανε το δέντρο. Ο φόβος δεν λένε ότι φυλάει τα έρημα; Κάπως έτσι είναι.

Αλλά η διαπίστωση για το ματ-καλικάντζαρο είναι θεϊκή!!!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το στολίσανε με σκουπίδια... χι χι χι

Ανώνυμος είπε...

Πάντως την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος με καμία 200 (ο ΣΚΑΙ έλεγε πως είναι 1000, αλλά εγώ είδα το χάπενινγκ με τα μάτια μου) φίλους του και τον "αξιέπαινο" "καλλιτέχνη" Βαρότσο, μαζεύτηκαν κάτω από τον "δρομέα" (πιο ηλίθιο γλυπτό δεν έχω δει, υποτίθεται πως τα γλυπτά πρέπει να τα βλέπουμε από παντού όχι μόνο από το πλάι). Όλο το ιβέντ έγινε για να αρχίσει συμβολικά η ανανέωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Εκείνο που είχε πολύ πλάκα ήταν όταν στον ΣΚΑΙ βγήκε ο Βαρότσος. Τον ρώτησε ο δημοσιογράφος: "Πώς σας φαίνεται ο δρομέας" (εντελώς ηλίθια ερώτηση). Ο Βαρότσος απάντησε: "Είναι πραγματικά υπέροχος" ...... εδώ δεν έχω λόγια να εκφράσω το πόσο-ψώνιο-μπορεί-να-είσαι-ρε-φίλε...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πει απίστευτες εικόνες :-O

Ανώνυμος είπε...

VK, εσύ σε λίγες μέρες θα δεις τα αληθινά Χριστούγεννα...
cyberella, και καλά ο γλύπτης. Ο άλλος -ο δημοσιογράφος- δεν σκέφτηκε πριν ανοίξει το στόμα του; Τι φαντάστηκε ότι θα του έλεγε ο δημιουργός; Πάντως, ο Βαρώτσος έχει κάνει και ειλικρινά σπουδαίες δουλειές.
Σοφία μου, είδες τι ωραία που περνάμε εμείς εδώ;

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω το σχόλιο της pastaflora. Εφόσον μια τάση προς το φλαμπέ την έχουμε, τουλάχιστον ας είναι σε κρεατικό

Ανώνυμος είπε...

το έγραψα και σε ένα άλλο μπλογκ αλλά δεν πειράζει! ας επαναληφθώ!
δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εικόνα. τα ματ να φιλάνε ένα δέντρο! δεν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα.. δεν υπάρχει! την στιγμή που η αθήνα καίγεται, ένας νεαρός έχει πεθάνει, που επιχειρήσεις καταστρέφονται και άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να κάνουν χριστούγεννα όπως το επιθυμούσαν, μια ομάδα ματ στέκονται μπροστά σε ένα δέντρο!
τα δέντρα ξανά γίνονται!
οι άνθρωποι ποτέ..

Ανώνυμος είπε...

kat. έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα ούτε τα δένδρα ξαναγίνονται...
ethan, έχετε βάλει εσείς την ιδέα και το Πάσχα θα τρίβετε τα μάτια σας. Και περιμένω και σόι από Αργεντινή το Πάσχα και άντε να τους το εξηγήσω...

Ανώνυμος είπε...

Πάντα πρωτοπόρος ο κύριος Νικήτας. Λίγα τέτοια ακόμα και θα ποεράσει στην ιστορία σαν τον πιο άχρηστο δημαρχο της Αθήνας μετά τη Ντόρα και τον Αβραμό.

Τη καλησπέρα μου apos.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου άρεσε το τεράααστιο δέντρο του Αβραμόπουλου πριν κάτι χρόνια...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ APOS!