Siempre me quedará

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008
Η Μafalda το είχε πει, όπως βλέπετε δίπλα στη φωτό: «Είναι δύσκολο να μαζέψεις δύναμη να κατέβεις στον κόσμο». Μafa, nena, έχεις απόλυτο δίκιο...
Λυπάμαι για την κυβέρνηση: Τρομαγμένες και αξιοθρήνητες φυσιογνωμίες. Πρώτοι στα «εύκολα», πελαγωμένοι τώρα στα δύσκολα. Είδατε μούτρα; Ξύπνησαν απότομα από τη Νιρβάνα. Να τη χαίρεστε την Αστυνομία που φτιάξατε. Σπείρατε ανέμους και τώρα θερίζετε θύελλες. Και ψάχνετε συνενόχους –στο όνομα της Ενότητας- για να μοιραστείτε την χλαπάτσα. Χα!
Λυπάμαι για την Αντιπολίτευση: Τα ίδια και τα ίδια. Αν η κυβέρνηση ζει στη Στρατόσφαιρα, αυτοί ζουν στην Εξώσφαιρα. Α, ώστε οι εκλογές θα λύσουν το πρόβλημα; Αρλούμπες, ανόητες ατάκες και η γνωστή χυδαία προσπάθεια να οικειοποιηθούν την οργή των παιδιών και μιας ολόκληρης κοινωνίας. Και η absolut κατάντια: να τσακώνεται η Αλέκα με τον Αλέκο για το ποιος φλερτάρει με τους κουκουλοφόρους. Αυτό τους απασχολεί. Σε αυτό το αηδιαστικό κομμάτι της Εξώσφαιρας ζουν. Μπράβο τους. Εκεί να μείνουν.
Λυπάμαι για τον επικεφαλής των δημοσιογράφων, που δικαιολογεί την Αστυνομία παντού και πάντα. Με άλλοθι την «καταγραφή των γεγονότων», όπως λέει στα παράθυρα. Ο ίδιος βέβαια σιωπά όταν η δεοντολογία πάει περίπατο στο διπλανό παράθυρο. Σιωπά όταν οι συνάδελφοί του σκοτώνουν κάθε μέρα άλλες δέκα φορές το άτυχο πιτσιρικάκι. Κουβέντα δεν είπε για τους συναδέλφους του που έκαναν ζουμ στην κάμερα για να δούμε τη μάνα του παιδιού να κλαίει. Αξιος. Να τον κάνετε ισόβιο. Πού θα βρείτε καλύτερο;
Λυπάμαι για τους «νοικοκύρηδες». Αυτούς που εξοργίζονται με την απουσία του Κράτους, που φωνάζουν για τις καταστροφές και τις λεηλασίες. Βρε ανθρωπάκια τι ανέχεστε εδώ και 30 χρόνια; Την ατιμωρησία και την απάθεια δεν ανέχεστε; Αυτήν δεν ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια; Τιμωρήθηκε ποτέ κανείς; Πήγε φυλακή ο γιατρός που σε σκοτώνει στην εγχείριση; Ο τράγος που εμπορεύεται την ψυχή σου για μερικά οικόπεδα; Ο πολιτικός που πλουτίζει παράνομα; Ο δημόσιος υπάλληλος που σε σταυρώνει για σου βγάλει τη σύνταξη; Ο εφοπλιστής που αφήνει τα νησιά χωρίς πλοία; Ο αστυνομικός που σε βαράει; Ο στρατιωτικός που σκοτώνει το παιδί σου, όταν υπηρετεί την πατρίδα; Ο οικοπεδοφάγος που σου κλέβει το οξυγόνο, καίγοντας τα δάση; Ο τραπεζίτης που κρύβεται πίσω από εισπρακτικές εταιρείες; Ο «επιχειρηματίας» που σερβίρει στο παιδί σου βρώμικα ποτά;
Η μαγκιά της ατιμωρησίας είναι το διαχρονικό Δόγμα της κοινωνίας μας. Και ξαφνικά μας έπιασε η οργή, επειδή κάποιοι το κάνουν σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Βρε ουστ.
Λυπάμαι που το αυτονόητο δικαίωμά μας να διαδηλώσουμε για ό,τι μας ενοχλεί, έγινε φόβος που μας κρατά σπίτι: «Πού να τρέχω, θα γίνουν επεισόδια». Και έτσι δεν τρέχουμε, για να μην πνιγούμε στα δακρυγόνα ή βρεθούμε σε καμιά κλούβα. Αστυνομικοί και «γνωστοί-άγνωστοι» φρόντισαν, ώστε ένα από τα σπουδαιότερα αγαθά της Δημοκρατίας (ρωτήστε σε χώρες που δεν το έχουν) να μετατραπεί σε αγώνα μπόξ, που δεν μας αφορά. Βάζουν το κόκκινο σηματάκι στην οθόνη και εμείς αλλάζουμε κανάλι.
Χαίρομαι που άκουσα ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου παραιτήθηκε. Βρέθηκε και ένας με τσίπα. Αναρωτιέμαι ειλικρινά: αυτοί που αγωνίζονται για δωρεάν παιδεία, καταγγέλλοντας κολλέγια και παραμάγαζα, πού είναι να την υπερασπιστούν; Κανείς δεν θυμώνει που βλέπει τα ΑΕΙ να γίνονται μπουρδέλο; Καθηγητές, φοιτητές, σπουδαστές, συνδικαλιστές: αφού η Αστυνομία είναι ανίκανη, γιατί δεν υπερασπίζεστε εσείς τη Γνώση; Τα αμφιθέατρά σας, τα εργαστήριά σας, τις εργασίες σας; Το μέλλον σας! Και πού είναι ο λεγόμενος «πνευματικός κόσμος»; Όλοι εκείνοι οι λαλίστατοι που σπεύδουν όταν μυριστούν κάμερα και δωρέαν μπουφέ; Πού κρύφτηκαν;
Χαίρομαι για τα 15χρονα. Μας ξεπέρασαν. Kαι ας θυμηθούμε ότι μεγαλώνουν μόνα τους. Δεν υπάρχει πια εκείνη η παλιά οικογένεια. Κατέβηκαν με οργή, φαντασία, καθαρό βλέμμα και αυθορμητισμό. Το παλικαράκι που ξεβρακώθηκε μπροστά στο κτίριο της Αστυνομίας, ξεβράκωσε μια ολόκληρη κοινωνία που δεν έχει τίποτα να του δώσει.
Χάρηκα για τα παιδιά, αλλά δεν πρόκειται να τα γλείψω όπως ο κάθε Λάκης. Εύχομαι απλά να μην ξεχάσουν ποτέ γιατί οργίστηκαν. Να μην επιτρέψουν σε κανέναν σιχαμένο να τους καπελώσει. Να διδάξουν αυτά το νέο ήθος στους γονείς τους. Να το δούμε και όλοι εμείς, που δηλώνουμε μπερδεμένοι. Και να ξεκινήσουμε ρίχνοντας την πρώτη μολότοφ στον ωχαδερφισμό μας.
Μικρέ Αλέξη, αν από κάπου με διαβάζεις, κάνε scroll down και άκου λίγο το τραγούδι της Bebe: Siempre me quedará. Mετάφραση: πάντα θα μου μείνει. Και συμπληρώνω: πάντα θα μου μείνει η χαμογελαστή φατσούλα σου. Hasta mas ver, nene...

25 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Να σαι καλά ρε apos.

Ανώνυμος είπε...

Kαλά κάνεις και κλείνεις το θέμα. Το κλείνεις μάλιστα και με τον τρόπο που του αξίζει. Nice!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Apos,
Προσυπογράφω!Και εύχομαι πραγματικά, να μην ξεχάσουν ποτέ τα παιδιά γιατί οργίστηκαν..
Tzopi

Ανώνυμος είπε...

Ουφ! Πόσο καλά τα λες!

Ανώνυμος είπε...

να μην λυπάσαι για πολιτικούς και δημοσιογράφους. το μόνο που τους χρειάζεται είναι πέτρες... τα λες πολύ σωστά. Σε χαιρετώ!

Ανώνυμος είπε...

να προσθεσω εδω οτι καθε ''χαμος'' ειναι και μια μεγαλη ευκαιρια για τα κομματα-κομπρες που εχουμε: τρεχουν να αρπαξουν την ευκαιρια να ανακατωσουν το κουβα με τα σκατα για να βρωμισει περισσοτερο ο τοπος. Για του λογου το αληθες, τι βλεπουμε στα καναλια ολες αυτες τις ημερες? ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ(καθαρματα), να τρεχουν και να μην προλαβαινουν να σκαβουν λακκους ο ενας στον αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι..

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.
Έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει.
Έχουμε τα αποτελέσματα που μας αξίζουν.
Ζούμε στο κράτος που μας αξίζει.
Και μην ακούσω τίποτα αηδίες για ισοπεδωτισμό! Είμαι ο πρώτος που ΔΕΝ τα βάζει όλα σε ένα τσουβάλι, αλλά η δικτατορία του μέσου Έλληνα, είναι πολύ πιο ισχυρή από κάθε bannerάκι που πιθανόν να βάλουμε αύριο μεθαύριο κάτω από αυτό της Αμαλίας ή της μικρής Λυδίας...
Ο μέσος Έλληνας υπάρχει. Αυτός αποφασίζει και για αυτόν γίνονται όλα.
Η καινούργια καμπάνια του ΟΤΕ κάνει λάθος...

(το θέμα έχει κλείσει πολύ πριν το κλείσουμε εμείς αγαπητέ μου apos)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Apos.Περισσότερη λογική χρειάζεται και λιγότερο προσωπικό συμφέρον.Σε όλα.Τρόποι αντίδρασης υπάρχουν.Με σύνεση όμως κι όχι για να σκοτώσουν το χρόνο τους

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στον βούρκο υπήρξε ένας και μοναδικός, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, που έδωσε μαθήματα στοιχειώδους ανθρωπιάς πράττοντας απλώς τα δέοντα. Οι υπόλοιποι σκατά στα μούτρα τους

Ανώνυμος είπε...

De tha pw kati, apla tha parathesw tin dilwsi tou Gianni Kotsira pou me antiprosopevei sto 100%:

"Μετά τα τελευταία γεγονότα και συμμετέχοντας στην οδύνη και το θυμό για την εν ψυχρώ δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου δεν θα μπορούσα να γιορτάσω οτιδήποτε. Αναβάλλω την προγραμματισμένη για την Παρασκευή απονομή στο Public και σας καλώ όλους να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του μικρού μας Αλέξανδρου αλλά και για την γενικότερη πολιτική κατάσταση. Ας μην φοβόμαστε τους ΄΄κουκουλοφόρους΄΄. Δεν κρύβουν πιά τα πρόσωπά τους. Μπορείτε να τους δείτε όλοι μέσω της τηλεόρασης στη Βουλή στα έδρανα της Κυβέρνησης..."

Ανώνυμος είπε...

Όλο κλαίω αυτές τις μέρες.
δε φτάνει όμως.Φτάνει;

δ

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...

Ανώνυμος είπε...

Δε σηκώνει σχόλια το κείμενο σου.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι τα 15χρονα που ξεχύθηκαν στους δρόμους αυτές τις μέρες μεγαλώνοντας να μην ξεχάσουν, να μην αποροφηθούν από την καθημερινότητα, να μην φάνε το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό...εύχομαι όμως μεγαλώνοντας να μην ξεχάσουν πως είναι να είναι παιδιά. Γιατί είναι καλό να στέκεσαι απέναντι στο θηρίο και να μη το φοβάσαι όταν σου δείχνει τα σάπια δόντια του αλλά είναι εξίσου καλό να μην αντιμετωπίζεις και το κάθε τι γύρω ως υποψήφιο θηρίο...καλό μεσημέρι με αυτοδιάθεση θετική (όπως έλεγε και ο Μανωλίτο για τα μαλλιά του!)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δε λυπάμαι απλώς. Ντρέπομαι κιόλας. Ψέγω όλους αυτούς που ψηφίζουν και συντηρούν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεψε με τα 15χρονα μονο με καθαρο βλεμμα δεν κατεβαινουν στις διαδηλωσεις.
1ον Δεν εχουν πολιτικη συνειδηση.Ειναι απλα η δυναμη της μαζας που τα παρακινει.
2ον Και αυτα σε 10 χρονια θα απορροφηθουν γιατι οι γρηγορες και απερισκεπτες αντιδρασεις,τελειωνουν και γρηγορα..
3ον Κατεβηκα στις πορειες και το αστειο ηταν οτι οι δυναμεις καταστολης πολεμουσαν εμας και οχι αυτους που κατεστρεφαν.
Προσφατα βγηκε φωτο στο διαδικτυο που δειχνει μελη "αναρχικων"αναμεσα σε ματατζηδες.Θελω να πω οτι καλος ο ιδεαλισμος,καλο και το αισθημα επαναστασης.Αλλα να μην ξεχνουμε να σκεφτομαστε κριτικα και με επιφυλαξη παντα.Δυστυχως το ρευμα της μαζας ειναι παντοτε ιδιαιτερα ισχυρο,και πολυ ευκολα μπορει να μας παρασυρει.
Υ.Γ.Να τονισω οτι δεν ειμαι εναντιον των επαναστασεων.Θλιβομαι ομως που οι διαδηλωσεις για τα προβληματα που μας βασανιζουν ,"βουλιαξαν"μπρος στην ορμη των αναρχικων.Ολοι μας εστιασαμε στα γεγονοτα της βιας,ειτε αυτα ηταν η δολοφονια του παιδιου,ειτε οι απαραδεκτες συμπεριφορες μπατσων,ειτε οι βανδαλισμοι αναρχικων.Ουτε εμεις,ουτε η τηλεοραση ουτε τα υπολοιπα ΜΜΕ ασχοληθηκαν με τους διαδηλωτες.Ολοι εστιασαμε στα 2 ακρα.Και τελικα χασαμε την ουσια...

Ανώνυμος είπε...

elements, μιας και είσαι καινούργιος, να σε ενημερώσω: δεν χρειάζεται να απολογείσαι για τα πράγματα που είσαι εναντίον ή όχι. Εδώ ο καθένας είναι ελεύθερος να καταθέτει την άποψή του (και να λατρεύει τη Mafalda).
Θα πρόσεξες ότι σημείωσα ένα πράγμα: δεν γλείφω τα 15χρονα, ούτε τα κολακεύω. Ελπίζω από όλο αυτό να βγει κάτι. Να πάει ένα βήμα παραπέρα, να καταλάβουμε όλοι κάτι.
Την δυνατότητα να χάνουμε την ουσία την έχουμε σε αυτή τη χώρα. Τέτοιο know-how δεν έχει άλλος στον κόσμο.
Ιφιγένεια και GA, καλώς ορίσατε. Πρέπει να σας μελετήσω και με πετύχατε σε πηκτική περίοδο... Θα το προσπαθήσω, το υπόσχομαι.
Οι υπόλοιποι ας με συγχωρήσουν αν δεν σχολιάζω, αλλά δεν υπάρχει διάθεση να γράψω κάτι παραπάνω...

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν απολογειθηκα για κατι.Ο,τι εγραψα το πιστευω.Και κανεις δεν απολογειται.Μην ξεχναμε οτι τα πραγματα δεν ειναι μαυρο ή ασπρο.Δεν ειναι ολα δεξια ή αριστερα...

Ανώνυμος είπε...

My compliments, apos.
Λέμε τα ίδια πράγματα, ο καθένας με το προσωπικό του στυλ.
Και φοβόσουν μήπως κάπου δε συμφωνούμε ;)

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω!!!!!!!
:-))))

Ανώνυμος είπε...

elements, για το μόνο πράγμα που θα κληθείς να απολογηθείς -έτσι όπως το κόβω- είναι που δεν τοποθετήθηκες στο θέμα της Mafalda...
Αχαλίνωτε, και το δικό σου στυλ πολύ μου αρέσει και το ξέρεις.
akanonisti, πού πήγαν τα γέλια; Αν και σε καταλαβαίνω. Ούτε εγώ έχω όρεξη.

Ανώνυμος είπε...

Ένα κείμενο μολότοφ στις ιδεοληψίες μας. Διαμάντι ορθολογισμού και ψυχραιμίας. Συγχαρητήρια.
(και συγνώμη για το λιβάνισμα...)

Ανώνυμος είπε...

Με γαμήσαν τα δακρυγόνα σήμερα.... και ο παραλογισμός...
Τα γέλια που γράφω... όταν τα γράφω... είναι αληθινα.. οπότε.. σήμερα... δεν....

Καληνύκτα.....

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός ο Apos... μακάρι να πάει παραπέρα.