Πολλά τσιγάρα δρόμος

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Επόμενος σταθμός, η Washington DC. Νοικιάσαμε αυτοκίνητο από τη Νέα Υόρκη για να καλύψουμε μια απόσταση γύρω στα 400χλμ (αν έκανα σωστά τη μετατροπή από τα μίλια). Η εκδρομή άρχισε με απρόοπτα και ήταν φυσικό, αφού η μανδάμ στο GPS ομιλούσε οξφορδιανά αγγλικά. Μας γκαντέμιασε με τα turn left και stand on the right, που πήγαμε και στρογγυλοκαθήσαμε σε μια λεωφορειολωρίδα φάτσα δίπλα σε έναν αστυνομικό... Σαν τη μύγα πάνω στον ιστό της αράχνης. Φάγαμε μια ωραιότατη κλήση, ο αστυνομικός ατάραχος μάς είπε το αθάνατο have a nice day και συνεχίσαμε...
Στη διαδρομή διασχίσαμε
New Jersey, Delaware, Pennsylvania και Maryland. Τεράστιοι δρόμοι, συνεχώς έργα, συνεχώς γέφυρες, συνεχώς σερίφηδες να κυνηγούν τους γρήγορους, συνεχώς φορτηγά. Αλλά τι φορτηγά: γυαλισμένα, πεντακάθαρα, επιβλητικά. Και το όριο σταθερά στα 55 μίλια. Και ούτε ίχνος από Ηarley Davidson, όπως ορισμένοι ήλπιζαν. Τα χρώματα των δένδρων στη διαδρομή ήταν όλα τα λεφτά. Αν είχαμε πάει λίγες εβδομάδες νωρίτερα, θα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό το θέαμα.
Φτάσαμε στην
Washington DC, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα όμορφη. Είναι σαφώς πιο... πόλη με μικρότερα κτίρια, σχεδόν καθόλου ουρανοξύστες και λιγότερη κίνηση, αλλά ως εκεί. Βεβαίως τα γνωστά κτίρια είναι εντυπωσιακά, αλλά σου βγαίνει το λάδι για να τα δεις όλα. Από το Λευκό Οίκο, στο Lincoln Memorial και από εκεί στο Κογκρέσο είναι κανά πακέτο τσιγάρα δρόμος (για όσους καπνίζουν).
Πολύ άπλα όμως και ατελείωτο πράσινο. Και ατελείωτα Μουσεία, για τα οποία ασφαλώς δεν φτάνει μια ολοήμερη εκδρομή όπως η δική μας.
Στο Λευκό Οίκο και στο χώρο του Κογκρέσου έχουν ήδη αρχίσει οι ετοιμασίες για την ορκωμοσία του Ομπάμα. Πλάκες αλλάζουν, πεζοδρόμια καθαρίζονται, κάγκελα βάφονται.
Και σε μια άκρη ακριβώς απέναντι από το προεδρικό μέγαρο, ένας τύπος με μια ντουντούκα καθόταν σε μια ακρούλα και έβγαζε λόγο. Βασικά τα έχωνε στον πρόεδρο για το Ιράκ, για τη φτώχεια, για το Κλίμα. Χίλια δίκια είχε, αλλά κανείς δεν του έδινε σημασία. Ούτε καν οι αστυνομικοί. Φανταστείτε να καθόταν ένας τύπος απέναντι από το Μαξίμου και να τα έχωνε στον πρωθυπουργό... πόσα λεπτά θα είχαν περάσει προτού τον μαζέψει η αστυνομία, άραγε;
Στο σημείο όπου είναι το
Lincoln Memorial ζει κανείς ένα κομμάτι της ιστορίας, αν θυμηθεί την ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις. Πραγματικά, αν κανείς δει από κοντά το μέγεθος και την έκταση του χώρου (το ένα πακέτο τσιγάρα δρόμος που έλεγα) θα συγκλονιστεί από το πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί...
Όμως και το αγαλμα του Λίνκολν είναι εκπληκτικό. Πελώριος, κάθεται ήρεμος και κοιτάζει το κενό. Και από κάτω όλοι εμείς οι χαζοτουρίστες να παλεύουμε για μια φωτό.
Στην πόλη βρίσκονται και τα περισσότερα ομοσπονδιακά υπουργεία. Τεράστια κτίρια, τα περισσότερα κλασσικού ρύθμου. Πολύ τεράστια όμως. Τόσο που σε κουράζουν τελικά.
Το τελευταίο κτίριο που είδαμε ήταν του
FBI, δυστυχώς είχε πέσει νύχτα (από το μεσημέρι περπατάγαμε) και δεν έβγαλα φωτό. Κάτσαμε σαν τα χαζά από κάτω από τις κάμερες και κάναμε δήθεν ότι μιλάμε ύποπτα στο τηλέφωνο και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Προφανέστατα κάποιοι μέσα στο κτίριο πρέπει να γελάγανε μαζί μας.
Από την κούραση έφαγα ένα πελώριο
burger σε 0,001 sec (και πολύ μου πήρε). Και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Σε όλη τη διαδρομή μιλούσα συνέχεια για να κρατάω τον ξάδελφο ξύπνιο. Τόσες πολλές ανοησίες δεν πρέπει να είχα ξαναπεί στη ζωή μου. Ή μήπως κάνω λάθος;

Δείτε καμιά φωτό από DC, αν και δεν είναι πολύ καλές.

13 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!!!
Αχ κάποια στιγμή θα ήθελα να δω και εγώ το λευκό οίκο!!!

Ανώνυμος είπε...

καλά καλά κάνε τέτοια μπροστά στους φέντεραλς!!!
όταν θα σε πιάσουν θα σου πω απλά
have a nice day! lol

Ανώνυμος είπε...

Νεαρέ μου με το μαλακό τους αμερικάνους σερίφηδες του FBI ποτέ φεν ξέρεις πότε θα τους τη βαρέσει και θα σε μπουζουριάσουν...να είσαι κόσμιος για να γυρίσεις πίσω!
Ποολλά πολλάαα φιλιά τρελλοσουρικάτε!
Ωραίες είναι βρε οι φωτό... τι έχουν; :)

Ανώνυμος είπε...

Όπως και να το κάνεις, η Νέα Υόρκη είναι πιο... κινηματογραφική... Εγώ πάντως συνεχίζω να ζηλεύω και περιμένω ενημέρωση και από κοντά!! :-) Καλά να περνάτε!!

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά είναι οι φωτό - τι μετριοφροσύνη είναι αυτή? Ζήλεψα το Λευηό Οίκο. Όχι να μείνω εκεί, προς Θεού, απλώς να πάω θέλω κάποια στιγμή. Όσο για τα παιχνίδια στις κάμερες... ουδέν σχόλιο!

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω Άρχισες να ξεγλαρόνεις και άρχισες ΕΛΛΗΝΟΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΕΣ μαγκιές.Να προσέχεις δεν είναι ΕΛ.ΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πότε είπαμε ότι γυρίζεις; Να τελειώσει επί τέλους αυτό το μαρτύριο...
;-)
Καλό βράδυ Apo μου!

Ανώνυμος είπε...

The Dukes of Hazzard!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου μένει παρά να σου ευχηθώ κι εγώ "Have a nice day", αλλά με... την καλή έννοια!!!

Ανώνυμος είπε...

Οσο και να μου αρέσουν οι διηγήσεις από το ταξίδι σου, δεν τις αντέχω... η ζήλια μου με πνίγει! Ποτε θα πάω και εγώ στο Αμέρικα ρε Γμτ;;;

Ανώνυμος είπε...

Εκεί δεν πήγα ρε γμτ, αλλά και εμείς είχαμεσκεφτεί να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για να γυρίσουμε στα "πέριξ".

Ωρα για να δω τις φωτογραφίες τώρα...

Να περνάς καλά!

Ανώνυμος είπε...

Τεράστιο φαίνεται το lincoln memorial!
Γιγάντια κτήρια γενικά ε?
Γιγάντια μπέργκερ είχε?
Κάτι που να μην τρώγεται σε 0,001 sec?
Γενικά από φαγητό?
(Ρωτάει ο λαίμαργος)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω άλλη απορία: είπες βαψίματα. Μήπως πλέον βάφουν τον λευκό οίκο μαύρο? Λόγω Ομπάμα? Πολύ θα γούσταρα!