O καθρέφτης

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009
Να υποθέσω ότι κανένας δεν θα γράψει τίποτα για τον 21χρονο που πυροβολήθηκε; Ξέχασα, ήταν αστυνομικός. Ένα παιδάκι που το έστειλαν να κάνει καριέρα στην Αστυνομία, προκειμένου να βρει μια «δουλίτσα». Να γίνει και το ρουσφετάκι του βουλευτή, να κρατάει και το πιστολάκι, είτε είναι ικανό να το κρατάει είτε όχι. Με τα γνωστά αποτελέσματα...
Αλλά και τι άλλο να έκανε στη ζωή του το παιδάκι-αστυνομικός από την (κάθε) Κυπαρισσία; Αντε να γινόταν ΕΠΟΠ, άντε Πυροσβέστης, άντε λιμενικός. Αλλιώς; Βουρ στο χωράφι ή στην καφετέρια να παίζει φρουτάκια.
Ένα παιδάκι, λοιπόν, που το είχαν χώσει να βαράει «γερμανικό νούμερο» στα Εξάρχεια. Χρονιάρες μέρες έτσι γίνεται με τις βάρδιες. Προσέξατε τα λεωφορεία; Πιτσιρίκια τα οδηγούσαν αυτές τις ημέρες.
Φυσικά και δεν θα χυθεί μελάνι για την περίπτωση του αστυνομικού.
Αλλωστε, ήταν αυτό που λέμε Crόnica de una muerte anunciada.
Όπως επίσης δεν χύθηκε ποτέ μελάνι για εκείνο τον άλλο τον φουκαρά αστυνομικό –πιτσιρίκι και εκείνο- που την έφαγε στα Ζωνιανά και έμεινε ανάπηρος για την υπόλοιπη ζωή του. Εμ κι αυτός; Δεν ήξερε, δεν ρώταγε για τα «ιδιαίτερα» Ζωνιανά;
Τόσο ο 15χρονος Αλέξης όσο και ο 21χρονος είναι θύματα του υπέροχου ελληνικού κράτους, που όλοι αγαπάμε να μισούμε.
Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Της ίδιας κοινωνίας. Του ωχαδερφισμού μας. Του μίσους μας. Της φάτσας μας, που κρύβουμε επιμελώς όταν πλησιάσουμε στον καθρέφτη. Το τελευταίο το είδα να συμβαίνει ήδη: διάβασα αριστερά και δεξιά τους «υποψιασμένους» που όλο αυτό το χαρακτήρισαν προβοκάτσια. Μπράβο τους. Προφανώς ξέρουν καλύτερα από εμένα τον ηλίθιο.
Ευτυχώς που η είδηση «έκανε τον γύρο του κόσμου» και ησύχασα. Μεγάλος καημός και αυτός.
Aκόμα περισσότερο ησύχασα που παρέλασαν τα γνωστά ανθρωπάκια να μας πουν ότι «η δημοκρατία μας είναι ισχυρή». Φανταστείτε να μην ήταν...

20 έδειξαν τα νύχια τους:

Ανώνυμος είπε...

To eida ki egw prin ligo stis eidiseis kai stenaxwrithika/tsantistika poly. Panta yparxoun dyo opseis se ena nomisma, to paidi ayto den eftaige se tipota, kai i katastasi sta Exarheia exei ksefygei kai xasei ton elegxo, einai entelws tromokratia o kathe koukouloforos, trelos you name it, na pairnei ena oplo kai na "katharizei". Exoun kanei kapoies prosagwges ki elpizo na tous piasoun, omws pio poly elpizw na ta kataferei telika to paidi kai na zisei.
Episis exw tsantistei poly kai me ti stasi tou Synaspismou, pou me ton tropo toy "dikaiologei" ta adikeologita.
Kali vdomada:-))

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά (καλά...για να δούμε)!
Η αλήθεια είναι οτι σκέφτηκα να γράψω κάτι για το συμβάν αλλά παραδέχομαι οτι είμαι τρομερά προκατηλειμένη με το επάγγελμα...άλλωστε πιστεύω ότι αυτοί που το επιλέγουν, ξέρουν οτι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε! Αυτό δεν σημαίνει οτι συμφωνώ με αυτό που έγινε!

Υ.Γ.Πόσο μ' αρέσει που μπορείς να είσαι λογικός.. εγώ πνίγομαι μέσα στην οργή μου και πολλες φορές γίνομαι πολύ σκληρή εκεί που δεν πρέπει..

Ανώνυμος είπε...

επιπροσθέτως, το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο. που αν ήταν έτσι δεν έπρεπε να μας είχε μείνει οστό για οστό. χρόνια πολλά σε είπα δεν σε είπα παλικάρι παύλα μανάρι

Ανώνυμος είπε...

Τα βλέπω αυτά τα παιδιά με τα σκουροπράσινα ρούχα τους να στέκονται στην Ακαδημίας και στην Πανεπιστημίου ή σε κάποιο παράδρομο του Συντάγματος. Ακόμα έχουν σπυράκια στα πρόσωπά τους. Μου σφίγγεται η καρδιά κάθε φορά...

(Ξέχασες, Apos, τον άλλο μπασκίνα, που το καλοκαίρι πήγε σε μια ροκ συναυλία με πολιτικά, τον αναγνώρισαν κάτι εξεγερμένοι και τον σάπισαν στον ξύλο. Ανάπηρος κι αυτός...)

Ανώνυμος είπε...

bugάκο, όπως βλέπεις τώρα έσπευσαν όλοι στο νοσοκομείο να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους. Αυτό βλέπεις λένε τα γκάλοπ...
Μανιταράκι μου, εγώ απλά εκφράζω τη γνώμη μου. Δεν υπάρχει αιχμή για κανέναν.
tovenito, καλή χρονιά. Και φέρε γυαλιά ηλίου, γιατί το κόβω να χύνεται άπλετο φως πάλι.
Φώτη, γράψε ένα λάθος: Ο Αστυνομικός των Ζωνιανών, τελικά πέθανε. Αλλά φυσικά δεν υπήρχε ως είδηση...

Ανώνυμος είπε...

ti na leme re si apos... se xora opou exi perisoteri aksia na perasis stin batson apo to mathimatiko to fisiko to ximiko ktl... pos ine dinaton na paei brosta? oeo???????

filia

Vas

Ανώνυμος είπε...

kasaxasa kai to pio simantiko kante click edo

http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/cpi/2008

deite pou ine i xora mas kai pou i Botswana kai poso kato imaste se sxesi me tis ipoloipes xores tis E.U.

ti na pi kanis...

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να πεις είναι λίγο..

Ανώνυμος είπε...

Fasten your seat belts, boys and gals.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ επιεικώς άδικη μια κοινωνία που έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ένιγουεϊ, καλή χρονιά apos.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο θα ήθελα να έχεις άδικο... Κρίμα γι' αυτούς που δεν πρόλαβαν να ζήσουν!
Καλή Χρονιά Apo μου!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης οι εξωγήινοι υπάρχουν και ο Χριστός σώζει.
Μετανοείτε!

Ανώνυμος είπε...

Εκτίμησή μου φίλε Αργεντίνε είναι πως, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η προσπάθεια "ομιχλώδους" πολιτικοποίησης μιας προβοκατόρικης τρομοκρατικής οργάνωσης, που στελεχώνεται από "εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου" στο φόντο, μάλιστα, των πορτρέτων του Μαρξ, του Τσε, του Βελουχιώτη. Κάθε άλλο παρά αυθόρμητα εμπλέκονται προοδευτικές αντιλήψεις και πολιτικές δυνάμεις στην πρακτορικού χαρακτήρα δράση τής οποιασδήποτε οργάνωσης. Συστηματικά και πονηρά, κάποιοι επιδιώκουν να προκαλέσουν σύγχυση και πανικό.

Ανώνυμος είπε...

Αν είχε η γιαγιά μου καλάσνικοφ, θα ήτανε ... γκρά!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,είμαστε εμείς τόσο ηλίθιοι που τους ψηφίξουμε ολους αυτούς τους ανθρωπίσκους η γενικά είμαστε κράτος ηλιθίων.

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτό είναι ένα ισχυρά δημοκρατικό κράτος σεν μπορώ να φανταστώ κάν πως ήταν σε άλλες εποχές αστάθειας, και οι δικοί μου που τις έζησαν παραδόξως δεν θυμούνται πλέον να μου πούν...
Καλημέρα, και καλή χρονιά να έχουμε αν και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

έχω ξεχάσει ότι είμαι στην αθήνα. αρχίζει και μοιάζει πιο πολύ προς σικάγο η όλη κατάσταση στην πόλη.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι αυτές τις μέρες ζούμε σε μικροκλίμακα το δικό μας εμφύλιο. Δυο στρατόπεδα, δυο νοοτροπίες, μια χώρα διχασμένη και δυστυχώς οι παράπλευρες απώλειες... Ειλικρινά δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση, ξέρω όμως ότι κάποιος θα πρέπει να βάλει χοντρό χέρι στα ελληνικά ΜΜΕ για την υστερία και την παραπληροφόρηση που απλόχερα σκορπίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Τι διαφορά έχει ο Αλέξης με τον Αδαμάντιο;
Καμία...Μικρά παιδιά χτυπημένα από ένα πόλεμο που αγνοούσαμε ότι υπήρχε και αδιαφορούμε για τα θύματα του.

Ανώνυμος είπε...

tantoguanto, δεν θα διαφωνήσω με αυτό που λες: είναι χρέος όμως όλων όσων πιστεύουν σε αυτούς που κρεμάνε στους τοίχους να τους προστατεύουν από τους απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου. Και εγώ δεν βλέπω αυτό να γίνεται.
Θράσο, καμία απολύτως διαφορά για μένα.
Συμφωνώ με όλα τα παιδάκια για την κοινωνία μας, των δύο μέτρων και των δύο σταθμών. Και μετά ξέρουμε να λέμε για τους άλλους.